reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lawendowy - oczywiście że tak, trzeba mieć nadzieję cały czas, kciuki za babcię

Widzę że temat anemii nie jest Ci obcy. Dobrze że już pijesz soczek, u mnie efekty były widoczne dopiero po około miesiącu, najważniejsze żeby o tym codziennie pamiętać. Co do smaku, co kto lubi:-D Hmm, to może rzeczywiście jak miałaś taki duży krwotok to krew się jeszcze nie odnowiła. A co mówi lekarz?

To ja już myślami jestem z Tobą, a w poniedziałek rano ściskam co się tylko da:-D

reklama
lawendowy - moze cos przegapilam, ale dlaczego mas zpunkcje dopiero w poniedzialek???????? przy tylu jajkach i estradiolu? mam nadzieje ze nie przyjmujesz juz gonadropin tylko jestes na coastingu albo choc mniejsza dawka? nie rozumiem co oni robia? zbijaja ci estradiol?

co do soku z burakow - a nie lepiej po prostu zrobic salatke z burakow, jak dla mnie lepiej smakuje. a sam sok - jablka to dobry dodatek jak Maya napisala. marchewka tez sie sprawdza (choc nie tak jak jablko na moj gust)

Laski, któraś wie, czy fitoesrtogeny z soli mają jakiś wpływ podczas stymulacji? W żadnej z mich mądrych książek nie znalazłam informacji na ten temat, w szkole też nie uczyli. Domyślam się, że mogą wpływać korzystnie na endo ( nie mówiąc o innych płucach soji).

oktavi - filoestrogeny nie maja wplywu na stymulacje ALE MAJA WPLYW NA IMPLANTACJE ZARODKA. nie wiadomo dlaczego i w ajki sposob, ale na podstawie badan pry ivf wykazano, ze kobiety ktore suplementuja sie nimi (1500mg) dosc ladnie poprawilo szanse na ciaze (30% uzyskalo ciaze w stosunku do 16% wsrod kobiet ktore nie braly tego sumplementu).
oczywiscie trzeba podchodzic do tych badan z dystansem gdyz nie ma ich wiele i zawsze moze sie pojawic nadinterpretacja wynikow ale dotychczasowe badania sa obiecujace

a mozna cos takiego kupic w aptece bo wlasciwie nie myslalam o tym. moze bym na sobie przetestowala z tym podejsciu

z drugiej strony jak wiesz soja to nie jest dobry pomysl jesli chodzi o plodnosc. duze spozycie soi moze doprowadzic do wtornej nieplodnosci wiec sama nie wiem. ponadto napewno jej nie mozna przyjmowac w czasei stymulki bo podwyzszasz poziom estrogenu a jak on podwyzszony to wtedy fsh spada (a powinno byc odwrotnie).

Ostatnia edycja:
Widzę, że dla wielu z nas przyszły tydzień ma wieeelkie znaczenie!
Ja testuję w poniedziałek- jadę na betę (tak mam w wypisie od lekarza- w 11 dniu z krwi lub 14 z moczu).
lawendowy... trzymam kciuki za poniedziałek!
dzidzius... masz rację, straszne kolejki w gamecie, ale to dopiero początek dofinansowań, zobaczysz co tam się będzie działo! trzymam kciuki! (mnie kazał przyjść po 3 tygodniach od transferu, oczywiście przy pozytywnej becie)

Hej dziewczynki, miłego dnia :-D.

malailoncia witaj wśród nas, w kupie raźniej! Razem będziemy robić betę :-D. Boję się strasznie. Brzuch pobolewa mnie jak na okres i kuje do tego, jest mi niedobrze i robi mi się co jakiś czas słabo, takie jakby zawroty głowy mam. Ale po tylu lekach to raczej normalne :wściekła/y: Trzymam kciuki za nasz poniedziałek!

lawendowy sen bardzo mi przykro z powodu babci, wiem jakie to ciężkie:-(. Życzę jej powrotu do zdrówka, ludzie z bardzo ciężkiego stanu potrafią wyjść na własnych nogach. Współczuję anemii, musisz się cudnie czuć :crazy:. Niech mija szybko...

ona strasznie brzmi to przekłuwanie jajek :szok:, aż mnie ciary przeszły.

dzidzius betka pięknie rośnie, niech rośnie ogromna! Kciuki trzymam tak mocno, że aż mi ręce odpadają :-D cieszę się, że to działa!

aniaania nie smuć się :-(. Najważniejsze mieć plan dalszego działania, kiedyś wszystkie dostaniemy nagrodę za te psychiczne cierpienia. Musimy być silne babki, trzymaj się mocno.

A ja zrobiłam dzisiaj sikańca i wygląda na to, że zarodeczek się zaimplantował, bo jest bladziuteńki cień kreski. Porównuję w testem z piątej doby i rzeczywiście jest, nawet mój mąż ją zobaczył. Tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze, żeby beta wyszła ładna. To za wcześnie, żeby się cieszyć, ale jest cień szansy, której nigdy nie miałam.

reklama
dobra, zabawa w ciekawostki o ivf...... czy wiesz ze:

- wiecej rodzi sie chlopcow po ivf, niz dziewczynek

- wieksze szanse na pozytywna implantacje zarodka w ivf sa w okresie letnim

- ta sama kobieta, moze reagowac na stymulacje przy tym samym protokole, z takimi samymi lekami, taka sama dawke w diametralnie rozny sposob

- amf i fsh sa slabym wyznacznikiem odpowiedzi na stymulacje (okreslaja tylko potencjalnie jakosc komorek, a nie ilosc)

- od momentu rozpoczecia stymulacji twoje tsh sie podwyzsza, a ft4 sie obniza pod wplywem lekow stymulujacych wiec trzeba zwiekszyc delikatnie ich dawke

- rozwoj zarodka przez pierwsze 3 dni jest najbardziej determinowana przez jakosc komorek, podczas gdy od dnia 4 rolnik meski odgrywa wieksza role

- rozwoj/dojrzewanie komorek jajowych nie zaczyna sie od poczatku cyklu ale na okolo 180 dni przed jego rozpoczeciem (wszystko wiec w tym okresie czasu ma wplyw na ich jakosc)

- jesli masz dlugie cykle to wyciszanie nie powinno sie zaczynac 21 dnia cyklu ale pozniej (21dc jest umowny dla 28 dniowego cyklu). jesli masz krotsze, to odpowiednio wczesniej

- ......

no dobra. na dzis wystarczy:) jak mnie wena najdzie to wiecej popisze:)

Do góry