reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jogo - nie zostaniesz sama, ja też tu będę, we dwójkę zawsze raźniej :-D:tak:Moje crio będzie prawdopodobnie w październiku, mam wielką nadzieję, że tak będzie. A Ty jak myślisz kiedy będziesz miała transfer?

reklama
Lilia przy optymistycznej wersji to listopad ale moze się przeciągnąć. Oby nie. A ty tez robisz jakieś badania teraz , ze czekam aż do października?

Cześć dziewczyny u mnie kolejny dzień oczekiwań na pierwszą betę i kolejny dzień zaczął się od płaczu. od wczoraj wieczorem znowu ból brzucha jak na @ i rano podobnie. Jutro lub pojutrze mogę się podobno testować 6,7 dpt. (tak mówił Gin.). Nie wim jak wytrzymam. Czuję że się nie udało.

wiem co czujesz dzidzius - na pocieszenie powiem tylko, ze to co czujesz ma sie nijak co do tego co sie moze stac. twoje odczucia maja prawdopodobienstwo 50/50 czyli zadne bez urazy. kazda z nas czasem cso czuje a czasme nic a czasem ze malpa nadchodzi. a ciaza jak ma byc to bedzie niezaleznie od odczuc. czekaj cierpliwie 2 dni i testuj a wtedy sie wszystko okaze

a mnie od soboty mój mąż nazywa męczywołkiem a mój lektor z angielskiego wczoraj zapytał mnie wprost czy jestem w ciąży? Trochę się zdziwiłam i pytam czemu tak pyta a On na to, że marudzę:) to sobie pomyślałam w duchu "żebyś wiedział, że jestem w ciąży i będę se marudzić":) a tak poza tym to boli mnie żołądek

Dziewczyny przepraszam że tak zaczynam o sobie, ale nie potrafię się skupić chwilowo na niczym innym...łzy same mi się cisną...:-(Wróciłam niedawno od lekarza, miałam dzisiaj pierwsze podglądanie pęcherzyków i okazało się że są tylko 3...Wiem że mam bardzo niską rezerwę jajnikową i były małe szanse na większą ilość pęcherzyków, ale mimo wszystko jakoś łudziłam się że będzie ich więcej...a co jeśli jeszcze nie wszystkie będą dojrzałe...?myślałam że podchodzę do tej stymulacji ze spokojem, ale teraz widzę że tak nie jest i zaczynam wszystko widzieć w czarnych barwach...
Dziewczyny jaka jest szansa że z tych tylko 3 pęcherzyków będą 3 dobrej jakości zarodki?

Pęcherzyki są już duże, kolejne podglądanie w piątek i w niedzielę prawdopodobnie będzie już punkcja, nie spodziewałam się że tak szybko pójdzie.Tylko czy potem będzie w ogóle co transferować?????????????

maya - a ile masz i jakich innych pecherzykow? jesli wogole masz 3 wszystkiego, i sa mniej wiecej rownej jakosci to djuza szansa na dobre 3 komorki. ja w swoim 5tym podejsciu mialam 3 komorki tez, i z 3 komorek mialam 2 zarodki do podania wiec spokojna glowa. wszystko moze sie jeszcze wydarzyc. w swoim 3 podejsciu mialam 9 dnia ok 10 pecherzykow, a juz 11 dnia mialam 30. to ale to juz inny przypadek.

dziewczyny - a tak wogole to siedze i czytam o tej nowej technice obserwacji zarodkow droga kamer a nie manualnie, jak to teraz embriolodzy robia. jak ja bym chciala zeby taka technika juz byla wszedzie - znaczaco podwyzsza szanse. jest chyba przelomowa. ale w polsce jej jeszcze nie ma, bo jest za nowa i dopiero sie rozwija.... moze za 5 lat?

ach tak se pomarzylam:) dla mnei juz bedzie za pozno

Jogo - ja czekam na kolonoskopie, którą mam w czwartek :szok: i generalnie jak wszystko będzie OK to mogłabym już zacząć przygotowania do crio w sierpniu, ale mój lekarz idzie na urlop :-( i przygotowania zacznę we wrześniu (mam nadzieję).
A u Ciebie co powoduje, że tyle jeszcze musisz czekać?

lolitka - a jak myślisz ile czasu przed crio należałoby przyjmować tą witaminę D??

reklama
lilia - mysle ze max tydzien lub 2 tygodnie przed powinno wystarczyc. apmietaj tylko ze wit D potrzebuje tluszczu do wchloniecia wiec trzeba ja przyjmowac w czasie posilku gdy jakis tluszcz jest

Do góry