reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja mam bardzo wysoki progesteron a mimo to mam brać luteine 3 razy dziennie i zastrzyk z Agolutinu ( czeski odpowiednik prolutexu( co 3 dzień. Żeby uniknąć wahań progesteron.

reklama
Kachna84 a co mam zrobic jak mi sie luteina skończy? Jak mi zabraknie to bede musiała poprosić o kolejne i wtedy wyjdzie ze brałam na własna reke a 22 bede musiała powiedziec tak czy siak lekarzowi ze biore bo jak bym brała po 1 na noc to by mi starczyło albo rano i wieczorem moze tez na styk

Hej Dziewczyny,

jestem już po wizycie, w poniedziałek mam punkcję :)

Obecnie Pani Dr naliczyła ok 20 pęcherzyków (17-18 mm) oraz sporo mniejszych (14-15 mm). Endometrium mam 10,5 mm.

Estradiol ponad 15000 (ale to w jakiś innych jednostkach, bo mówi, że inaczej to ok 6000). Więc poprzednie wyniki 3 i 5 tysięcy to tak na prawdę jakieś 1200 i 2000. Więc może hiperka mnie ominie, nie wiem. Ale dostałam do brania już od dziś Dostinex.
Progesteron mam teraz 6,2 - więc to też w jakiś innych jednostkach. Dlatego nie będzie świeżego transferu, tylko mrozaki.

Trzymajcie od poniedziałku za mnie wielkie kciuki, a raczej nie za mnie, a za moje zarodki, żeby tym razem jakieś były!! Będą hodować do III doby. Dzień po punkcji dostanę telefon z info, ile było komórek, ile zapłodniło się itd. A w środę mam wizytę u lekarki w celu "omówienia" zarodków.

BOJĘ SIĘ, ŻEBY TYLKO SIĘ HISTORIA NIE POWTÓRZYŁA, ŻE NIE BĘDZIE ZARODKÓW :(

najki - dopisz mnie proszę na 14.12 - punkcja; 16.12 - wizyta omawiająca zarodki??

Hej Dziewczyny,

jestem już po wizycie, w poniedziałek mam punkcję :)

Obecnie Pani Dr naliczyła ok 20 pęcherzyków (17-18 mm) oraz sporo mniejszych (14-15 mm). Endometrium mam 10,5 mm.

Estradiol ponad 15000 (ale to w jakiś innych jednostkach, bo mówi, że inaczej to ok 6000). Więc poprzednie wyniki 3 i 5 tysięcy to tak na prawdę jakieś 1200 i 2000. Więc może hiperka mnie ominie, nie wiem. Ale dostałam do brania już od dziś Dostinex.
Progesteron mam teraz 6,2 - więc to też w jakiś innych jednostkach. Dlatego nie będzie świeżego transferu, tylko mrozaki.

Trzymajcie od poniedziałku za mnie wielkie kciuki, a raczej nie za mnie, a za moje zarodki, żeby tym razem jakieś były!! Będą hodować do III doby. Dzień po punkcji dostanę telefon z info, ile było komórek, ile zapłodniło się itd. A w środę mam wizytę u lekarki w celu "omówienia" zarodków.

BOJĘ SIĘ, ŻEBY TYLKO SIĘ HISTORIA NIE POWTÓRZYŁA, ŻE NIE BĘDZIE ZARODKÓW :(

najki - dopisz mnie proszę na 14.12 - punkcja; 16.12 - wizyta omawiająca zarodki??

I dlatego masz nas od trzymania kciuków !!! To w sumie bardziej czekamy na wtorek niz punkcję :) ważniejszy dzien heheh

Emenems - nawet nie ma wtorek, a na środę, bo wtedy będzie wiadomo ile jest finalnie zarodkow. Bo mnie się komórki zapladniały, ale po drugiej dobie padały. Więc środa będzie najważniejsza.

reklama
Do góry