reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam bardzo wysoki progesteron a mimo to mam brać luteine 3 razy dziennie i zastrzyk z Agolutinu ( czeski odpowiednik prolutexu( co 3 dzień. Żeby uniknąć wahań progesteron.

reklama
Kachna84 a co mam zrobic jak mi sie luteina skończy? Jak mi zabraknie to bede musiała poprosić o kolejne i wtedy wyjdzie ze brałam na własna reke a 22 bede musiała powiedziec tak czy siak lekarzowi ze biore bo jak bym brała po 1 na noc to by mi starczyło albo rano i wieczorem moze tez na styk

Hej Dziewczyny,

jestem już po wizycie, w poniedziałek mam punkcję :)

Obecnie Pani Dr naliczyła ok 20 pęcherzyków (17-18 mm) oraz sporo mniejszych (14-15 mm). Endometrium mam 10,5 mm.

Estradiol ponad 15000 (ale to w jakiś innych jednostkach, bo mówi, że inaczej to ok 6000). Więc poprzednie wyniki 3 i 5 tysięcy to tak na prawdę jakieś 1200 i 2000. Więc może hiperka mnie ominie, nie wiem. Ale dostałam do brania już od dziś Dostinex.
Progesteron mam teraz 6,2 - więc to też w jakiś innych jednostkach. Dlatego nie będzie świeżego transferu, tylko mrozaki.

Trzymajcie od poniedziałku za mnie wielkie kciuki, a raczej nie za mnie, a za moje zarodki, żeby tym razem jakieś były!! Będą hodować do III doby. Dzień po punkcji dostanę telefon z info, ile było komórek, ile zapłodniło się itd. A w środę mam wizytę u lekarki w celu "omówienia" zarodków.

BOJĘ SIĘ, ŻEBY TYLKO SIĘ HISTORIA NIE POWTÓRZYŁA, ŻE NIE BĘDZIE ZARODKÓW :(

najki - dopisz mnie proszę na 14.12 - punkcja; 16.12 - wizyta omawiająca zarodki??

Hej Dziewczyny,

jestem już po wizycie, w poniedziałek mam punkcję :)

Obecnie Pani Dr naliczyła ok 20 pęcherzyków (17-18 mm) oraz sporo mniejszych (14-15 mm). Endometrium mam 10,5 mm.

Estradiol ponad 15000 (ale to w jakiś innych jednostkach, bo mówi, że inaczej to ok 6000). Więc poprzednie wyniki 3 i 5 tysięcy to tak na prawdę jakieś 1200 i 2000. Więc może hiperka mnie ominie, nie wiem. Ale dostałam do brania już od dziś Dostinex.
Progesteron mam teraz 6,2 - więc to też w jakiś innych jednostkach. Dlatego nie będzie świeżego transferu, tylko mrozaki.

Trzymajcie od poniedziałku za mnie wielkie kciuki, a raczej nie za mnie, a za moje zarodki, żeby tym razem jakieś były!! Będą hodować do III doby. Dzień po punkcji dostanę telefon z info, ile było komórek, ile zapłodniło się itd. A w środę mam wizytę u lekarki w celu "omówienia" zarodków.

BOJĘ SIĘ, ŻEBY TYLKO SIĘ HISTORIA NIE POWTÓRZYŁA, ŻE NIE BĘDZIE ZARODKÓW :(

najki - dopisz mnie proszę na 14.12 - punkcja; 16.12 - wizyta omawiająca zarodki??

I dlatego masz nas od trzymania kciuków !!! To w sumie bardziej czekamy na wtorek niz punkcję :) ważniejszy dzien heheh

Emenems - nawet nie ma wtorek, a na środę, bo wtedy będzie wiadomo ile jest finalnie zarodkow. Bo mnie się komórki zapladniały, ale po drugiej dobie padały. Więc środa będzie najważniejsza.

reklama
Do góry