reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ananas PONOC pomaga w ukrwieniu macicy i lepszym zagniezdzeniu zarodka, za duzo ananasa PONOC powoduje skurcze. Jesli dobrze sie orientuje i nic sie nie zmienillo nie ma zadnych potwierdzen medycznych na te teorie.smakuje na pewno:-)

reklama
ZANETAANIA a jakie bierzesz leki?widzę z kalendarza że też podchodzisz do crio? przez jaki czas bierzesz leki? bo ja biorę od wczoraj i 8.12mam wstawić się na usg i wtedy decyzja kiedy transfer. (jestem ciekawa kiedy to nastąpi)

Witam wszystkich...:-) Dziewczyny wczoraj zrobiłam pierwszy zastrzyk z prolutex i szczerze mówiąc jest dramat! Od wczoraj bola mnie strasznie jajniki jak przy hiperce dzwoniłamdo gina kkazał wziasc nospe i mówił że na pewno nie od tego ale sama nie wiem. Boje się dzisiaj zrobić że mi eksplodują jaja :-(

Hahahahah kate - nie wyobrażam sobie ze teoje dziecko spi - analizuje wszystko jak mamusia, na zimno hahaahah juz widze te oczy dookoła głowy :D i se kmini w tej małej glowce :D cudo widok
Tak zgadzam sie z toba ze cc acut jest najgorsze, bo sie przechodzi przez oba porody. U nas na styczniowkach wlasnie tak było ze dziewczyna do 7/8 cm doszła i nagle tętno dziecka zanikło i ja na szybko cieli do trgo pod narkozę bo nie było czasu na zzo. Takze swoje przeżyła - jak bedzie tego wlasnie nie wie nikt .

Tak mam 1,5 ale uwazam to za szybko bo zrobili tunel rok temu i droga o 30 km sie skróciła :D

Kuzynka mojego męża która mieszka w Szkocji miała rodzić naturalnie ale niestety po kilku godzinach porodu dziecku też zaczęło zanikać tętno i robili jej cesarke na szybko zanim znieczulenie zaczęło dobrze działać i po jednej stronie wszystko czuła. Po prostu koszmar. Był to jej drugi poród z takimi komplikacjami w Szkocji ale lekarze cały czas umierali się na naturalny. Już nigdy nie będę narzekać na naszą służbę zdrowia w porównaniu do Szkocji to u nas jest super.

Ta kuzynka pierwsze dziecko miała bardzo duże ponad 4 kilogramy a ona jest drobna ale lekarze upierali się na sn, pomimo że wody jej odeszły to i tak jej nie przyjęli do szpitala bo nie było rozwarcia dopier następnego dnia trafiła na pogodowke po kilkunastu godzinach skończyło się kleszczami a ona była rozdarta od przodu do tylu. Potem ją tak mocno pokazywali, że nie mogła wspolzyc z mężem bo to był straszny ból chyba dopiero po roku wszystko się rozciagnelo. Podziwiam ją, że zdecydowała się na drugie dziecko.

reklama
lilka w ciągu dnia jest zlote dziecko, ale co z tego jak np. teraz karmienie cycem z 30min bo zasypia przy cycku, przez to musze dokarmiać jeszcze butlą bo nie wiadomo ile z cycka zjadł. Potem przewinąć trzeba, coś zjem odciągnę pokarm, wysterylizuje laktator, młody musi mi tyłek pozawracać między czasie :-p i juz prawie 3h minęły zero drzemki :-(M jeszcze jest w domu to na zmianę wstajemy, ale już staram się ogarnąć sama bo on wraca do pracy. A ja nie wiem jak to teraz będzie, bo obiad trzeba ugotować, ubranka uprać i uprasować.. przydałby mi się mama albo teściowa tak na pól etatu chociaż:-p

Do góry