reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

info dla dziewczyny przed crio lub przed kolejną stymulacją, które ejszcze po 1 listopada nie były na wizycie... może wiecie, a może nie, więc piszę..

od 1 listopada do stymulacji ivf i crio wymagane są nowe badania (z krwi i posiewy: HBc przeciwciała, toxo igg, igm, różyczka igg, igm, cmv igg/igm, cytologia, biocenoza pochwy i wymaz na chlamydię)

dowiedziałąm się o tym z innego forum i tak sobie myślę, że kliniki powinny o tym informować, bo potem parom przesuwają transfery o miesiąc, bo np posiew jeszcze nie wyhodowany :/ bez sensu! mogliby maile powysyłać czy coś, a tak na twarz sie człowiek dowiaduje w 11dc, a za tydzień crio ma być - no i nie bedzie, jesli z posiewami się nie wyrobią :.

w perspektywie crio, co którego mam podejsc na poczatku stycznia, zadzowniłąm dzisiaj do swojej klinki, dowiedziałąm się, co i jak i w ten sposób na niedzielnej wizycie moja gin oprócz usg pobierze też posiewy i będą miała je ze sobą i nie będę się stresowac, że do crio nie zdążę... oczywiscie badania z włąsnej kieszeni płatne :D

reklama
Anika 11...jesteś pewna? Ja zaczęłam stymulację po 1.11 i nic mi dodatkowo nie kazał robić.nawet nic nie mówił a rozmawiałam z nim o nowych wytycznych :-)co do wymazu na chlamydia to robilam niedawno i rzeczywiście musiałam płacić i to 180 zł!
Właśnie zrobiłam zastrzyk z prolutex i jest ok...jak przy menopurze a może i nawet lłagodniej przynajmniej narazie a co prawda PAN w aptece dał mi mega małe igielki 26G może dlatego :-) narazie wolę to niż lutka dopochwowo 3x 2 :-)

Missidor, info od dziewczyny, która wczoraj miała wizytę w Gamecie. Dzis potwierdzilam to telefonicznie. A w jakiej jestescie klinice?

Missidor, a może miałaś te badania, o których pisze do kwalifikacji? To Twoja pierwsza procedura? 180zl to pewnie miałaś.potrójny pakiet z myco u ureaplasma?

Kate gratulacje ale poród faktycznie krwawy.

Magda no na pewno warto wycierpieć swoje aby dojść do celu czyli do upragnionego maleństwa. Madzia Ty masz fajnie masz jedno maleństwo a zaraz będzie drugie, będzie wesoło....

kate dzielna babka jesteś!!! dobrze, że wbrew pozorom, szybko poszło;)
a nacinanie krocza...da się znieść?:eek:
emi dopisane! :tak:
anika mam nadzieję, że to jednak nieprawda...czekam na wizytę i na crio! nikt mnie o nikim nie informował...ostatnio te badania robiłam jakoś w kwietniu/maju - przy kwalifikacji..bez sens totalny i wywalanie kasy w błoto. A najbardziej wkurzające jak się wszystko w efekcie przedłuży :confused2: Chyba jutro zadzwonię do Invicty i dopytam..ehh ciągle schody :/

Najki jaką masz wadę macicy?
Kachna mam macicę jednorożną Macica jednorożna - Staraniowy.pl Wyświetl temat - macica jednorożna | Stowarzyszenie na Rzecz Leczenia Niepłodności i Wspierania Adopcji w skrócie duże ryzyko poronień, mało miejsca dla dzieciątka..

Najki, jeśli chodzi o badania, które robi sie do kwalifikacji, a ktorw tez u mnie juz stracily waznosc, to w Gamwecie zeobia mi je w ramach programu. A tw badania, o których piszę są wymagane po zmianach,które weszły po 1 listopada. To jakby uzupełnienie tych wcześniejszych. Zadzwoń do swojej kliniki i się dowiedz. Ja też się zestresowalam tym faktem i dlatego skontaktowalam się ze swoją.

reklama
Nie wiem, jak jest w innych klinikach, ale skoro wszystkie musiały mieć certyfikaty po 1 listopada, to być może z tymi dodatkowymi badaniami też tak jest

Do góry