reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hess, do czerwca. Muszę jeszcze praktyki zrobić i z tym trochę problem, bo nie wiem, jak to czasowo ogarne. No i zobaczymy, co przyniesie nowy rok...

Najki ja akurat na brałam estrofemu dopochwowo ale po transferze nie mogłam znieść wylewsjacego się ze mnie lutinusa i stosowana tampony i chyba to nic nie zmniejszylo wchlanialnosci ponieważ progestern miałam ponad 400

Kate Ty uzależnieńcu forumowy! Dobrze Cie widzieć:)
Buziaki dzielna Mamusiu dla Ciebie i Twojego Małego Mężczyzny!

Dzisiaj juz wiecej nie wypoce:p
Pozdrawiam wszystkich :*

Cześć dziewczyny!! Chciałabym dołączyć do Waszego forum podczytuje Was codziennie i w końcu odważyłam się napisać. Tak jak Wy staramy się o dziecko od ok 3lat, ze mną jest wszystko ok mój mąż ma oligoospermie. Leczymy się we Włoszech. Zaczęłam procedurę in vitro od brania w drugim dniu okresu tabletek anty dziś wzięłam ostatni dzień i następne dwa dni tj. 23 i 24 nic. 25 listopada mam wizytę, usg i badanie krwi i zaczynam brać zastrzyki gonalF 225 przez 6dni. Trochę mnie to zastanawia bo okres mam co 26dni i wypada źe 6 grudnia powinnam dostać a więc gdy skończę zastrzyki to będzie 30 list i normalnie za 6dni dostane okres. A kiedy transfer??? Z tego co czytam to czekacie do testowania ok 14dni a u mnie trochę dziwnie to wygląda!! Nic z tego nie rozumiem. Trochę pogmatwałam ale może któraś z dziewczyn zrozumie.
Gratuluję dziewczyną którym się udało i trzymam kciuki za resztę aaaa no i witam jedynego rodzynka chyba nie tylko na tym forum. Pozdrawiam

Cześć dziewczynki! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ... :) Pewnie niektóre tak.... Nie udzielałam sie za bardzo bo niestety nie radzę sobie ... Za dużo myśle itd. Po tym transferze tylko napisałam ze jestem po i czekam....
A wiec wczoraj 11 dpt zrobiłam sikanca wyszła druga blada kreska. Dziś to samo.... Narazie czekam do 30/11 muszę zrobic clear blue dla kliniki ... Mam nadzieje ze będzie wszystko ok. Pewnie szybciej zrobię test dla siebie za kilka dni. Narazie mam stracha bo dziś powinna przyjść @ . Dziś albo wczoraj.... Ostatnio po transferze zaczęłam plamić właśnie w 12 dpt ale wtedy nie miałam żadnych pozytywnych testów a robiłam ich kilka... Wiec.... Mam nadzieje....
P.S takie pytanko czy tym co sie udalo miałyście takie tępe bóle jajników i ciągniecie az do kolan taki bol...
Pozdrawiam :*

Cześć dziewczynki! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ... :) Pewnie niektóre tak.... Nie udzielałam sie za bardzo bo niestety nie radzę sobie ... Za dużo myśle itd. Po tym transferze tylko napisałam ze jestem po i czekam....
A wiec wczoraj 11 dpt zrobiłam sikanca wyszła druga blada kreska. Dziś to samo.... Narazie czekam do 30/11 muszę zrobic clear blue dla kliniki ... Mam nadzieje ze będzie wszystko ok. Pewnie szybciej zrobię test dla siebie za kilka dni. Narazie mam stracha bo dziś powinna przyjść @ . Dziś albo wczoraj.... Ostatnio po transferze zaczęłam plamić właśnie w 12 dpt ale wtedy nie miałam żadnych pozytywnych testów a robiłam ich kilka... Wiec.... Mam nadzieje....
P.S takie pytanko czy tym co sie udalo miałyście takie tępe bóle jajników i ciągniecie az do kolan taki bol...
Pozdrawiam :*

Po stymulacji i punkcji kazda reaguje a raczej odreagowuje inaczej... Mnie bolało wszystko :) dosłownie - dwa tygodnie sie regenerowalam...

Silvia jeśli bierzesz teraz tabletki anty to okres dostaniesz tak jak napisałaś mniej więcej 23, 24 i tego normalnego okresu już nie dostaniesz. Lekarz na wizycie powie ci dokładnie kiedy zaczniesz brać gonal i będziesz jeździć na obserwację jak rosną twoje komórki jak już będą dojrzałe to lekarz zadecyduje o punkcij jajników będziesz musiała zrobić zastrzyk ovitrell ( wyznaczą ci odp. Dzień I godzinę kiedy do zrobić ) przyjdziesz do kliniki naczczo, dostaniesz znieczulenie i pobiorą ci komórki A mężowi nasienie. Potem powiedzą ci ile i jakie pobrali oocyty i na kiedy planują transfer. I mnie zadzwonił embriolog i powiedział kiedy mam przyjechać. Transfer to dosyć szybki zabieg. Potem leżenie w łóżku. Wracasz do domu czeka cię najdroższe 10 lub 14 dni wzależności ilu dniowe zarodki ci podadzą. Mam nadzieję że miesiączki nie dostsniesz przez następne 9 miesięcy. To tyle.

reklama
Do góry