reklama
lookator
Zaangażowana w BB
@mandarynka
Z retrospekcji napiszę, że Profertil jest do d.... Drogie to cholerstwo, i jak się okazało potem na forum, u wszystkich, u mnie też, wywołał efekt odwrotny do zamierzonego, tzn. parametry się pogorszyły zamiast się poprawić.
Z retrospekcji napiszę, że Profertil jest do d.... Drogie to cholerstwo, i jak się okazało potem na forum, u wszystkich, u mnie też, wywołał efekt odwrotny do zamierzonego, tzn. parametry się pogorszyły zamiast się poprawić.
Cześć dziewczyny!! Chciałabym dołączyć do Waszego forum podczytuje Was codziennie i w końcu odważyłam się napisać. Tak jak Wy staramy się o dziecko od ok 3lat, ze mną jest wszystko ok mój mąż ma oligoospermie. Leczymy się we Włoszech. Zaczęłam procedurę in vitro od brania w drugim dniu okresu tabletek anty dziś wzięłam ostatni dzień i następne dwa dni tj. 23 i 24 nic. 25 listopada mam wizytę, usg i badanie krwi i zaczynam brać zastrzyki gonalF 225 przez 6dni. Trochę mnie to zastanawia bo okres mam co 26dni i wypada źe 6 grudnia powinnam dostać a więc gdy skończę zastrzyki to będzie 30 list i normalnie za 6dni dostane okres. A kiedy transfer??? Z tego co czytam to czekacie do testowania ok 14dni a u mnie trochę dziwnie to wygląda!! Nic z tego nie rozumiem. Trochę pogmatwałam ale może któraś z dziewczyn zrozumie.
Gratuluję dziewczyną którym się udało i trzymam kciuki za resztę aaaa no i witam jedynego rodzynka chyba nie tylko na tym forum. Pozdrawiam
Gratuluję dziewczyną którym się udało i trzymam kciuki za resztę aaaa no i witam jedynego rodzynka chyba nie tylko na tym forum. Pozdrawiam
Kropka1985
Fanka BB :)
Cześć dziewczynki! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ... Pewnie niektóre tak.... Nie udzielałam sie za bardzo bo niestety nie radzę sobie ... Za dużo myśle itd. Po tym transferze tylko napisałam ze jestem po i czekam....
A wiec wczoraj 11 dpt zrobiłam sikanca wyszła druga blada kreska. Dziś to samo.... Narazie czekam do 30/11 muszę zrobic clear blue dla kliniki ... Mam nadzieje ze będzie wszystko ok. Pewnie szybciej zrobię test dla siebie za kilka dni. Narazie mam stracha bo dziś powinna przyjść @ . Dziś albo wczoraj.... Ostatnio po transferze zaczęłam plamić właśnie w 12 dpt ale wtedy nie miałam żadnych pozytywnych testów a robiłam ich kilka... Wiec.... Mam nadzieje....
P.S takie pytanko czy tym co sie udalo miałyście takie tępe bóle jajników i ciągniecie az do kolan taki bol...
Pozdrawiam :*
A wiec wczoraj 11 dpt zrobiłam sikanca wyszła druga blada kreska. Dziś to samo.... Narazie czekam do 30/11 muszę zrobic clear blue dla kliniki ... Mam nadzieje ze będzie wszystko ok. Pewnie szybciej zrobię test dla siebie za kilka dni. Narazie mam stracha bo dziś powinna przyjść @ . Dziś albo wczoraj.... Ostatnio po transferze zaczęłam plamić właśnie w 12 dpt ale wtedy nie miałam żadnych pozytywnych testów a robiłam ich kilka... Wiec.... Mam nadzieje....
P.S takie pytanko czy tym co sie udalo miałyście takie tępe bóle jajników i ciągniecie az do kolan taki bol...
Cześć dziewczynki! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ... Pewnie niektóre tak.... Nie udzielałam sie za bardzo bo niestety nie radzę sobie ... Za dużo myśle itd. Po tym transferze tylko napisałam ze jestem po i czekam....
Po stymulacji i punkcji kazda reaguje a raczej odreagowuje inaczej... Mnie bolało wszystko dosłownie - dwa tygodnie sie regenerowalam...
Silvia jeśli bierzesz teraz tabletki anty to okres dostaniesz tak jak napisałaś mniej więcej 23, 24 i tego normalnego okresu już nie dostaniesz. Lekarz na wizycie powie ci dokładnie kiedy zaczniesz brać gonal i będziesz jeździć na obserwację jak rosną twoje komórki jak już będą dojrzałe to lekarz zadecyduje o punkcij jajników będziesz musiała zrobić zastrzyk ovitrell ( wyznaczą ci odp. Dzień I godzinę kiedy do zrobić ) przyjdziesz do kliniki naczczo, dostaniesz znieczulenie i pobiorą ci komórki A mężowi nasienie. Potem powiedzą ci ile i jakie pobrali oocyty i na kiedy planują transfer. I mnie zadzwonił embriolog i powiedział kiedy mam przyjechać. Transfer to dosyć szybki zabieg. Potem leżenie w łóżku. Wracasz do domu czeka cię najdroższe 10 lub 14 dni wzależności ilu dniowe zarodki ci podadzą. Mam nadzieję że miesiączki nie dostsniesz przez następne 9 miesięcy. To tyle.
reklama
Podziel się: