reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No dzięki :) Ja jestem pewna, że to coś musi być z tym wynikiem.. ja mam problem jedynie z brakiem pewnie owulacji, a jeśli dochodzi do niej to słaba jakość komórek jest, bo brak zarodków przy ivf..

A ten hormon jest powiązany z nadnerczami, a nadnercza związane z tarczycą..

Zrobiłam właśnie dzisiaj tsh w 28 dni spadło 3,92 na 2,48 :) ostatnio też tak było, a później rosło. Czyli coś widać, że nie jest tak jak u Ciebie, że jak zbijesz w m-c to spadnie do tego stanu co trzeba..

Czytam historie o tym lekarzu to masakra..tylu kobietom pomógł zajść w ciążę, gdzie już chodziły po klinikach, itp.. mam nadzieję, że i mnie pomoże...

Wczoraj w ogóle też się już wkurzyłam, bo cały czas chrząkam i odkrztuszam wydzielinę, która czasami nawet mnie dusi, że muszę ją oddać, bo nic nie mogę powiedzieć.. i tak od kilku lat, a nie chorowałam nigdy na zatoki, ani nic... Już naprawdę jest to uciążliwe, bo to strasznie męczy.. Wpisuję w dra google, a tam pierwsze co, ze przy niedoczynności tarczycy może tak się dziać..

Powiem mu o tym wszystkim, może połączy ładnie to w całość..

reklama
DorotaMie - ufff, dobrze, że wszystko w porządku z maluchami. Usłyszeć ich bicie serc - bezcenne :)

Dziewczynki, ja po wizycie, potem napiszę co i jak.

Teraz mam pytanie, czy ma któraś z Was do odsprzedania GONAL F 450 j.m. - 2 opakowania, choć 1 też jestem zainteresowana, po tej refundowanej cenie??

Dziewczyny czy któraś z was słyszała o badaniu na antykillertest ? Byłam wlasnie u mojego stałego ginekologa i on poradził mi zeby zrobic ten wynik , jeśli zle wyjdzie to podaje sie wtedy infuzję (koszt ok 500€) i problem rozwiązany, podobno ... Macie jakieś doświadczenie ? Dostałam skierowanie i czekam na wynik za około tydzień ma byc .

zanetaanna - ja nie słyszałam, ale może to chodzi o polski odpowiednik komórek NK, że jak jest za wysoki ich poziom, to trzeba to zbić i wtedy mogą robić (jeśli leki nie pomogą) jakieś wlewy. Ale nie wiem czy to o to chodzi.

Moja kluseczka ma 1826gr, 7% poniżej średniej ale ona mowi ze całkowicie normalne ze ja gruba nie jestem to sa to granice normy dolnej [emoji2]
Musze wrocic na dopochwowe bo do konca ona nie jest pewna czy łożysko odsłania kanał rodny wiec dslej nie wiadomo czy cc czy naturalny. Bo to położna robiła zwykle wiec czekam na termin na usg do lekarza.
Tego samego dnia tez bede miec konsultacje usg bo lewa nerka nie do konca jakos jej wyglada w sensie teoche wyglada na okragla ale ona mowi ze raczej wszystko ok ale lepiej skonsultować ze specjalista od neonatologii.
Takze generalnie wszystko ok, prawa nerka ok wiec jakby co zawsze jedna na prwno dzialac bedzie a druga zobaczymy ale chyba ok .
Cwiczy juz ruchy brzuszka do oddychania leży główka do dołu jak zobaczyłam usta... Wielkie wary jak u starego [emoji2]
Ogolnie jak zwykle "bardzo ruchliwe dziecko" dupke mi wypina po prawej stronie a ja oststnio głaskałam bo myslalm ze to główka hahahahahahah

No i w 6 tygodni przytyłam kilo tyle co mała wiec TO NIE MOJE [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Emenems - to super wieści. Mamusia laseczka, to i córka będzie laseczka ;-)

A Ja ruszam tym razem w nowej klinice z krótkim protokołem.

Jak @ przyjdzie to od 2dc mam brać Clostylbegyt, Encorton, od 3 dc mam zacząć brać Gonal F po 187,5 j.m. i w 6 dc kontrola i wejdzie Menopur.
Do tego mam w dniu wizyty zrobić prg, estriadol i morfologię.
Komórki zapładniane będą metodą ICSI.
Zapładniać będą tylko 6 komórek, bo tylko tyle teraz można.

No! Do dzieła! :tak:

Emi, No to superancko! :) co do usteczek to dobrze, będzie Jolie ;)))

Hess, co za mix!!! ;D TRZYMAM KCIUKI z całego serca, teraz Twoja kolej!!! :)
Mnie też chyba jakieś takie mixy czekają podejrzewam jeśli dojdzie do ivf znowu :)
DO DZIEŁA! ;)

zanetaanna - ja nie słyszałam, ale może to chodzi o polski odpowiednik komórek NK, że jak jest za wysoki ich poziom, to trzeba to zbić i wtedy mogą robić (jeśli leki nie pomogą) jakieś wlewy. Ale nie wiem czy to o to chodzi.

Tak wychodzi na to, ze to jest te badanie . Czy ma któraś z Was jakieś doświadczenie w tym temacie ?

reklama
Do góry