reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witaj ponownie Zaneta,bylas juz tutaj na poczatku wrzesnia,prawda??? Frankfurt i twoje podwojne imie zostalo mi w glowie.Mam nadzieje ,ze po takim owocnym jajobraniu tym razem cos z tego bedzie:-):-):-) bo juz tez swoje przeszlac i teraz czas na tylko dobre wiadomosci.Trzymam kciuki.

Kate kochana ,ja tez pekalam ze strachu a potem ...moglabym jeszcze 10 urodzic.Tez dasz rade mowie ci jako czarownica. To ze donosisz i nie urodzisz za szybko tez ci przepowiedzialam i co ???:tak::tak::-D a o wylocie z forum zapomnij:-)

reklama
Witaj ponownie Zaneta,bylas juz tutaj na poczatku wrzesnia,prawda??? Frankfurt i twoje podwojne imie zostalo mi w glowie.Mam nadzieje ,ze po takim owocnym jajobraniu tym razem cos z tego bedzie:-):-):-) bo juz tez swoje przeszlac i teraz czas na tylko dobre wiadomosci.Trzymam kciuki.

Kate kochana ,ja tez pekalam ze strachu a potem ...moglabym jeszcze 10 urodzic.Tez dasz rade mowie ci jako czarownica. To ze donosisz i nie urodzisz za szybko tez ci przepowiedzialam i co ???:tak::tak::-D a o wylocie z forum zapomnij:-)

Tak to prawda , byłam tu w zeszłym roku na sierpniowych mamusiach niestety sie nie udało , pózniej próbowałam jeszcze z Wami popisać ale nie byłam chyba jeszcze na to gotowa. Teraz juz zwarta i pełna optymizmu na przyszłość [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

najki - wg suwaczka dzisiaj mam 19t5d ciąży :tak:

żaneta - witaj!:-D

kate - może się nie znam, ale każda z dziewczyn z którą rozmawiałam mówiły, że jeżeli poród przebiega prawidłowo to dobra położna jest lepsza niż lekarz. Ja oczywiście też zdecyduje się na kogoś takiego, jest u nas Pani godna polecenia. :tak: Jest bardzo pomocna przy porodzie.

aniko - to życzę sukcesów na treningach:-)

Zaneta witaj! Trafilas super;) trzymam kciuki za udany transfer, aczkolwiek balabym sie startować z 2ma wzorowymi blastkami.

Kate juz 39?! E, jak to? Dopiero 37 byl:p zaraz zaczne panikowac ze Emi tez juz za chwile rodzi:p Ale dobrze nasza mądra kobieto, niech juz Synus da troche odpoczac kregoslupowi i innym narzadom wewnętrznym. Przyjdzie czas na inne zmęczenie, ale malenki, obrzydliwie słodki usmiech wynagrodzi Ci wszystko:))))
Bedziesz cudowną mamuśką, a w teorii to pewnie dorownujesz tym polozonym, wiec nic Cie nie zaskoczy:) z calego serca zycze szybkiego i bezproblemowego rozwiązania:) i jak to? Opuscisz nas?:( juz mi przykro....
Przeciez Ty uzalezniona od nas jestes:D nie porzucisz nas tak do konca:)

Anika bedziesz fit mama:D
Moze sie skusze i wrzuce Wam tez swojego brzucha w koncu... tylko Emi mnie tak jakos zawstydza:D jeszcze pomysle:p

Wlasnie Kate a jak wykupisz polozna to miejsce w szpitalu itd bedzie dla Ciebie? Polozna oplacasz przed, czy "w trakcie", czy po? Bo to roznie slyszalam, ze jest. U nas 1 szpital ma taka opcje. 650pln i niekoniecznie tam urodzisz:p

Zanetaanna ja jestem
Z okolic Frankfurtu nad Menem w jakiej klinice jestes?
Ja mam 26 lat i tez miałam duzo pecherzykow 30 ...
Z tych dwoch moich mrozaczkow okazało sie ze sa klasy 2 tylko tyle wiem... I ja tez po długich rozmowach z mezem stwierdziliśmy ze wprowadzamy 2 .. Widze ze wy odradzacie dziewczyny na pierwszy transfer dwa?

Zanetaanna ja jestem
Z okolic Frankfurtu nad Menem w jakiej klinice jestes?
Ja mam 26 lat i tez miałam duzo pecherzykow 30 ...
Z tych dwoch moich mrozaczkow okazało sie ze sa klasy 2 tylko tyle wiem... I ja tez po długich rozmowach z mezem stwierdziliśmy ze wprowadzamy 2 .. Widze ze wy odradzacie dziewczyny na pierwszy transfer dwa?

KIWU Darmstadt a Ty?

annemarie moja ty cudowna czarownico, czaruj dalej żeby komplikacji nie było:-p

Boje się porodu bardzooo, i chce rodzic sn bo mniej komplikacji może być. No zobaczymy jak sobie poradzę, najgorzej że widownia będzie. Jak się poryczę taki wstyd, mój M będzie przy porodzie. A ja zawsze Zosia samosia i najlepiej funkcjonuje zostawiona sama sobie..No ale nie tylko mój ten pasożyt jest, wiec niech tatuś się nacieszy:-p
A co do położnej, to wszystkie w tym szpitalu są dobre raczej... nie zależy mi na konkretnej. No w sumei jak by moja miała akurat dyżur to super, ale... Wydaje mi się, że fajnie żeby ktoś przy mnie był... Ale z drugiej strony może lepiej po porodzie dać cos w kopercie położnej?

pkati to zależy jakie zarodeczki masz, no i to jest crio, wiec synchronizacja cyklu tez inna. Czasem wprowadzenie cewnika może być kiepskie i trafnsfer do d...To są rzeczy techniczne, a co do bliźniaczej zależy jeszcze jaka kalsa zarodków, jeżeli oba to "2" to bym zaryzykowała oba. Jeżeli to "4" to już nie... Ale kachna miała 2 i 3 i widzisz bliźniaki są:-p wiec nigdy nie ma gwarancji. Był i taki przypadek, gdzie podano morule w 5 dobie a nie blastki i ciąża bliźniacza:-)

zanetanna - witaj :) no i powodzenia!
niebajka - nie każ się prosić :-p dawaj foooto brzuchola! ;-)
stacy - supcio :) czas leci jak oszalały :szok:
kate ja Cię nigdzie nie puszczę po porodzie... :zawstydzona/y: nie zgadzam sięęę :no:

Zanetaanna ja tez Darmstadt ;) wiesz to zdj co masz wydaje mi sie ze cie juz gdIes widziałam raz na jednej wizycie w piatek, albo srode Twoj maz był moze w takiej kurtce czarnej skórzanej ? Albo tez bardzo podobna dziewczynę widziałam do ciebie ale słyszałam ze mówili po polsku :) moze to inna para.. Ale fajnie ze z tej samej kliniki ja byłam u Dr. Inaacker na poczatku ale przez to ze był na urlopie cały miesiac jestem u Dr. Engels-Kirchen

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry