reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dorota bardzo Ci dziejkuje za radę ale ja jestem osobą bardzo mocno stapajacą po ziemi i wiem, że niektórych rzeczy się nie przeskoczy. Zrobię wszystko, żeby utrzymać tą ciążę ale wiem, że już nic więcej nie mogę zrobić.

reklama
Dorota - 33 + 3. :eek: ale endokrynolog mi powiedział dzisiaj, że to może być spowodowane wysokim poziomem prolaktyny.. No, ale i tak nastawiam się na poród jeszcze w listopadzie (termin mam na 14.12), ale wszystkie znaki na niebie wskazują, że Marysia będzie szybciej wychodzić.. Samo USG wskazuje ze średnich pomiarów, że jestem gdzieś na przestrzeni 35+6 - 36+2 a moja Hulkowa waży ponad 2,5 kg:szok:

@OlaSzy W komórce nie widziałam, teraz widzę suwaczek:) No to bardzo piękną Marysię wyhodowałaś :) 2,5 kg zdrowej dziewczyny. No i macie już obie z górki :) Kiedy w ciąży zaczyna się produkcja prolaktyny? Taka wysoka jak twoja to problem zdrowotny? Bo nie brzmi niebezpiecznie. Kochana będę trzymać kciuki, żeby Maryś wyszedł w momencie dla niej najkorzystniejszym.

@kachna Urazić nie chciałam. "Nie możesz nic poradzić na ciążowe sprawy, pomóż swojej głowie" raczej takie miałam intencje. Ale oczywiście już się z nimi stąd zabieram. Co dobre dla mnie nie musi być dobre dla innych. I dobrze to rozumiem. Trzymam kciuki.

Martka - ja Obaczylam dwie kreski, odlozylam test na polke i pojechałam do prscy. Po dwoch dniach powiedizalam mezowi, znaczy wysłałam mu SMS jak byłam w prscy ( oczywiscie wyobrażałam sobie filmowe sceny z podrzucaniem bucików itp hahaahha)
Potem długo nie umiałam sie cieszyć chyba do 4/5 miesiaca - cieszyłam sie ale nie tak jak sie spodziewalam, nie lubiłam mowic ze jestem w ciazy, na genetyczne pojechałam do polski to był 13 tydien i musieliśmy powiedziec rodzinie to nie mogłam znieść tych gratulacji - uciekać chciałam ... Ehhh

W 8 czy 9 tygodniu przeszłam kryzys straszny na zasadzie " po co mi to było??!! Przeciez mislam fajne zycie !"
I widze ze nie byłam samotna w takim myśleniu - za duzo negatywnych mysli w tyle lat zeby ot tak sie przestawiać - nie zmuszaj sie do niego - wszystko samo przyjdzie

Dorota - podobno tak może się zdarzyć i mam się nie martwić. A jako, że od zawsze moje hormony robią co chcą to też nie mam co się dziwić ;-) prolaktyna chyba rośnie od samego początku ciąży, więc ciężko stwierdzić kiedy jest jej "szczyt" - tak mi się wydaje, ale może niech kate to potwierdzi :)
I fakt, dorodne dziecię hoduję. Taki ze mnie dobry inkubator:-D

witam , mam na imię kinga,jestem z łodzi. w salve miałam zabieg in vitro rządówka. niestety nie udało się natomiast w przerwie pomiędzy jednym podejsciem a drugim zaszłam naturalnie i tego wszystkim starającym zyczę z całego serca :) natomiast ze stymulacji zostały mi niektóre leki, które chciałabym odsprzedać za oczywiście niższą cenę.
jeżeli ktoś jest zainteresowany jestem na olx. wyszukujcie po słowie: stymulacja, lub po nazwie leków: prolutex, fraxiparine.

przepraszam za tą prywatę :)

pozdrawiam wszystkie starające i te z brzuszkiem.
czy ktoś planuje rodzić w łodzi w pro familia w końcu stycznia??? :)

Bety zdrówka życzę
Kachna 2 x więcej szczęścia to 2 x większe obciążenie, odpoczywaj i myśl pozytywnie bo nic innego zrobić nie możesz, prawda? Mi psycholog przed procedurą powiedziała, że w danej sekundzie można mieć tylko jedną myśl w głowie - od Ciebie zależy czy dobrą czy złą... Może to Ci jakoś pomoże?

OlaSzy im bardziej zaawansowana ciąża to hormony wyższe.. U mnie to nie mleko, tylko jakieś żółte strupki na piersiach się porobiły. Sutki pulsują i bolą, niby jak piersi produkują mleko to przyjemne to nie jest:-p Co do prolaktyny, są kobiety które mają prl pod obciążeniem super a i tak mleko czasem jest. Najczęściej podczas sexiku, ale u nas to prolaktyna jak nic!
Co do porodu przedwczesnego to raczej Ci nie grozi, a jak uridzisz wcześniej to norma. Bo po pierwsze nasze ciąże są planowane, zatem nie ma mowy o pomyłce. Poza tym ok.5% kobiet rodzi w terminie. Jak skończysz 37tc to jest to poród w terminie, i tego Ci życzę. Bo z tego co wiem jak wcześniak jest to trzeba biegać po neurologach, ortopedach ... takie są wytyczne i po prostu spędzasz mnóstwo czasu w centrum zdrowia dziecka.
Na patologii jak leżałam była dziewczyna w ciąży, która według OM powinna już być po porodzie(3tyg roznicy). Odjeli te 3 tygodnie, a dziecko i tak było jeszcze za małe. Są przypadki, że dziecko jest tez o 3-4 tygodnie za duże i to jest tez problem. Bo rośnie kościec a narządy nie dają rady się rozwinąć, albo maly cukrzyk rośnie:-p Zatem +/- 2tygodnie to jest nic. no i jakośc badan usg jest powalająca. Moja bratanica miała być bardzomalym wcześniakiem w 33tc niby 1,8kg a miała 2,5kg. Na sali były panie z "dużymi" dziećmi na usg, a moja bratanica okazała być się największa. Z czego w 34tc jak się urodziła, jeszcze była owłosiona więc waga nie świadczy o stopniu rozwoju dziecka. I tu można się naciąć dlatego nawet w 36tc podają sterydy. Masz wytrzymać do 37tc, bo najzdrowiej dla dziecka:-p ja mam jeszcze pare dni:-) a potem hulaj dusza piekła nie ma:-)

reklama
Do góry