reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam wszystkie kobietki..postanowiłam do Was dołączyc chociaz zaglądam tu od dawna..jestem dzis 3 dzien po transferze i wiek że to oczekiwanie niee jest latwe..ja juz jestem chyba weteranem bo to mój 6 transfer, ale emocje za.kazdym razem sa takie same..dzis mialam 1 weryfikacje i moje wyniki to progesteron 78,82 ng/ml, estradiol 972,63 pg/ml, hcg <o,2..myslicie ze sa.ok? pozdrawiam

reklama
kate: oficjalnie wyganiam cie dzis od kompa... rusz sie kobito od monitora i dotlen dzidzie.... trza od tego promieniowania chronic malego nooooo.....

moniusia poczekaj na wyniki tej stymulacji może coś zepsuli, albo źle przechowywałaś leki ;-)Bo chyba menopur po otwarciu przechowuje się w lodówce a gonapetyl nie trzeba.. Ale to w aptece powiedzą. Tylko nam powiedzieli przy drugiej styulacji... a menopur stał przy oknie w sierpniu:-p

Nie no przechowywałam tak jak trzeba, tzn jak kazali ;D W aptece trąbili, że w torbach termo gonapeptyl tak samo i w domu od razu do lodówki.. ;O No poczekam,mam nadzieję, że teraz będzie coś lepiej..

Pobrali 4 tylko 2 się zapłodnily. Teraz mam również zmianę lekow na mocniejsze wg. lekarza prow. moje fsh 10 a amh 0,9 w marcu. a Twoja rezerwa jaka? mam 27 lat. a robiłas badania genetyczne? cos wykazały

No to tak jak u mnie w sumie, u mnie 4 pobrali 3 się zapłodniły, ale jeden odpadł po jednym dniu. Moja rezerwa koło 4. Nie robiłam badań:)

kasik imsi cos tam pomoze, ale czasem po prostu czasu potrzeba. Musi się trafic dobry plemnik, dobra kmórka, i dobra mutacja.. A jakie dawki dostałaś wcześniej? jaki protokół? Czy wcześniej szłaś skrótkim, a teraz długim. Bo na krótkim zawsze jest mniej komórek. Dawki leków mają znaczenie. Ja miałam zapierwszym razem 24 pęchole dawki 225x4/150x3/75 potem 225/150x5/75 i było 16 czyli mniej. Czyli zgodnie z założeniami. Jeżeli teraz miałaś 150/75 to nie rezerwa jest problemem tylko głupi lekarz:-p bo powinnaś mieć dawkę minimum 225x7 przy tak niskiej rezerwie a nawet 300 - jeżeli komercyjnie idziecie.

protokół był krotki i jest nadal klinika taki stosuje co di niskiej rezerwy. mialam wczesniej niskie dawki lekow (juz nie pamiętam ile) a teraz min. puregon 300, wiec wieksze.

Bliska koleżanka podchodzila drugi raz do zabiegu (tez zmiana na imsi) pierwszy raz nie pobrali ani jednej komorki. i przy niskiej rezerwie pobrali 3 komorki pierwszej klasy i bliźniaki w drodze:) wspomagała sie akupunkturą. To daje nadzieje :)

Akupunktura Polepsza jakość komórki i wyniki, moje fsh przed aku 15.46 a po 1,5 mies. 10. wiec jakis efekt jest zobaczymy jak dalej. koleżanka stosowała aku tez na zagnieżdżenie się zarodka. Trzeba chodzić ok 2,5 mies aby uzyskac efekty. zobaczymy jak będzie ze mną. Lekarze nie wierzą w medycynę niekonwencjonalną z wiadomych przyczyn ale z wywiadu z fizjoterapeutką wiem ze jest sporo kobiet które stosowały aku i naturalnie zaszły w ciążę wiec dlaczego nie spróbować?.

Kate, w poniedziałek to będzie 6dpt, bo liczy się od dnia następnego, tak? we wtorek transfer, w środę 1dpt.. w zaleceniach mam napisane, że mam zrobić w 11dniu licząc od dnia transferu. Chciałąm zrobić w 8dpt, ale martwi mnie ten progesteron, to może wcześniej... tylko nie chcę się potem zastanawiać ..."moze za wczesnie", "moze jeszcze ruszy" - chcę mieć czarno na białym, jak jest!

lekarka stanowczo przekazała info, nie będę z tym dyskutować, ale małą luteinka na noc nie zaszkodzi :D

Kasik, witaj!

kate: oficjalnie wyganiam cie dzis od kompa... rusz sie kobito od monitora i dotlen dzidzie.... trza od tego promieniowania chronic malego nooooo.....

Dziękuję bardzo za te słowa i popieram w pełni. Staram się ją przepędzać ale niestety tęskni za Wami za bardzo, żeby nie powiedzieć że ją uzależniłyście.

Lepsza połówka Kate_p7 :-)

reklama
Do góry