reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kropka- pierwsze 2-3 dni brazowe plamienie ,a potem sie rozkrecalo na czerwono i dokladnie 2 tyg. po transferze dostawalam okres.Ale umnie zawsze tak jest,najpierw plamie potem leci porzadnie.Po transferach to plamienie rozkrecalo sie nawet przy lekach,takze na moj@ nie ma i nie bylo mocnych.Kochana ,ale to u mnie u ciebie moze byc calkiem inaczej. Nie chcialam ciebie dolowac:-(

No właśnie u mnie nie jest brazowe. Bardziej rozowe, pomarańczowe... dziwne.... Dzis bylo troche krwi... ale już przeszlo bardziej kremowo różowo. Ehhu..

reklama
To ci nie pozostanie nic innego jak czekac.Wspolczuje ci serdecznie.niewiedza jest najgorsza. Kropka,jak nie klapnie teraz ,co robicie dalej,macie jakis plan?

Cześć Dziewczyny!!Dawno mnie tu nie było miałam się odzywać ale tak jakoś wyszło.Może w skrócie się przypomne.W klinice AB oVo miałam 3 transfery i niestety zero efektów-program ministerialny.Byłam załamana ale postanowiłam zmienić klinike na Bocian w Białymstoku.Tam podchodziliśmy prywatnie.Tam dwie pierwsze próby sie nie udały.Dopiero za trzecim razem....W sumie to za 6!!!Wiecie co..wiele zależy od embriologów...w Białymstoku miałam bardzo dobrej klasy zarodki a w Lublinie słabiutkie.Może będe miała bliżniaki:tak:W tym tygodniu śmigam do lekarza i zobaczymy co dalej.Na koniec dodam że przez to jeżdzenie do Lublina straciłam prace:no: Teraz jestem przedszkolanką i to też mi dużo pomogło.Po transferze 5 dni leżałam i wróciłam do pracy i nawet nie myślałam o tym czy się udało.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i trzymam za Was kciuki:-D

Super wieści :) wytrwałość popłaca :tak: zdrówka!

Kropka1985 - oby plamienie nie oznaczało najgorszego...wciąż zaciskam kciuki!
Przypomnij proszę w jakiej klinice i w jakim mieście się leczysz ?

Oto kalendarz (dopisujemy kogoś?:))

WRZESIEŃ:

28: annemarie - wizyta kontrolna
28: najki - podgląd endo (wizyta przed crio)
29: stacy - wizyta kontrolna
29: anika11 - crio pieknego kropeczka 4AA :)
30: bubu - kolejne spotkanie z maluszkiem
30: DorotaMie - wysoka beta! (11dpt)

PAŹDZIERNIK:

01:
fruitofhope - usg
01:
kate_p - kontrola szyjki
02: Kropka1985 - dwie tłuste krechy na teście!
02: efcia83 - wysoka beta!
03: Bety - wysoka beta!:)
03: Aiska_23 - dwie krechy na teście
06: emenems - ginekolog w Gdańsku
07: Aisha_23 - wysoka beta!
12: emenems - kontrola ciążowa (rodzinny)
14: emenems - kontrola położna
16: moniusia - wizyta w trakcie stymulacji

LISTOPAD:

yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe!

Ostatnia edycja:
Ależ miałam dzień. Fajnie się rozpoczął, słoneczko, ogólnie b.dobre samopoczucie. Potem rzuciłam się na dwa wiadra węgierek i usmażyłam 20 słoiczków powideł. Pod koniec smażenia Tel od koleżanki z byłej pracy i wstrząsającą dla mnie wiadomość. Najfajniejszy, kochany ochroniarz jakiego mieliśmy umarł na zawał, był sam w domu (żona za granicą). Przepłakałam pół godziny. To był wspaniały człowiek. Kurcze jak ja kocham ludzi. Nie pracuję już prawie 3 mc a na kawkę zawsze do niego jeździłam z Anielką bo on ją uwielbiał a ona jego. Jak dawno mnie nie widział to dzwonił i się przypominał. Kurcze jak mi będzie tego brakować.
Dobra już nie smucę.
Jutro wstanie nowy lepszy dzień. Trzymajcie się laski

reklama
Jeśli zagnieżdżenie zarodka w macicy przebiega prawidłowo, to najpóźniej po 14 -17 dniach od dnia transferu, hormonalne testy ciążowe z moczu dadzą wynik pozytywny. Pozytywny wynik testów hormonalnych określa się jako „ciążę biochemiczną”, którą potwierdza obecność, około 5 tygodnia ciąży, rozwijającego się w jamie macicy pęcherzyka ciążowego. Ultrasonografia stwierdzająca „ciążę kliniczną”, służy także do oceny prawidłowego rozwoju ciąży, przez cały okres jej trwania. Sukces w postaci „dziecka zabranego przez rodziców do domu” [taken home babies], kończy proces zapłodnienia pozaustrojowego.

Jest szansa?

Do góry