reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Asiiek :-) - Jak sie czujesz ??? Ile jajeczek wychodowalas ??? Czy masz troche wiekszy brzuszek ????

mi mi - ja też jestem z Macierzyństwa:)

bzzz - witaj bzzz, widze, że ostro się u ciebie dzieje. Ja jeszcze czekam......

Asiiek - Ty widze też wariujesz.... pomalutku ibedzie tylko dobrze, trzymam kciuki kochana:)

Ptencer - gorąco Cię pozdramiam

Szarlotka - również ściskam ciepło

Niedługo pewnie będę zaglądać częściej jak i u mnie zacznie się coś dziać. Z niecierpliwością czekam na wyniki badań.

cześć dziewczyny:) Dawno się nie oddzywałam, ale śledze forum:-). Gratuluje wszystkim, którym się udało, a te którym nie mocno tulam-będzie dobrze-zobaczycie!
Ja narazie czekam na wyniki badań powtarzaliśmy badanie nasienia i czekamy na wynik a ja robiłam w 2 dniu cyklu AMH i FSH. FSH mam ok:) tylko boje się o to AMH, bo robiąc wcześniej inne badania zrobiłam sobie w 20 dniu cyklu...nie wiem czy to ma znaczenie..bo lekarz mówił w 2 dniu. A w tym 20tym wynik nie był dobry:-(. mam nadzieje że to jednak ma znaczenie. A mam do was takie pytanie-wiecie może jakie znaczenie ma to AMH do stymulacji bądź ICSI?? ja wyniki tego AMH mam miec w piątek dopiero..a w przyszły poniedziałek jade z tymi wynikami do invimedu i zaczynam całą procedure wyciszania i stymulacji i się boję żeby to czasem nie pokompikowało sytuacji:-(,Proszę odpowiedzcie mi jak wiecie coś na ten temat.

A jeszcze mam pytanie z innej troszkę paki:) czy jak już zaczniecie stymulacje to chodzicie na usg żeby sprawdzic jak sie stymulujecie??czy poprostu stymulka i potem po skończeniu danej ilości leków zastrzyk na pękanie i dalsza procedura??

meg
wkoncu ktos z macierzynstwa :))) ciesze sie :)))) a do ktorego doktora chodzisz jak mozna spytac ????

isia25
podczas stymulacji latalam na usg bardzo czesto... bo musza sprawdzic jak rosna jajeczka i czy zmienic dawke czy nie

Isia
AMH ocenia rezerwę jajnikową i jego wynik ma podobno wpływ na rodzaj i leki dobrane do stymulacji, bo niby po jego wyniku można zaprognozować jak się będziesz stymulować. A jesli chodzi o USG to w Invimedzie oczywiście jest sprawdzane na USG jak się stymulujesz żeby ewentualnie zmniejszyć lub zwiększyć dawki leków. Nie wiem jaki ty masz protokół i jak to wygląda przy innych, ja miałam ultra krótki i z tego co pamiętam to od 2 dc robiłam sobie zastrzyki a od 6 dc miałam monitoring na USG co 2 dni.
pozdrawiam i trzymam kciuki :)

Isia25 co do AMH to nie wiem więc się nie wypowiem a jeśli chodzi o stymulację to u nas co 4-1 dni (w zależności od etapu stymulacji) rano jeżdżę na badania estradiolu a po południu do kliniki na konsultację i usg. Lekarz dobiera kolejne dawki leków do wyników i oczekiwanego rezultatu;-)

dziękuję bardzo dziewczyny ;-)a jak moge zapytać krolik lulin gdzie się leczycie??
no ja bede miała problem pewnie z tym USG bo do kliniki mam 300 km w jedną stronę..:-(

no ja bede miała problem pewnie z tym USG bo do kliniki mam 300 km w jedną stronę..:-(

isia - ja też miałam ponad 300 km do kliniki, ocenę tego jak się stymuluję miałam mniej więcej co 2 dni - pon, sroda, piątek, tylko, że w ciagu tygodnia byłam na miejscu, najgorzej było w poniedziałki bo musiałam być w klinice o 7:30 rano, żeby oddać krew i żeby przed oceną lekarz miał wynik estradiolu, wtedy wyjeżdzałam z domu o 4 rano ... Jest to jakieś wyrzeczenie, ale skoro nie można inaczej? Zawsze da si eto jakoś zorganizować. Potem się o tym nie pamięta, bo każda z nas zrobiłaby wszystko, żeby spełniło się jej najwieksze marzenie. I tego Ci zyczę :tak:Powodzenia !

asiiek - jak tam jajeczka?

reklama
dziękuję Mada72:-). A jeszcze zapytam w której klinice się leczyłaś??i w których dniach stymulki jeździłaś na estradiol i USG??albo od którego??też jakoś od 6tego??

Do góry