reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Asiiek :-) - Jak sie czujesz ??? Ile jajeczek wychodowalas ??? Czy masz troche wiekszy brzuszek ????

mi mi - ja też jestem z Macierzyństwa:)

bzzz - witaj bzzz, widze, że ostro się u ciebie dzieje. Ja jeszcze czekam......

Asiiek - Ty widze też wariujesz.... pomalutku ibedzie tylko dobrze, trzymam kciuki kochana:)

Ptencer - gorąco Cię pozdramiam

Szarlotka - również ściskam ciepło

Niedługo pewnie będę zaglądać częściej jak i u mnie zacznie się coś dziać. Z niecierpliwością czekam na wyniki badań.

cześć dziewczyny:) Dawno się nie oddzywałam, ale śledze forum:-). Gratuluje wszystkim, którym się udało, a te którym nie mocno tulam-będzie dobrze-zobaczycie!
Ja narazie czekam na wyniki badań powtarzaliśmy badanie nasienia i czekamy na wynik a ja robiłam w 2 dniu cyklu AMH i FSH. FSH mam ok:) tylko boje się o to AMH, bo robiąc wcześniej inne badania zrobiłam sobie w 20 dniu cyklu...nie wiem czy to ma znaczenie..bo lekarz mówił w 2 dniu. A w tym 20tym wynik nie był dobry:-(. mam nadzieje że to jednak ma znaczenie. A mam do was takie pytanie-wiecie może jakie znaczenie ma to AMH do stymulacji bądź ICSI?? ja wyniki tego AMH mam miec w piątek dopiero..a w przyszły poniedziałek jade z tymi wynikami do invimedu i zaczynam całą procedure wyciszania i stymulacji i się boję żeby to czasem nie pokompikowało sytuacji:-(,Proszę odpowiedzcie mi jak wiecie coś na ten temat.

A jeszcze mam pytanie z innej troszkę paki:) czy jak już zaczniecie stymulacje to chodzicie na usg żeby sprawdzic jak sie stymulujecie??czy poprostu stymulka i potem po skończeniu danej ilości leków zastrzyk na pękanie i dalsza procedura??

meg
wkoncu ktos z macierzynstwa :))) ciesze sie :)))) a do ktorego doktora chodzisz jak mozna spytac ????

isia25
podczas stymulacji latalam na usg bardzo czesto... bo musza sprawdzic jak rosna jajeczka i czy zmienic dawke czy nie

Isia
AMH ocenia rezerwę jajnikową i jego wynik ma podobno wpływ na rodzaj i leki dobrane do stymulacji, bo niby po jego wyniku można zaprognozować jak się będziesz stymulować. A jesli chodzi o USG to w Invimedzie oczywiście jest sprawdzane na USG jak się stymulujesz żeby ewentualnie zmniejszyć lub zwiększyć dawki leków. Nie wiem jaki ty masz protokół i jak to wygląda przy innych, ja miałam ultra krótki i z tego co pamiętam to od 2 dc robiłam sobie zastrzyki a od 6 dc miałam monitoring na USG co 2 dni.
pozdrawiam i trzymam kciuki :)

Isia25 co do AMH to nie wiem więc się nie wypowiem a jeśli chodzi o stymulację to u nas co 4-1 dni (w zależności od etapu stymulacji) rano jeżdżę na badania estradiolu a po południu do kliniki na konsultację i usg. Lekarz dobiera kolejne dawki leków do wyników i oczekiwanego rezultatu;-)

dziękuję bardzo dziewczyny ;-)a jak moge zapytać krolik lulin gdzie się leczycie??
no ja bede miała problem pewnie z tym USG bo do kliniki mam 300 km w jedną stronę..:-(

no ja bede miała problem pewnie z tym USG bo do kliniki mam 300 km w jedną stronę..:-(

isia - ja też miałam ponad 300 km do kliniki, ocenę tego jak się stymuluję miałam mniej więcej co 2 dni - pon, sroda, piątek, tylko, że w ciagu tygodnia byłam na miejscu, najgorzej było w poniedziałki bo musiałam być w klinice o 7:30 rano, żeby oddać krew i żeby przed oceną lekarz miał wynik estradiolu, wtedy wyjeżdzałam z domu o 4 rano ... Jest to jakieś wyrzeczenie, ale skoro nie można inaczej? Zawsze da si eto jakoś zorganizować. Potem się o tym nie pamięta, bo każda z nas zrobiłaby wszystko, żeby spełniło się jej najwieksze marzenie. I tego Ci zyczę :tak:Powodzenia !

asiiek - jak tam jajeczka?

reklama
dziękuję Mada72:-). A jeszcze zapytam w której klinice się leczyłaś??i w których dniach stymulki jeździłaś na estradiol i USG??albo od którego??też jakoś od 6tego??

Do góry