reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Od jednej dawki raczej nie, dzieczyny biora tutaj acard 2x1 czyli 200mg aspiryny. Zaleca się 100mg dla ukrwienia i prewencyjnie. Ale więcej nie bierz aspiryny, po pierwsze te 300mg ni eduzo może na przeziębienie. A paracetamol możesz brać do maksymalnej dawki, ale nie pamiętam ile to jest:-p bo chyba tablety są po 500mg to można chyba 3x2 maks. Na pewno 1000mg spokojnie możesz wziąć..

reklama
Aspirynę sie bierze w małych ilościach przy zagniezdzanie :) rozrzedza krew i pomaga sie zaimplantować. Poczytaj na necie . Dużo o tym pisze. Ja pomyliłam i myślałam o polopirynie :/ dobrze ze nie zaczęłam brać :/

kropka polopiryna i aspiryna maja ten sam kwas - acetylosalicylowy. Tylko min. 500-1000mg w tabletce :eek: a my bierzemy acard lub acesan bo ma od 35-100mg kwasu acetylosalicylowego, który nazywacie aspiryną.
Chyba, ze mówisz o pyralginie, a tej nam nie wolno w ogóle i ma inny skład chemiczny.

kachna gratuluuuuujęęę!!!! :)))))
kate :eek: było tak od razu...a propos moich ostatnich pytań..nie wiedziałam, że aspiryna i polopiryna to to samo :zawstydzona/y:
Polopiryną mama mnie faszerowała przy większych choróbskach w dzieciństwie... i nie pamiętam, żebym ją źle znosiła. No ale być może się pozmieniało ;)
aisha wypoczywaj po punkcji i kciuki za zarodeczki!
efcia
piekny zarodek! niech się wgryza w mamusię :tak:
elfka bardzo mi przykro z powodów złych wieści...doskonale Cię rozumiem. Trzymaj się mocno

reklama
Do góry