reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy Wy po transferze też miałyście taki przypływ energii? Bo ja za każdym razem tak mam. Muszę się ostro pilnować.
Jak tam dzisiejszy transfer? Pewnie jak ja odpowie dopiero jutro. :-) Wiem, że Asieńka już po punkcji i czuje się ok, ale pewnie sama zaraz coś skrobnie jak znajdzie czas i silę

reklama
Dziewczyny, myślałam, że biorę witaminę C a wzięłam cholerny Cerutin z 300 mg aspiryny bo podobne pudełka. Mogłam sobie zaszkodzić? ????? Jaaaaasny gwint

Dziewczyny, myślałam, że biorę witaminę C a wzięłam cholerny Cerutin z 300 mg aspiryny bo podobne pudełka. Mogłam sobie zaszkodzić? ????? Jaaaaasny gwint

Ogólnie najbezpieczniejszym aptecznym lekiem jest paracetamol ale znalazłam taką adnotację na temat aspiryny:

"Istnieją jednak okoliczności, w których jest wskazane przyjmowanie aspiryny w ciąży. W pierwszych miesiącach ciąży lekarz może zalecić stosowanie aspiryny w odpowiednich dawkach, aby zmniejszyć ryzyko poronienia. Kwas acetylosalicylowy ma działanie rozrzedzające krew i usprawniające jej swobodne krążenie, przez co zmniejsza się ryzyko tworzenia niebezpiecznych zakrzepów w pępowinie"

Także myślę, że nie zaszkodziłaś kropkowi.

Dziewczyny czy Wy po transferze też miałyście taki przypływ energii? Bo ja za każdym razem tak mam. Muszę się ostro pilnować.
Jak tam dzisiejszy transfer? Pewnie jak ja odpowie dopiero jutro. :-) Wiem, że Asieńka już po punkcji i czuje się ok, ale pewnie sama zaraz coś skrobnie jak znajdzie czas i silę

Bety72 Ja przeciwnie - po transferze nagle po 40+ latach dowiedziałam się co to życie bez ADHD. 10 x wolniejsze ruchy, bo bałam się że mi dziecię wypadnie albo że coś nie tak napnę. A za zwolnieniem fizycznym poszło i mentalne.

annemare nie wiem...beta spada dość wolno po poronieniu. Ja bym zrobiła za 4dni czy już jest wystarczająco niska. No chyba ze liczysz na naturals:-p

Bety, Dorota, ale piekne te Wasze zarodki :)) aż się wzruszyłam ;)

niech się pieknie w swoje mamy wgryzają :))

Anne, tez mi się wydaje, że szybko ta beta CI spada :) i tak trzymać, no chyba, że tak jak pisze Kate, liczysz na naturalsa ;)

Stacy, na innym forum dziewczyny pisały o tych plamieniach, że lekarz własnie zalecił wstawanie, by wtedy zalegąjąca wydzielina mogła wypłynąć szybciej. Oczywiście mowa o zwyczajnym wstaniu, by pojsc do toalety, zrobic herbatę czy coś. nie zaleca się lezenia non stop, bo wtedy wydzielina nie ma jak wyplynąć. Trzymaj się :***

Czesc dziewczyny.
Bety gratulacje ! Oby tak dalej;-)
Ja niestety juz wiem ze nic z tego,pojechalam dzisiaj do kliniki bo nie wytrzymalam.wiedzialam ,czulam ze sie nie udalo I chcialam to juz miec za soba.jest mi dzis bardzo smutno I jeszcze nie wiem co dalej,nie mam sily myslec,mój biedaczek jeszcze nie wie,czekam az wrocic z pracy.
Dziewczyny ,kochane to nie zmienia faktu ze trzymam za Was wszystkie kciuki.bede tu zagladac I sledzic Wasze losy. W nastepna tyg.mam wizyte co dalej...odezwe sie,dziekuje Wam za wszystko

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry