reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

GizaS w 8dpt pewnie miałaś kilka pkt. u mnie jest 0,1 czyli nic się nie dzieje, nigdy taka beta nie wskazywała nic dobrego.
Dzieki dziewczyny że chcecie mnie pocieszyć ale naprawdę czuje ze nic z tego.
elfka37 kciuki za ładną bete :tak:

reklama
Inka zobacz co znalazlam.....

Z nalazłam na blogu u pewnej kobiety.. wkleję to u siebie też. Łatwiej będzie zaglądnąć i pomyśleć co się teraz może dziać w moim ciele.
2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Fajnie, że przypomniałaś co dzieje się z zarodkami. Co jakiś czas przypominany to. Jest to z blogu matki w wariatki :-)

Witam wszystkie serdecznie. Cieszę się że trafiłam na wasze forum i mogę coś poczytać pokrzepiającego od czasu do czasu, za brak powodzeń się smucę z wami, ale dopiero teraz będą to wszytko na własnej skórze przerabiać... może już nie pełna procedura przede mną, ale chyba ta najbardziej stresująca.

inka beta w 6dpt(5dniowego zarodka) powinna być dwucyfrowa, w przypadku 3dniowego to 8dpt, w 12dpt powinna być już trzycyfrowa. Ogólnie beta w początkowych dniach powinna się podwajać po 10dpt już 66% to minimum. To są rokowania według tych norm 95% ciąż jest zdrowych, czyli utrzymanych. Ale są jak zwykle odstępstwa od reguły więc jak zawszę piszę to tylko rokowania. Co do mierzenia bety w 6dpt - w mojej klinice to jest II weryfikacja i beta powinna już być, bo jak nie szanse na ciąże spadają. Zarodki rozwijają się tak samo: 5 dniowy zarodek powinien wyjść z otoczki najpóźniej 6-7 dnia ŻYCIA czyli 1-2dpt i w tym czasie się zaimplantować. Okienko implantacyjne jest krótsze niż przy naturalnych cyklach stąd, po 7 dniach zarodek obumrze. Potem implantacja jest kontynuowana i w efekcie 6dpt powinna być beta. To nie jest za wcześnie, pojawiająca się beta później ale niższa nie koniecznie oznacza coś dobrego. Jeżeli mamy zarodek 3dniowy to 6-7 dzień życia to jest 3-4dpt, dla wyjaśnienia. Róznicajest taka że zamiast siedzieć dwa dni w labie siedzie dwa dni w brzuchu i robi to samo w labie tzn. w 3 dniu ma 8 blastomerów w 4 dniu jest morulą w 5 dniu blastocystą tylko to wszystko dzieje się w brzuchu.
Moja beta 6dpt = 9 zarodek: morula 5dniowy opóźniony o 1ed dzień..ciąża biochemiczna. Obecny 6dpt = 46. No i jeszcze jedno zakładająci dealny cykl 28dniowy, 14 dni do owulacji+ 5dni na hodowlę+ 6dni na weryfikacje = 25dc w 28dc to już testy z moczu wychodzą jak beta pięknie rośnie. Z krwi już powinno coś wyjść..

reklama
Do góry