reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

GizaS w 8dpt pewnie miałaś kilka pkt. u mnie jest 0,1 czyli nic się nie dzieje, nigdy taka beta nie wskazywała nic dobrego.
Dzieki dziewczyny że chcecie mnie pocieszyć ale naprawdę czuje ze nic z tego.
elfka37 kciuki za ładną bete :tak:

reklama
Inka zobacz co znalazlam.....

Z nalazłam na blogu u pewnej kobiety.. wkleję to u siebie też. Łatwiej będzie zaglądnąć i pomyśleć co się teraz może dziać w moim ciele.
2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Fajnie, że przypomniałaś co dzieje się z zarodkami. Co jakiś czas przypominany to. Jest to z blogu matki w wariatki :-)

Witam wszystkie serdecznie. Cieszę się że trafiłam na wasze forum i mogę coś poczytać pokrzepiającego od czasu do czasu, za brak powodzeń się smucę z wami, ale dopiero teraz będą to wszytko na własnej skórze przerabiać... może już nie pełna procedura przede mną, ale chyba ta najbardziej stresująca.

inka beta w 6dpt(5dniowego zarodka) powinna być dwucyfrowa, w przypadku 3dniowego to 8dpt, w 12dpt powinna być już trzycyfrowa. Ogólnie beta w początkowych dniach powinna się podwajać po 10dpt już 66% to minimum. To są rokowania według tych norm 95% ciąż jest zdrowych, czyli utrzymanych. Ale są jak zwykle odstępstwa od reguły więc jak zawszę piszę to tylko rokowania. Co do mierzenia bety w 6dpt - w mojej klinice to jest II weryfikacja i beta powinna już być, bo jak nie szanse na ciąże spadają. Zarodki rozwijają się tak samo: 5 dniowy zarodek powinien wyjść z otoczki najpóźniej 6-7 dnia ŻYCIA czyli 1-2dpt i w tym czasie się zaimplantować. Okienko implantacyjne jest krótsze niż przy naturalnych cyklach stąd, po 7 dniach zarodek obumrze. Potem implantacja jest kontynuowana i w efekcie 6dpt powinna być beta. To nie jest za wcześnie, pojawiająca się beta później ale niższa nie koniecznie oznacza coś dobrego. Jeżeli mamy zarodek 3dniowy to 6-7 dzień życia to jest 3-4dpt, dla wyjaśnienia. Róznicajest taka że zamiast siedzieć dwa dni w labie siedzie dwa dni w brzuchu i robi to samo w labie tzn. w 3 dniu ma 8 blastomerów w 4 dniu jest morulą w 5 dniu blastocystą tylko to wszystko dzieje się w brzuchu.
Moja beta 6dpt = 9 zarodek: morula 5dniowy opóźniony o 1ed dzień..ciąża biochemiczna. Obecny 6dpt = 46. No i jeszcze jedno zakładająci dealny cykl 28dniowy, 14 dni do owulacji+ 5dni na hodowlę+ 6dni na weryfikacje = 25dc w 28dc to już testy z moczu wychodzą jak beta pięknie rośnie. Z krwi już powinno coś wyjść..

reklama
Do góry