reklama
Kropka1985
Fanka BB :)
O Boziu.... Ile wy wiecie o kriotypach itd . Ja przy was to przedszkolak jestem.... Mam nadzieje ze u nas sie uda bo wytlumaczyc im takie rzeczy Tutaj.... Masakra.
No ale pewnie jak nie wyjdzie bedziemy stymulowalam Jeszcze raz to moze bardziej sie tym zajma.... Mam nadzieje..... Ze jednak Teraz sie uda.
Wogole przyznam sie wam ze mialam brzydka chwilke zwatpienia.... Jak szlismy korytarzem w szpitalu I tak sie Balam ze cos nie tak ze przyszla mi przez glowe mysl zeby sie odwrocic I ..... Uciec ... [emoji57][emoji17][emoji9]
No ale pewnie jak nie wyjdzie bedziemy stymulowalam Jeszcze raz to moze bardziej sie tym zajma.... Mam nadzieje..... Ze jednak Teraz sie uda.
Wogole przyznam sie wam ze mialam brzydka chwilke zwatpienia.... Jak szlismy korytarzem w szpitalu I tak sie Balam ze cos nie tak ze przyszla mi przez glowe mysl zeby sie odwrocic I ..... Uciec ... [emoji57][emoji17][emoji9]
stacy
Aniko - u mnie na razie wszystko ok, jutro podglądanie kropka ;-)
Najki - czekałam w pracy na wieści od Ciebie. .. strasznie mi przykro :-(
Melissa - nie marudzisz ;-) czasem trzeba się wygadac.
Kciuki dla wszystkich ;-) &&&&&&& ;-)
Najki - czekałam w pracy na wieści od Ciebie. .. strasznie mi przykro :-(
Melissa - nie marudzisz ;-) czasem trzeba się wygadac.
Kciuki dla wszystkich ;-) &&&&&&& ;-)
najki
kate macica jednorożna, od której wykształcił się tylko jeden jajowód - i jest niedrożny.
Pytałam doktor po wcześniejszej nie udanej próbie, czy ta macica mogła "przeszkodzić" zarodkowi w zagnieżdżeniu...powiedziała, że nie...ale wszędzie piszą, że utrudnia zagnieżdżanie, stwarza ryzyko poronień i wcześniejszego porodu. I bądź tu mądry. Jak najbardziej jestem za histeroskopią...i na kariotypy też się chyba jednak zdecydujemy. A co do nasienia męża - ja tam się nie znam...ale lekarz mówił, że OK. Endometrium było badane przed transferem i miało odpowiednią wielkość/grubość. W sumie tyle o nim wiem..
kate mogę już odstawić leki, prawda? i.....napić się winka?
elfka już dopisuję
ahaaa mąż kupił mi książkę (któraś z Was...Bety? annemarie? już ją polecała)
"In vitro. Ważne rozmowy na trudny temat" Bogdy Pawelec - jestem w trakcie, ale podoba mi się - zatem też polecam
Pytałam doktor po wcześniejszej nie udanej próbie, czy ta macica mogła "przeszkodzić" zarodkowi w zagnieżdżeniu...powiedziała, że nie...ale wszędzie piszą, że utrudnia zagnieżdżanie, stwarza ryzyko poronień i wcześniejszego porodu. I bądź tu mądry. Jak najbardziej jestem za histeroskopią...i na kariotypy też się chyba jednak zdecydujemy. A co do nasienia męża - ja tam się nie znam...ale lekarz mówił, że OK. Endometrium było badane przed transferem i miało odpowiednią wielkość/grubość. W sumie tyle o nim wiem..
kate mogę już odstawić leki, prawda? i.....napić się winka?
elfka już dopisuję
ahaaa mąż kupił mi książkę (któraś z Was...Bety? annemarie? już ją polecała)
"In vitro. Ważne rozmowy na trudny temat" Bogdy Pawelec - jestem w trakcie, ale podoba mi się - zatem też polecam
Ostatnia edycja:
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Ale wy dzisiaj nawalacie. Nie nadazam ale sie staram !
To nie jest tak,ze kazda procedura jest taka sama. Pierwsza to gra wstępna, bo nie wszystkie jesteśmy jednakowe. Jednej przy tej dawce będą komóry uszami wychodzić, a innej ledwo coś ruszy. Czasem protokół, tez okazuje się nie dobry. I to nie jest tak ,że te co mają 150j menopuru i ten długi protokół do nich pasuje są lepsze. Po prostu mieszczą się w tej większości, którą się uwzględnia przy rozpisywaniu "komercyjnych dawek" bo przecież od czegoś trzeba zacząć. Potem jeżeli są zarodki, to powinna być ciąża, jak jej nie ma to szukamy przyczyny. No i przy 3cim ivf często mamy już dobrane dawki, protokół, znalezione problemy więc de facto ta 3-4 procedura to ta która ma 50% szans na powodzenie. Bo te wcześniejsze to cudu trzeba było żeby zakończyły się ciążą. Według statystyk Novum największą skuteczność odnotowano przy 2-3 procedurze, potem skuteczność spada.no tak statystyki nie sa zachecajace a nawet powiedzialabym odbierajace niejednokrotnie nadzieje , zwlaszcza jak ktos probuje pare razy
ale co poradzic? trzeba wierzyc ze sie uda ,ja nie mam mrozaczkow i tu jest bolbeta za 4 dni i powiem szczerze boje sie tego
No i nie ważne za którym razem Ci się uda czy za 1 czy za 15tym czy będziesz miała same piękne zarodki czy same kiepskie. Nikt nie będzie o tym pamiętał i ty sama tez. No i nie wiadomo z jakich zarodków my pochodzimy. Więc może się okazać, ze pani po 15tym ET z kiepskim zarodkiem będzie matką drugiego Einstain'a, a ja z moim 5AA będę miała brzydko mówiąc przygłupa Jak to ładnie mówią " po owocach poznacie" Się rozpisałam..
Ostatnia edycja:
annemarie
Melissa
wiara,nadzieja,zal,zlosc,rozczarowanie bol,bol psychiczny,niezrozumienie,upokorzenie, radosc,szczescie,zazdrosc, zawisc,,depresja,oczekiwanie,cierpienie,wycofanie z zycia towarzyskiego,frustracja,oczekiwanie,obsesja,pragnienie,rywalizacja,rozpacz,poczucie straty,
powiedz mi,ze chociaz jedna z nas nie przezywala tych emocji....oczywiscie ,ze jestes i masz z nami zostac.Ja tez mam problemy i polowa znas i sie nigdzie nie wybieram:-):-):-):-):-)
wiara,nadzieja,zal,zlosc,rozczarowanie bol,bol psychiczny,niezrozumienie,upokorzenie, radosc,szczescie,zazdrosc, zawisc,,depresja,oczekiwanie,cierpienie,wycofanie z zycia towarzyskiego,frustracja,oczekiwanie,obsesja,pragnienie,rywalizacja,rozpacz,poczucie straty,
powiedz mi,ze chociaz jedna z nas nie przezywala tych emocji....oczywiscie ,ze jestes i masz z nami zostac.Ja tez mam problemy i polowa znas i sie nigdzie nie wybieram:-):-):-):-):-)
reklama
najki a dzisiaj 9dpt czy 10dpt? Teoretycznie w Invikcie w 10dpt dzwoni lekarz i jak beta jest negatywna to odstawiamy leki. Teoretycznie 10dpt powinna być trzycyfrowa, a u Ciebie jest 1,3. Ja bym pewnie odstawiła, ale jeżeli doktorek będzie chciał coś zbadać tego 14dpt(bo wtedy wizyty sa w MZ) to będziesz miała @. Winka bym się napiła, ale ja nie chce brać odpowiedzialności za twoje wybory. Jak u mnie beta źle przyrastała, po sprawdzeniu bety wyszłam do sklepu i kupiłam papierosy i jarałam jednego za drugim w domu ze łzami w oczach. Mimo że w domu nie paliłam, zawsze na balkonie. Wino było, ale po wizycie. To był 14dpt i beta 86 chyba... bo 10dpt było 46.
Podziel się: