reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ja tak bardzo wierzyłam w świeżynki....crio się nie udało.....padło wszystko więc się nie poddałam, cieszyłam się, że możemy szybko podejść do ivf.....i będą świeżynki i się uda.....i wierzyłam bardzo długo mimo, że nie wiedziałam czy będą plemniki...udało się...znalazły się...ale mało...potem mało zarodków....potem zaczęły odpadać.......zostały 2 świeżynki i 2 do crio...i chyba od wtedy wiara znikała......w dniu transferu latałam pod chmurami ....a potem znów złe przeczucia.....i znów się nie pomyliłam.....i niestety......ja właściwie już dziś znam odpowiedź mimo, że tak bardzo jej nie chcę...nie pozwalam na to..........
echhhh..........

anika aaaaa pewnie, że się uda...przecież wyrosły siłacze :) u nas słabeuszki..dlatego nie potrafię wierzyć........ale walczę!

reklama
hej dzieki Bety,najki , fruti i innym za zainteresowanie net siadł na akademikach cos teraz łapiemy przez wfi u mnie 7 jajeczek takze jak na mnie dobry wynik wczesniej 4 teraz czekam w nerwicy ile sie zapłodni , jak cos transfer pewnie we wtorkek:-) fruti trzymam kciuki za bete:-) pozdrawiam

Melissa... domyslam się, ze jest Ci ciezko i trudno wykrzesac jeszcze odrobine nadziei... ale! Kolejny raz nie musi byc powtórka.! I tej wersji sie trzymaj, proszę! A ja tu kciuki za Ciebie zaciskam!!!!;)

Inga: ja mam transfer w poniedziałek. Niestety u mnie tylko 1 jajeczko. Wiem ze sie zplodnilo bo dzwonili :) Teraz tylko zeby sie dzielilo ładnie.

W skrocie o mnie :
Niedoczynnosc tarczycy / wyregulowana
Endometrioza usunieta cysta na lewym jajniku 6 cm / obecnie 2 nastepne jeszcze male
Byla ciaza naturalna niestety nie zdarzylam isc do lekarza
Żołnierzyki - super
Wszystkoe badania ok. Nie moga znaleźć przyczyny.
Listopad 2014 decyzja na ivf
Marzec 2015 wyslane papiery.
29.06 wizyta w klinice.

8 sierpień rozpoczęcie ze sprayem do nosa ( dlugi protokol)
Nie pamiętam co i jak dalej. Kiedy zaczelam z zastrzykami itd. Mialam duzo pracy.
9.09 ovitrelle
11.09 punkcja okazalo sie ze mieli nadzieje ze wzrosnie wiecej jajeczek niestety...
Zbyt mala dawka od poczatku. Jedna dobra kom.
Komórka bardzo dobra zolnierzyki super.
12.09- dostałam wiadomosc ze komorka sie zaplodnila
W pon. W dzien transferu zadzwonia czy komórka sie podzielila (zanim wyjedziemy w droge ok 2,5-3 h) Trafilam na lekarza Polke :-) Bardzo pomocna.Bez problemu zaproponowala ze zadzwoni w sobote powiedziec co i jak. Tak samo ma zrobic jutro :-) Mam nadzieję ze ta 1 komoreczka starczy...

reklama
8 sierpień rozpoczęcie ze sprayem do nosa ( dlugi protokol)
Nie pamiętam co i jak dalej. Kiedy zaczelam z zastrzykami itd. Mialam duzo pracy.
9.09 ovitrelle
11.09 punkcja okazalo sie ze mieli nadzieje ze wzrosnie wiecej jajeczek niestety...
Zbyt mala dawka od poczatku. Jedna dobra kom.
Komórka bardzo dobra zolnierzyki super.
12.09- dostałam wiadomosc ze komorka sie zaplodnila
W pon. W dzien transferu zadzwonia czy komórka sie podzielila (zanim wyjedziemy w droge ok 2,5-3 h) Trafilam na lekarza Polke :-) Bardzo pomocna.Bez problemu zaproponowala ze zadzwoni w sobote powiedziec co i jak. Tak samo ma zrobic jutro :-) Mam nadzieję ze ta 1 komoreczka starczy...

A skad jestes ? Bo ja w Norwegii mieszkam i tez miałam pierw spray do nosa :)

Do góry