reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Gdzieś czytałam że relanium nie ma wpływu na zarodek do czasu zagnieżdżenia dlatego podaje się go tylko 2-3 dni. później może go uszkadzać. Nigdy nie wiadomo jaka jest dla naszego dziecka bezpieczna dawka leków, alkoholu, papierosów itd. lepiej tego nie sprawdzać i powstrzymać się gdy tylko to możliwe.

Lolitka - zgadzam się z Tobą, ja bym nie piła i nie paliła w ciąży. Ale jak widać, a różne podejścia.

anika11 - u mnie @ przyszła po 6 dniach od odstawienia Luteiny, normalnie bez stymulacji, jak biorę luteine to przychodzi po ok 3 dniach. A teraz boli STRASZNIE i jest obfita. Ale może to przez estriadol ponad 7500:/

Osobiście uważam, że kobiety które palą lub piją lub to i to to traktują ciążę przedmiotowo np jak kolejną zachciankę.

Co do relanium czy nospy to mój dr nie wspominał nawet a ja nie pytalam. Chyba prędzej bym się zdecydowała na nospę. Może widział we mnie oazę spokoju :-)

Ta @ mnie wykończy tą swoją obfitością.

A z tym alkoholem to rosyjska ruletka chyba:-p ale żeby papierochy były zdrowsze niż lampka wina to się chyba nie dzieje... Zobaczymy może dojdą do badań w których obalą ten mit.. Bo ja akurat jestem zdania, ze no pic w ciąży to się nie powinno. Ale znam pare osób które przez cała ciąże piły lampeczkę, czy piwko a'la radler czasem i dzieci zdrowe. Lepiej moja ciotka piła bąbelki (szampana) przez cała ciaze i dziecko nie ma FAS. Ale znam z widzenia patologie, gdzie sąsiedzi na nia policje wzywali bo 7-8miesiac a ona 10piwo wali w parku - dzieci duuuzo wszystkie zdrowe. Ale co do ostatniej pani, dzieci wszystkie to alergicy okropni..Częściej zauważałam alergie i problemy u dzieci matek palących a nie pijących. Jakaś teraz głupia moda na to palenie jest no i pewnie e-papierosy to nie papierosy i palić w ciąży można :-DOczywiście żarcik:-p

Osobiście uważam, że kobiety które palą lub piją lub to i to to traktują ciążę przedmiotowo np jak kolejną zachciankę.

Co do relanium czy nospy to mój dr nie wspominał nawet a ja nie pytalam. Chyba prędzej bym się zdecydowała na nospę. Może widział we mnie oazę spokoju :-)

Ta @ mnie wykończy tą swoją obfitością.

Bety pamietasz kiedy dostalas okres po zabiegu,bo ja na razie bladze w ciemnosciach:-) czytam ,ze od 4-6 tygodni???

annemarie nie wiem jak to jest po zabiegu, ale mi doktorek mówił, żeby badać betę jak spadnie do 0, wtedy za około 28dni będzie @. U Ciebie beta może być bardzo wysoka, chyba że po zabiegu od razu spada do 0?:eek:

Kate, to trwa podobno do 3 tyg. za dwa tyg zrobie i zobaczymy,no w koncu dawno nie robilam;-):-p;-):-pa to moje hobby.

Najki, bete juz robilas????:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry