reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, a możecie napisać, dlacZego przez wysoki progesteron transfer jest odroczony, a jednocześnie zaraz po transferach dostajemy co w tabletkach?

reklama
moniusia przepraszam czasem już mnie dopada znieczulica i pisze za ostro...trzymam kciuki:-p

anika bo prg powinien rosnąć po owulacji dopiero, wtedy zmienia się receptywnosc macicy, endometrium jeszcze zaczyna szybciej przyrastać. A jak prg rosnie przed ET to znaczy ze endometrium źle przyrasta bo za wcześnie. Chyba okienko implantacyjne tez się przesuwa, o ile w ogóle endometrium będzie receptywne. Bo nie tylko zarodek ma być dobry, ale i endometrium musi go przyjąć, czyli wejść w stan receptywności, jest to zależne od hormonów. Ogólnie te okienko implanatcyjne jest o połowę krótsze niż w przypadku naturalnego cyklu, dlatego to wszystko jest takie ważne.
Po punkcji(owulacji) podajemy prg w razie niedoborów i żeby zahamować skoki, bo każdy pęknięty pęcherzyk produkuje prg. Czyli jak masz 10 pecholi, to masz prg o 10x większy niż normalnie. Taki poziom możebyc trudny do utrzymania. Suplementacja prg, alezyod ilości komórek i układu hormonalnego kobiety, wiadomo że młoda siksa będzie bpotrzebować go więcej niż pani z niskim AMH.

Ostatnia edycja:
Hej Kobitki :happy:

agulla, moniusia - kciuki za Wasze kropki!!! Niech się ładnie wgryzają i mocno trzymają mamy :)
moniusia dr Karolina robiła Ci transfer ?:)
anika - przykro mi, że transfer przełożony...no ale trudno. Jak trzeba, to trzeba.

Kciuki za Wszystkie babki i miłej niedzieli ;-)

kate dziękuję za troskę :) wiem, że muszę uważać :) ostatnio też dopadła mnie hiperka, były mdłości, słabość i problemy z oddychaniem....brakowało niewiele żebym pojechała do szpitala ale na szczęście organizm ogarnął :) mam nadzieję, że i tym razem się uda ominąć szpital :)
leki biorę, wody piję mnóstwo.......ale jeść mi się nie chce białka :/ na samą myśl mam mdłości :/ ostatnio też miałam taki wstręt :/

dziewczyny a czy któraś z Was decydowała się na nacięcie otoczki? korzystałyście też z kleju?
ja się zastanawiam, jeśli będą zarodki to porozmawiam z lekarzem co o tym myśli ale sama muszę być pewna...póki co mam mieszane uczucia szczególnie do nacięcia otoczki, bo klej pewnie wezmę :)

Miłego dnia!!!

Mamusie z kropkami --- odpoczywać!!!

anika szkoda, że transfer odroczony :/ ja się tego strasznie boję...szczególnie, że u nas z 14 mrożaków nic nie wyszło :/ ale u nas inna syt!! u Was będzie wszystko ooooook!!! :D

Dziewczyny,
A mnie oczywiście od wczoraj dopadła hiperka.... 3 raz.
Co prawda nie jest tak silna jak ta pierwsza, ale też jest upierdliwa :(. Brzuch mi wzdęło, bekam ciągle, jest mi mdło. Wczoraj miałam raz zawroty głowy.
I tak jak melissa napisała, też mnie odrzuca od jedzenia. Ale dużo pije, staram się jeść nabiał i biorę Dostinex.
Szwędam się po domu bez celu, trochę siedzę , trochę leżę, staram się też pochodzić. Ogólnie jest do dupy.

melissa kiedys pisala mi dziewczyna ze Embryo Glue prawie wszytkim dawja w Bocianie wiec ja napewno bede brała ale to we wrzesniu, a i z takich wspomagaczy dr kazal mi łykać arginine:-)
Hess
wspólczucia oby samo przeszlo;)

ooo kukra Hess trzymaj się mocno !!! pamiętam, że poprzednio leżałam półprzytomna przy oknie bo nie mogłam oddychać.........dziś mi odpuściło, czuję się bardzo dobrze ale u mnie ciąża napędziła więc wszystko przede mną :/

inga u nas jest dodatkowo płatny, coś ponad 200zł

hmmm.....arginina.....widzę, że mój gin jest ubogi co do dawania specyfików, ani relanium, ani argininy, nie wspomniał nawet o przeciwbólowych....noo ale cóż...taka jego natura, zawsze mało wiem jakie mam wynyki czy jakiej jakości są zarodki, on robi swoje i się tym nie chwali ;)

reklama
Hess - współczuję ;-) dbaj i uważaj na siebie.

Co do nacinania otoczki, to nam lekarz powiedział ze to embriolog decyduje czy jest konieczność. ( oczywiście można samemu zadecydować) my czekaliśmy na telefon. No i nie trzeba było nic nacinac.

Do góry