reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Emi gratulacje :tak: Anielka do 20 tyg. była Kubusiem także znam to uczucie :-D

Ja też byłam godzinę przed a miałam podobnie na 10:20. Na szczęście przyjął mnie wcześniej i już jestem w domku i nawet zakupy zrobiłam.
Otóż nie muszę teraz robić żadnych badań co mnie cieszy. Endo dzisiaj 10. Od 24.08 (25dc) mam brać przez siedem dni gonapeptyl 0,1. Protokół długi bo doktor powiedział, że bardzo ładnie się stymulowałam (4 lata temu) i dlatego daje małe dawki leków i długi protokół.
Wizytę mam 31.08

reklama
Dziewczyny.. mam tylko 3 pęcherzyki... Estradiol 680.. Załamka........ Przez 3 dni mam się jeszcze kuć i we wtorek o 9 rano punkcja... Ale już nie ma co się łudzić pewnie nie?...

Emi, gratulacje córy :))!

moniusia zawsze trzeba mieć nadzieję. Głowa do góry. Oglądałaś polski program o invitro tak ze dwa lata temu leciał ale są powtórki. Tam np. od faceta udało się pobrać trzy albo jeden, wiem, że b.mało, plemnik i co? I ma synka. Nikt nie dawał im szans.
Także moja droga możesz nawet mieć trójkę a jak się podzielą to nawet więcej :-D

Moni nie ilosc sie liczy lecz jakos moze bedzie 3 piekne zarodki i tego Ci zycze, ja tez mialam do tej pory mniej pecherzykow w II probach po 6 ale mam brac estrofen i progesteron aby przed wrzesniowa proba otrzymac wiecej zob co to da :-) Emi gratulacje corci no i powodzenia dla wrzesniowo- sierpniowych staraczek najki, Hess , Bety i jeszce pare pewnie dolaczy:-)

Bety, nadzieję mam :) i oglądałam, lubię te programy. Człowiek widzi jak to naprawdę wygląda, ale w szoku jestem.. tamten mnie nastawił gdzieś na 17-18 pęcherzyków, a tu trzy.. ale ten lekarz inny dzisiaj powiedział, że może sugerował się, że jestem młoda i dlatego. Dawka była dobra, wszystko dobrze, więc nie wiem.. może przez ten długi protokół, nie wiadomo :)

Nadzieję mam, powiedzcie mi, może ja jestem ciemna, ale nie potrafię zrozumieć w pęcherzykach wiadomo może nie być w ogóle komórek, ale ile może być ich w jednym pęcherzyku? Jest ich więcej niż jedna czy zawsze tylko jedna? Bo doktor powiedział, że nie będzie na pewno dziesięć komórek (tyle ile chcieliśmy zapładniać). Czyli jak mam to rozumieć?

Mało tego..

1. Myślałam, że mam gonapeptyl w domu. Okazało się, że nie, a nie wzięłam recepty. (40 km od kliniki mieszkamy)

2. M. mówi, że pojedzie po tą receptę, bo od jutra nie pracują. Zbiera się i patrzy - nie ma portfela. Zgubił jak pizzę braliśmy.. a tam karta kredytowa, i dwie od banku w tym jedna gdzie mamy kredyt i mamy transzę już tam wypłaconą na grubą kasę. Pozastrzegał wszystko, ale miał tyle nowych dokumentów, bo papiery porobił.. mam nadzieję, że ktoś normalny znajdzie i odeśle...

Niech ten dzień się skończy!!! Brrr....

NAJKI, kochana w każdym bądź razie możesz mnie wpisać w kalendarz we wtorek 18.08. na punkcję.

Ostatnia edycja:
Emenems :)) dziewczynka!!! zazdroszczę :))) niech Stefka pieknie rośnie :) ale numer :))

Bety, super, że nie musisz powtarzać badań i że już za chwilę zaczynasz! to są dobre wieści:)

Moniusia, estradiol adekwatny do ilości pęcherzyków, co może oznaczać, że siedzą w nich trzy piekne zdolne do zapłodnienia komórki! życze Ci tego bardzo mocno! i innej opcji nie widzę!
i nie zazdroszczę stresu ze zgubionym portfelem :/ dobrze, że do kliniki masz tylko 40km i mozesz podjechac po receptę!

Moniusia - o rany, ale pasztet z tym portfelem. A w pizzerii pytaliscie czy nie ma portfela?

Ilością jajek się nie przejmuj. Liczy się jakość. Wystarczy w końcu jeden zarodek :). Ja miałam 12 i 17 dojrzałych komórek i co? Miałam tylko 1 zarodek.
Co do pęcherzyków, to w nich jest tylko po jednej komórce..... chyba, hehe.

Emenems - śliczne imię :-)

Bety - myślę że nie było sensu zmieniać, jak ostatnim razem było dobrze.

Moniusia - no to dzisiaj macie jakiś zły dzień. Mojemu mężowi ktoś kiedyś ukradł portfel jak się przepychal w supermarkecie. Wiesz kiedy się kapnął? Jak przyszedł mu SMS, że karta zablokowana z powodu złego pinu. Ktoś próbował wypłacić kasę w bankomacie. Poblokowaliśmy wszystko ale portfela nie odzyskalismy.

moniusia może to wszystko to dobry znak:-p u nas się tez wszystko waliło przed transferem, po prostu ryczeć się chciało. Ale jedyna rzecz w tym czasie się udała na 6+ i jest w brzuszku:-p Co do stymulacji, to nie wiem który to DS ale zawsze dawkę można zwiększyć, albo przedłużyć stymulacje. Ogólnie w jednym pęcherzyku jest jedna komórka, czasem pęcherzyki tez są puste. Może być tak że z 3 pęcherzyków będą 3 komórki, a może być i tak że będzie 0. Dlatego myślę, ze dawkę zwiększą, albo przedłużą stymulacje do 14dni i wtedy zrekrutuje się więcej pęcherzyków.

reklama
Do góry