reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki dziewczyny :) od razu lepiej. No właśnie tak rozmawialiśmy sobie z powrotem, że przecież nie ma zasady jest pobieranych dużo komórek, a nie ma zarodków, jest mało co, a udaje się coś powołać na świat :) no zobaczymy :)

Hess,Tak dzwoniliśmy i mówią, że nic nie ma. M. wracał po ketchup i chyba na kolanach trzymał, a on wyskakuje jak zając z tego auta, więc pewnie spadł mu z kolan czy coś. A tam tyle typków się kręciło nieciekawych, więc pewnie po dokumentach.. :)

stacy, no taki co próbował wybrać kasę to na pewno by nie odesłał ;/ ja bym nie mogła złotówki wziąć;/ każdemu się to może zdarzyć przecież eh.

kate, hess, właśnie mi dali w sumie tyle samo jednostek, jedynie żeby urosły więcej przez 3 dni jeszcze mam się kuć :) kate, no obym powtarzała Twój niefart przed :) żeby później skończyć jak Ty ;)! Doktor ostatnio wypisał mi na skierowaniu beta hcg na dzisiaj i myślę co jest grane i dzisiaj mówią, że to chyba jakaś wróżba, bo już się doktor zapędził, heh ;) Yhm - czyli mam liczyć na max 3 komórki, choć jak będzie jedna to będę skakać, żeby choć coś się uchowało.

Ostatnia edycja:
reklama
moniusia mi się zdaje, ze coś źle zrozuiałaś bo estradiol 680 mówi moim zdaniem o większej ilości komórek. Na pewno nie przypada jeszcze 200-300 na jedną, bo są nie dojrzałe, może 3 pęchole są duże a jakies 2-3 sa jeszcze małe ale komóreczki sobie w nich dojrzeją. A jaki masz protokół dawki rosną czy maleją z czasem? i jaka dawka?

Chyba nic mi nie umknęło.. nie wiem.. On powiedział, że jeden miał 9 mm, a te dwa to były takie dosyć spore, bo sama je widziałam, ale nie mówił ile miały, myślałam, że zapisze na stronie, ale nie ma nic. Jedynie o ilość pęcherzyków się zapytaliśmy po usg to powiedział, że są tylko 3 pęcherzyki. I że bardzo słabo zareagowałam. Protokół długi, 150 menopuru cały czas tylko pierwszy zastrzyk był 225 :) i teraz też 150 przez 3 dni jeszcze no i gonapeptyl.

Ostatnia edycja:
moniusia no to faktycznie pewnie ta 3dojrzeje i będzie z 900 estradiol, ale jak będzie chociażby tylko jedna to jest szansa na powodzenie:-) dziewczyny potrafiły mieć tylko 2 komórki i z tego 2 zarodki i była ciąża, rekordzistka miała jedną komórkę z niej jeden zarodek i tez była ciąża:-p U mnie teoretycznie z 15 komórek odmroziły się tylko dwie, jeden zarodek był i tez była ciąża. Trzymam kciuki. Ogólnie przy punkcji ZAWSZE okazuje się że tych pęcholi jest trochę więcej, więc może moje rokowania na dodatkowe 2-3 się sprawdzą:-p

Emenems gratuuulacje :)))

Moniusia_ ja mialam 18 pęcherzykow, 13 komórek z czego tylko 6 było dobrych. Po zapłodnieniu jeden odpadł, zostało 5. Kilka dni transferze 1 zarodka okazało się ze pozostałe 4 przestały się rozwijać nie było czego zamrozić. I niby stymulacja była super... a w sumie tylko 1 zarodek się nadawał i fasolka jest z nami :) Także nie ma reguły. 3 mam kciuki kochana.

Za pozostałe staraczki też &&&

Emi to teraz musisz wrócić po chłopaka, chyba ze masz w zanadrzu same dzieczyny. Tak jak moja sąsiadka po 4 córach wymiękli:-p albo następny chłopak a potem znowu dziewczyna i tak aż będą dwie parki :-D

kate, dzięki bardzo :) trochę takie historie, że ktoś miał dwie czy jedną i się udało to pocieszają nieziemsko :) Obyś była dobrym prorokiem! :)

Jessie, dzięki kochana i właśnie wiem, że nie mam zasady dlatego też nie chcę się dołować, że jest aż tak źle, bo źle by było jakby nic nie urosło :)

Jeny, nie sądziłam, że przyjdzie mi się tym stresować,ale cóż... no ale uspokoiłyście mnie trochę :) Teraz mykam na budowę, bo okna i rolety dziś mi wstawili :) Chociaż to :D

Kate-jakie oznaczenie Bety (jednostki) maja polskie labo???? mIU/U ? bo dzisiaj dla mojego swietego spokoju znowu sobie zrobilam i chce sie przeliczyc, chociaz wydaje mi sie ze moje IU/U to to samo???:baffled:

Kate - oczywiscie juz maz zapowiedział ze obiecalam syna to do 40 stki bede z brzuchem chodzic :)

A czy cos wiesz na temat łożyska ? Mam chyba to przodujące tutaj sie nazywa, bo położna mowi ze wszystko ok ze mam normalnie funkcjonować itp.
Doczytalam w necie ze jak nie było krwawienia to nie jest to groźne dla ciazy ale ja i tak bede chyba uwazac

reklama
Do góry