reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

annemarie poczekaj jeszcze z tymi informacjami, no chyba ze warunki pracy uciążliwe itp...bezpiecznie po 9-10tc mówić, ale to tez zależy jak będziesz się czuła. Sadząc po becie raczej dobrze:-) niższe wartości mają swoje plusy, nie powinno być mdłości itp..;-)

reklama
annemarie poczekaj jeszcze z tymi informacjami, no chyba ze warunki pracy uciążliwe itp...bezpiecznie po 9-10tc mówić, ale to tez zależy jak będziesz się czuła. Sadząc po becie raczej dobrze:-) niższe wartości mają swoje plusy, nie powinno być mdłości itp..;-)

nie kochana, nie mam sie czego obawiac, u mnie w pracy jest to wrecz obowiazkiem ,dla mojego i dziecka dobra. Caly plan jest przestawiany ,zebym sie nie przeciazala i nie narazala. Moj szef by sobie tego nie wybaczyl gdyby cos sie stalo. O prace nie mam sie co obawiac,bedzie na mnie czekala.
Odnosnie mdlosci,przy Jasiu tez zadnych nie mialam ,ani razu teraz tez mam spokoj,to co mnie wykancza to ten pieprzony estradiol.Ma mase efektow ubocznych,a ja mam polowe z nich.

Moniusia - dla mnie troszkę dziwnie ten lekarz podchodzi do sprawy, ale może w Twojej sytuacji tak będzie dobrze?

Mówisz? Ja spać nie mogłam w nocy przez to.. mówi, że podejrzewa, że tych komórek tyle będzie i, że będą ładne.. i sam powiedział, że czasem jest tak, że na 10 zarodków tylko jeden się zapłodni, a czasem tak, że prawie wszystkie i prawie wszystkie są ładne.. No i co wtedy.. nie wiem.. chyba zmienię deklarację chociaż o trochę, co ? :( M. ma dużo też morfologicznie dobrych i ruchliwych plemników, wydaje mi się ,że dadzą radę.. ;p i co wtedy :p Chociaż w sumie, nowy prezydent się zapowiedział, że będzie dawać kasę na dzieci, to trochę by tego było haha ;p

annemarie, gratulacje pięknego przyrostu !! :)

Ostatnia edycja:
Mówisz? Ja spać nie mogłam w nocy przez to.. mówi, że podejrzewa, że tych komórek tyle będzie i, że będą ładne.. i sam powiedział, że czasem jest tak, że na 10 zarodków tylko jeden się zapłodni, a czasem tak, że prawie wszystkie i prawie wszystkie są ładne.. No i co wtedy.. nie wiem.. chyba zmienię deklarację chociaż o trochę, co ? :( M. ma dużo też morfologicznie dobrych i ruchliwych plemników, wydaje mi się ,że dadzą radę.. ;p i co wtedy :p Chociaż w sumie, nowy prezydent się zapowiedział, że będzie dawać kasę na dzieci, to trochę by tego było haha ;p

annemarie, gratulacje pięknego przyrostu !! :)

U mnie tez zalewali wszystkie wydobyte tylko u mnie sie nadawało 7 sztuk :)

Em, a ile ich było ? i przypomnij nasienie Twojego było ok ?

Wiedziałam, że tak będzie, że jak się ugnę to będzie stres ;p
Co robić kochane, jak radzicie.. Może zmienię na 10..?

Brrrrrrrrr.............. idę myć okna.

Ostatnia edycja:

moniusia-poczekaj z tymi decyzjami,bo nie wszysko na koncu wyglada tak jak to sobie wyobrazasz w tej chwili. Tutaj nie chodzi o ilosc ale jakosc i dopiero po punkcji dowiesz sie co i jak . Ja tez mialam zawsze duzo komorek i co z tego jesli pare z nich bylo jeszcze niedojrzalych, nie wszystkie sie zaplodnily, a z tych co sie zaplodnily jeszcze pare padlo.Przy ostatniej stymulacji mialam chyba 14 po punkcji, 9 do zaplodnienia,7 przezylo. Natura dokonuje naturalnej selekcji,na ktora nikt juz nie ma dalej wplywu. Na tym forum byly juz chyba wszystkie opcje, lacznie z ta,ze piekne komorki ,a zadna sie nie zaplodnila ,albo wszystkie padly. Wiec ja bylabym na twoim miejscu spokojna i odczekala...mozesz zawsze wyslac reszte na lodowisko. A spekulacje zostaw czarownicom,tutaj sa fakty:-):-):-):-)

anne, no właśnie on mi tak tłumaczył, że raz, że wszystkie nie musza być dojrzałe, dwa, że na pewno naturalna selekcja zarodków, trzy, że przecież nie każdy może się wgryźć.. przede wszystkim przez ta fragmentację. Jak tak mówił to mnie przekonał. Powiedział, że nikomu nie zależy na tym, żeby te zarodki leżały tu zamrożone przez cały czas, tylko o to, żeby uzyskać ciążę..

M. też jest tego zdania, żeby wszystkie.

Oki anne, troszkę mnie uspokoiłaś ;D

reklama
Moni u Ciebie zaduzo i się martwisz,a ja ci zazdroszcze bo u mnie za malo pobrano 4 w tym dwie dojrzale. Jestem po wizycie w Bocianie więc lekarz stwierdzil , ze jak na moje amh niewiele ponizej normy powinno być więcej jajeczk.Wiec zdecydowal, ze nie będzie zmiany protokolu na dlugi bo moglby być problem z pobudzenim do dzialania po wyciszeniu, będę miala modyfikowamy krótki na razie podkecanie dzialania jajnikow po owulacji progesteronem i estrofenem plus dużo suplementow łącznie z argininą i zobaczymy pewnie od września stymulacja, także chyba zmierzamy w odpowiednim kierunku co będzie zobaczymy.AA i jeszce stwierdzil ze za wysokie tsh mialam ponowne badanie jak dzis wyjdzie ze nadal za wysokie mam brać leki:-)

Do góry