reklama
Bety72
Fanka BB :)
Najki kurcze....... :-(
agulla84
Najki kochana
najki
Dzięki Wam wszystkim :*
Będę walczyć dalej - wiadomka, tylko martwi mnie to, że od 3 dni boli mnie brzuch jak na okres...momentami mocno. A @ przyjdzie przecież dopiero po odstawieniu leków prawda? I ta beta..niska, ale jakaś tam jest. Naczytałam się o ciąży pozamacicznej i się stresuję
I ciekawa jestem na ile, w zagnieżdżeniu się kropkowi, przeszkodziła moja wada macicy (macica jednorodna)....kate specjalistko HELP..
Będę walczyć dalej - wiadomka, tylko martwi mnie to, że od 3 dni boli mnie brzuch jak na okres...momentami mocno. A @ przyjdzie przecież dopiero po odstawieniu leków prawda? I ta beta..niska, ale jakaś tam jest. Naczytałam się o ciąży pozamacicznej i się stresuję
I ciekawa jestem na ile, w zagnieżdżeniu się kropkowi, przeszkodziła moja wada macicy (macica jednorodna)....kate specjalistko HELP..
najki co do macicy nie wiem, to musisz lekarza się zapytać. Jednak wiem po forum, ze kobiety z kiepskim endometrium zachodzą w ciąże bez problemów, wiec myślę, że wada może przeszkadzać ale i niekoniecznie. Z drugiej strony skupmy się na faktach: zakłada się że około 50% ciąż jest traconych do potwierdzenia pęcherzyka ciążowego przez usg. Po potwierdzeniu ciąży statystyka spada do 20-30% (zależne od wieku i innych chorób przewlekłych). Do 10tc 10% poroni, czyli 10 kobiet na 100 starci swoją ciąże, czy nadal uważasz że musi być z tobą coś nie tak, że ten zarodek z toba nie został? Zdrowe kobiety mają ciąże biochemiczne, i nawet o tym nie wiedzą, test może pokazac dwie kreski a przed usg jest @ i pęcherzyka nie ma wiec lekarz, tłumaczy że to ciąża biochemiczna, albo po prostu nic nie mówi. Ty niestety to wiesz..Z nie każdego zarodka będzie ciąża, nawet z tego o super morfologii bo my nie wiemy jakie tam jest DNA. Stosunkowa duza ilość wczesnych poronień,to problem z implantacją (slaby zarodek, teraz to on jest AA a jutro będzie CD), wady genetyczne powstałe później i macica odcina wadliwy zarodek. Za dużą ilość poronień z powodu wad genetycznych na wczesnym etapie odpowiada, genetyka ojca stąd przy słabym nasieniu jest ich dużo więcej.
Co do ciąży poza macicznej beta rośnie mało, bo 20-30% ale rosnie, u Ciebie beta nie pprzyrasta zmiana wynika z błędu statystycznego, wiec moim zdaniem to ciaza biochemiczna i beta spadnie za pare dni sama. Przy ciążach pozamacicznych beta potrafi tez idealnie przyrastać, dlatego tak istotne jest usg pęcherzykowe. Bo w 8tc już będzie po jajowodzie. Z tej ciąży dziecka już nie będzie nie rozwija się prawidłowo, o ile zarodek tam jeszcze jest a nie sa tylko reszty komórek (trofoblastu) odpowiadające za implantacje. Lekarz każe odstawić leki w 10dpt i poczekać na spadek bety, jeżeli beta po @ nie spadnie- kiedy macica się oczyści, to dostaniesz zastrzyk na poronienie. Ja miałam tak, ze po @ beta zaczęła spadać z 100 i to trochę trwalo, wiec u Ciebie pójdzie wszystko gładko. U mnie było podejrzenie pozamacicznej bo beta w 6dpt=9 potem 8dpt = 32 10dpt =46 14dpt = 100, beta cały czas rosla...tylko przyrosty były złe...
Co do ciąży poza macicznej beta rośnie mało, bo 20-30% ale rosnie, u Ciebie beta nie pprzyrasta zmiana wynika z błędu statystycznego, wiec moim zdaniem to ciaza biochemiczna i beta spadnie za pare dni sama. Przy ciążach pozamacicznych beta potrafi tez idealnie przyrastać, dlatego tak istotne jest usg pęcherzykowe. Bo w 8tc już będzie po jajowodzie. Z tej ciąży dziecka już nie będzie nie rozwija się prawidłowo, o ile zarodek tam jeszcze jest a nie sa tylko reszty komórek (trofoblastu) odpowiadające za implantacje. Lekarz każe odstawić leki w 10dpt i poczekać na spadek bety, jeżeli beta po @ nie spadnie- kiedy macica się oczyści, to dostaniesz zastrzyk na poronienie. Ja miałam tak, ze po @ beta zaczęła spadać z 100 i to trochę trwalo, wiec u Ciebie pójdzie wszystko gładko. U mnie było podejrzenie pozamacicznej bo beta w 6dpt=9 potem 8dpt = 32 10dpt =46 14dpt = 100, beta cały czas rosla...tylko przyrosty były złe...
reklama
Bety72
Madzia trzymaj się
Podziel się: