reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

właśnie, że ma! fuuuuj :baffled:
mam to włożyć pod język i czekać godzinę aż się samo rozpłynie? czy mam ssać?

reklama
Raz dają taką, raz taką. Wszystko zależy od lekarza i chyba dawki. Bo tą podjęzykową masz 50 - a jak masz zalecenie, żeby brać 300 to trochę ciężko w buzi utrzymać 6 tabletek i nie opłaca się to finansowo;-) za buteleczkę podjęzykowych (30 szt) z refundacją płacisz jakieś 12 zł, za dopochwowe (100) których jest też 30 szt już jakieś 6 zł (też z refundacją, bez refundacji - 45 zł, dawka 200 nie posiada refundacji - pamiętaj o tym, bo lepiej sobie "włożyć" dwie tańsze;-)).
Jessie obserwuj wydzielinę oraz ogólny stan pochwy (czy nie piecze, nie boli), bo często ta luteina dopochwowa uczula. Ja niestety należałam do tego grona, oczywiście zagryzałam zęby i na nic się nie skarżyłam, ale lekarz sam zauważył, że jestem mega podrażniona i zalecił podjęzykową + duphaston.

Jessie, ja tez nigdy tego nie zarlam:-)mam 6 globulek dziennie Dok mowi ,ze prawie wszystkie baby skarza sie na uboczne fekty.Wiec lepiej dowcipnie, pomijasz zoladek .A ja zaraz dzwonie po wyniki estradiolu i progesteronu.:happy:

Ja po miesiacu przestałam uzywac tego patyczka bo mi podrażnił strasznie - mylam paluchy i instalowałam jak tampona i było o niebo lepiej ..,,

reklama
Do góry