reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

właśnie, że ma! fuuuuj :baffled:
mam to włożyć pod język i czekać godzinę aż się samo rozpłynie? czy mam ssać?

reklama
Raz dają taką, raz taką. Wszystko zależy od lekarza i chyba dawki. Bo tą podjęzykową masz 50 - a jak masz zalecenie, żeby brać 300 to trochę ciężko w buzi utrzymać 6 tabletek i nie opłaca się to finansowo;-) za buteleczkę podjęzykowych (30 szt) z refundacją płacisz jakieś 12 zł, za dopochwowe (100) których jest też 30 szt już jakieś 6 zł (też z refundacją, bez refundacji - 45 zł, dawka 200 nie posiada refundacji - pamiętaj o tym, bo lepiej sobie "włożyć" dwie tańsze;-)).
Jessie obserwuj wydzielinę oraz ogólny stan pochwy (czy nie piecze, nie boli), bo często ta luteina dopochwowa uczula. Ja niestety należałam do tego grona, oczywiście zagryzałam zęby i na nic się nie skarżyłam, ale lekarz sam zauważył, że jestem mega podrażniona i zalecił podjęzykową + duphaston.

Jessie, ja tez nigdy tego nie zarlam:-)mam 6 globulek dziennie Dok mowi ,ze prawie wszystkie baby skarza sie na uboczne fekty.Wiec lepiej dowcipnie, pomijasz zoladek .A ja zaraz dzwonie po wyniki estradiolu i progesteronu.:happy:

Ja po miesiacu przestałam uzywac tego patyczka bo mi podrażnił strasznie - mylam paluchy i instalowałam jak tampona i było o niebo lepiej ..,,

reklama
Do góry