reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Moniusia - do 300mg kofeiny dziennie wiec jedna kawke dziennie spokojnie, ja z 6 zeszłam na jedna a reszta inka i spoko :)

reklama
moniusia ja pije kawe z cykorią 1-2 dziennie i jestem w ciąży, wiec nie ma co głupiec. Dwie normlane kawy dziennie to nie jest dramat, ale robiłabym słabe kawki i piła co najmniej 2h po jedzeniu bo ograniczają wchłanianie witamin. Zawsze możesz ineczkę pić jak Emenems pisze. No i co do herbatek owocowych unikaj hibiskusa, maliny, bo nasilają czynność skurczową macicy to samo ananas, cynamon. Mięta była kiedyś stosowana jako środek poronny, więc za dużo nie można tez. Bez limitu herbatka z pokrzywy ma dużo witamin, pij dużo wody. Byleby nie pić przez cały dzień tylko jednej herbatki. Mleko jest Ci potrzebne, więc kawka tutaj tam ineczka, po drodze kakao bo żelazo(ale to już w ciąży). Co do ananasa w małych ilościach wspomaga implantacje jak jest dojrzały, natomiast niedojrzały w dużych ilościach nasila skurcze macicy. To są wytyczne po transferze plus nie kąpać, tylko prysznic, nie pracować fizycznie, najlepiej dwa dni po transferze spokojnie wyleżeć. Co do stymulacji i zaleceń dietetycznych, hormony buzują a cukier je jeszcze nakreca, najlepiej zrezygnować z słodyczy i wszystkiego co ma wysokie IG. Przejść już teraz na diete z duża ilością bialka i koenzymu, witamin z gr.B. Jajka, zielone warzywa sałaty(codziennie), suszone morele, migdały, orzechy brazylijskie, łosoś, szpinak, kasza gryczana, ciemne pieczywo, ser zólty (ma dużo cynku) ale jest tłusty wiec jedna kanapeczka dziennie, sok z buraków na obniżenie homocysteiny tak w przybliżeniu wyglądała moja dieta już podczas wyciszania te 2 tyg przed stymulacją.

Dorzuce od siebie ze pokrzywa rewelacyjna bo dobra i pomoze zapobiec zapaleniom bakteryjnym pęcherza a ten w ciazy bardzo narażony plus sok z buraków polecam pic od razu - ja dbam o ciebie biore suple a hemoglobina i tak spada i zaczne dopiero teraz pic a rozsądnym jest wczesniej zaczynac

Aha no i napar z imbiru świeżego ! Koniecznie, po pierwsze jako profilaktyka w przeziębieniach których nie chcemy i na łagodzenie ew mdlosci ciążowych, bo jako srodek naturalny działa po czasie jakims i jak ma zadziałać za pare tygodni w ciazy trzeba teraz zaczac :)

Emenems a to nie wiedziałam, ze pokrzywa jest przeciwbakteryjna. Ile to nowych rzeczy można się dowiedzieć:-) pizecie o kawie i az mi się zachciało:-p

A z ciekawostek co do URODY, bo ja przechodzę trądzik młodzieńczy przez ciaze i moje kochane hormony to stosuje maseczkę z jogurtu i kurkumy barwi buzie bleee.Super łagodzi stany zapalne jak antybiotyków nie można i likwiduje przebarwienia, bo ja już wyglądam jak biedrona:-D Mam nadzieje, ze potem to minie bo mam cały dekolt, plecy, ramiona, rece w krostach. Ale ze trądzik maja tylko małolaty, to czuje się bardzo młodo:-p

O to moze mi pomoze !!
Ja tez jak nastolatka ...

O pokrzywie i żurawinie dowiedziałam sie od styczniowek jak podejrzewałam bakterie u siebie :)
Na sCzescie to tylko zle pobrana próbka moczu była :)

Emenems ja slyszalam ze na zaplenie pęcherza, to kiszone ogórki, kapusta ponoć leczy nawet średnio ostre zapalenia bo zakwasza mocno mocz:-) ja za imbrem nie przepadam ale fakt pomagal na poranne mdłości, tylko on chyba tez skurcze powoduje w nadmiarze. Wszystko nam w nadmiarze szkodzi, mleka za dużo prze wapnienie kości, jajek tez nie można za dużo bo uczulają no i słodyczy nie można bo zamieniają się magicznie w dodatkowe kilogramy :-)

Dokaldnie - z naturalnymi środkami trzeba z głowa bo wiesz, ziółko tu ziółko tam a cykuta to roślinka :D niewinny wyciąg z róż hehehe
Wiec z umiarem ale pierw zanim zacznie sie łykać tabletki warto zaczac tak

reklama
Kurcze, dziewczyny skarbnica wiedzy po prostu z Was :-)

Ja zielone teraz zajadam na okrągło, zbieram plony z ogródka, swoje ekologiczne, nie pryskane ;D więc magazynuję teraz jak najwięcej :-) Piję takie słabizny, ale i tak chcę ograniczyć do jednej, bo czasami chce mi się tak o dla odruchu wypić, a później mnie muli ;-) soczek z buraków sobie też może zrobię dziś, bo mam swoje to dlaczego nie korzystać :-)

28-ego kończę brać anty, już się nie mogę doczekać ;)

Ostatnia edycja:
Do góry