reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

sykatynka kciuki zaciśniete za jutrzejszy transfer !!
'
najki powodzenia
Emenemś:)za piękny przyrosy kciuki zaciśnięte !!

kate to już 12 tydzień, przeleciało szybko :) ja milczę bo nadal walczę z nałogiem ;)

daria a Ty na jakims etapie staran jestes??
i mnie strach obleciał, bo co bedzie ze mną?? i zmoimi marzeniami jeśli wygra Duda??

Ostatnia edycja:
reklama
Dario, on chce się zgodzić na in vitro, ale przy pewnych ograniczeniach - które każda z nas, która przeszła hiperstymulacje albo criotransfer to wyśmieje..

Brak selekcji - jedziemy z pierwszego jajeczka, jakie uzyskujemy i żadnego mrożenia. I o refundacji też możemy pomarzyć. Dzisiaj na FB wypowiedziałam się za Komorowskim, bo chociaż on nie będzie z tym robić problemów i ktoś mi zarzucił, że całe państwo składa się na moje in vitro (bo przecież refundacja wynosi grube miliony) i że ta osoba też chce, żebym ja się zrzuciła mu na samochód. Walka z debilami, których ten problem nie dotyczy. Prawdę mówiąc nie miałam ochoty tłumaczyć tej osobie ile tak naprawdę wynosi refundacja i ma się nijak do innej zapomogi, jaką uzyskują inni Polacy.

Swoją drogą wpadłam też na komentarz pod zdjęciem Dudy i jego córki w stylu "dziewczyno, módl się, żebyś nie miała problemów z płodnością, bo tata Cie do więzienia wsadzi".. paranoja z tym co się dzieje..

Bo to lekarz z ktora bede sie teraz kontaktować na tlf az do przyjazdu - mam taka możliwość i ogolnie jestem wdzieczna ze sie zgodziła na takie cos ... Takze jutro lece po moje wyniki i bede jej czytac :)

lolitka to może już przewalczyłaś chorobę, ponoć z wiekiem się polepsza...oby bo szkoda chłopaka:-( a samo przeszło czy znalazłaś jakiś cudowny sposób?
Co do kropka mam nadzieje ze będzie zdrowy:-p już zaczynam trochę luzować, ale pewnie bliżej wizyty to znów zamiennie się w świra:-DNawet ostatnio zaczęłam żartować do M ze albo będziemy mieli genialne dziecko albo bezdennie głupie. Teoria stara jak świat - dlaczego idiokracja rodzi mądre dzieci :" bo dwa minusy dają plus".

sykatynka kciukasy za jutro:-)

OlaSzy wścieka mnie gadka że mi muszą do mojego ivf inni dokładać, albo że marnujemy rządowe pieniądze. Tyle patologii utrzymują za moje pieniądze i nie narzekam. A wiesz kto najbardziej narzeka pan/pani co siedzi na kasach w biedronce i oddaje grosze do NFZ, ZUSu itp...czy lepiej pan spod bloku co jest na rencie albo bezrobotny popijając Herkulesa. Niech mi oddadzą moje pieniądze po 3 miesiącach mielibyśmy na pełna procedurę ivf... a ta patologia niech ubezpiecza się sama,ja będę miała na 5 ivf a kto na nich będzie zarabiał?

A ja nie mam co wybierac - to jest jedyna lekarka ktora po znajomosci załatwiłam od znajomej na telefon ... Nie mam az takich znajomosci zeby moc z innym lekarzem kontaktować sie telefonicznie a dopiero w czerwcu na wizyte isc ...

reklama
I właśnie ona mowila zebym brała 3x2 ale to nie za duzo ? Jak nie plamie ?
Moze na początek 2x1 albo 3x1 ??co sądzicie ?
Bo ja z tych co nie lubie profilaktycznie a z drugiej strony boje sie stracić ...

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry