reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

annemarie ja nie wiem czy to dobry pomysł mrozić komórki po hiperce i w ogóle mrozić...im więcej komórek tym wyższy E2 czyli komórki się niszczą, bo na każdą dojrzała komórkę masz 200-300j E2 czyli 6oocytów max 1500 estradiol, a przy 20 minimum 6500 - jeśli prawie wszystkie będą dojrzale. A mroziłaś już kiedyś komórki? jeśli to jest backup plan a nie rozwiązanie to jeszcze to ma sens. Ale czasem lepiej zainwestować w ilość a nie w jakość...

reklama
Kate a ty mi obiecałaś termin wyliczyc :)
Jest taka szansa?
Przypominam sie : 22.04 jajcobranie 24.04(urodziny tatusia :D) transfer.
Kiedy sa trymestry ?

Zrobiłam teraz sikanca, tez wyszedł :) czułość 25ml
Bede teraz chyba codziennie robic... W klinice kazali wyslac zdjecie piątkowego testu i na usg 29 maja ( ktory to tc bedzie? To juz serduszkowe?)

Kate- nie mrozilam komorek bo nie mielismy po prostu co mrozic.Z 6 komorek, 5 sie zaplodnilo i tylko 2 dozyly do 2 doby. Reszta byla zbyt mala i nie dojrzala. Wiem ,ze komorki mrozone maja mniejsze szanse przezycia po rozmrozeniu bo sa cholenie delikatne i czule i umieraja przy szoku zmiany temp.Z drugiej strony nie wiem jak ja dlugo bede reagowac na hormony,jakby nie patrzec mam juz 40 na karku.Ratuja mnie rewelacyjne,jak na ten wiek wyniki.nie wiem ile jeszcze razy bedziemy zaczynac od poczatku,dlatego dobrze miec cos na czarna godzine. Ja mam prawie 1,85 wzrostu i jakies 10 kg za duzo dlatego postanowilismy zwiekszyc dawke.Bo gdzies te hormony kraza i za dlugo to wszystko trwa...Zobaczymy co bedzie w Poniedzialek.

emenems dzisiaj jesteś w 4tc0dz ciąży czyli w przyszłą środę będzie 5tc0dz, najwcześniej w sobote możesz isc na usg i szukac pęcherzyka czyli 5tc3dz, potem 6tc3dz powinno być serduszko. 29 maja to 7tc2dz czyli zaczniesz 8tc. Tu masz kalkulator:
IVFConnections - IVF Due Date Calculator by Date of Transfer, Retrieval, Ovulation or Insemination
annemarie to trzymam kciuki, ja jak mrozilam komórki to nie miałam wiele szczęścia bo z 15 odmroziły się tylko 2, ale wiem ze dziewczynom odmraża się 80% a innym tylko 1 komórka, ale to jest zależne od wielu czynników awet od zawartości wody w komórce, może twoj lab ma lepsze wyniki niż moj, tego Ci szczerze zyczę:-)

Ja nawet nie mam gdzie isc na usg-:)

Czyli 29maja bedzie serducho na pewno :) kochana jestes dziekuje!!!!wytrzymalam 5 lat wytrzymam 3 tygodnie

Boje sie tylko zeo Lutinusa dalej nie dadzą, koncze w przyszłym tygodniu brac.. Mam jedno opakowanie duphastonu i chyba spróbuje sie z jakims ginekologiem telefonicznie skontaktować i zaczne brac a w pl skombinuje recepte i mi mama wysle... Co myślicie ? Czy przesadzam ?

emenems dzisiaj jesteś w 4tc0dz ciąży czyli w przyszłą środę będzie 5tc0dz, najwcześniej w sobote możesz isc na usg i szukac pęcherzyka czyli 5tc3dz, potem 6tc3dz powinno być serduszko. 29 maja to 7tc2dz czyli zaczniesz 8tc. Tu masz kalkulator:
IVFConnections - IVF Due Date Calculator by Date of Transfer, Retrieval, Ovulation or Insemination
annemarie to trzymam kciuki, ja jak mrozilam komórki to nie miałam wiele szczęścia bo z 15 odmroziły się tylko 2, ale wiem ze dziewczynom odmraża się 80% a innym tylko 1 komórka, ale to jest zależne od wielu czynników awet od zawartości wody w komórce, może twoj lab ma lepsze wyniki niż moj, tego Ci szczerze zyczę:-)
Kate-kochana-

wiem ze moj zegar tyka coraz szybciej.Wiem tez ze in vitro to jedna wielka nie wiadoma,na ktora nie mamy tak naprawde wplywu. Wiem tez ,ze chce miec jeszcze jedno dziecko (co najmniej) i bede tak dlugo walczyc az to sie uda,albo mi powiedza ,ze z wielu powodow juz za pozno. WCZESNIEJ NIE ODPUSZCZE :-):-):-) A do szczescia jest potrzebna ta jedna jedyna komorka...moja gdzies tam w gorze jeszcze krazy....:tak::tak::tak:

annemarie tak ta jedna jedyna komóreczka:-) niby z tych mrozonych komórek zapłodniły się obie, jedna przetrwala do 5doby, slabiutka była ale beta była pozytywna, wiec nadzieja jest zawsze. Mrozenie to niezla selekcja:-p tylko najsilniejsi przetrwają.

bziumellka ale konsultowałaś to z koordynatorami w Instytucie Matki i dziecka, bo nam lekarz mowil, ze niby można, ale mogą se mówić:-p z drugiej strony nie można robić depozytu w trakcie trwania programu i potem z niego korzystać. Jednak moja sprawa była rozpatrzona jakoś inaczej i my mogliśmy w razie co...wiec może zasady zasadami ale jakaś furtka jest skoro lekarz nam tak mówił, ale może to tylko jego pobożne życzenie.

emenems dopóki łożysko nie przejmie kontroli nie zmniejszamy leków, ja brałam estradiol to już odstawiony, ale teraz zaczelam odstawiać lutinusa w 11tc. Od tego tyg.biore 2x1, potem od przyszłego 1x1 przez tydzień i zostaje luteina podjęzykowa, tylko oni mi tez zredukowali do 3x1 wcześniej było 3x2. Ostatecznie zostane na 150mg lutinusa, z ogólnej dawki 600mg:szok:

Ostatnia edycja:
Aaaaaa kurde, musze odczekać do piatku, bede sie z klinika kontaktować jak nie dadzą to z duphastonem bede kombinować - nie ma co

reklama
Do góry