reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

MATYLDA-ciesze sie,ciesze sie bardzo po cichutku gratuluje ja robie test codziennie by sie upewnic bo do kliniki mam zadzwonic w poniedzialek bo oficjalny tescik w niedziele ale mysle ze juz sie nic wydarzyc nie moze ale jestem szczesliwa
DZIEWCZYNKI kochane za wszystkie trzymam kciuki prosze przypomnijcie mi ktora teraz bedzie testowac? oby tak dalej szczescie nas nie opuszczalo buziaki!!!!

reklama
Mada72-> ja niestety nie pomoge, gdyz nie mialam w sumie zadnych boli podczas calej stymulacji. Ale jak tak mocno boli, to pogadaj z lekarzem koniecznie. Owszem klucie jajnikow i pobolewanie podbrzusza jest norma, ale tak silne bole na poczatku nie powinny chyba wystepowac.
kama35-> wiesz, az buzia mi cieszy, jak czytam Twojego posta, taka radosc z niego bije. Nie, teraz juz nic nie moze sie wydarzyc:-)

iniia oczywiście że nie grozi....przepraszam jakoś nie zauważyłam że nie dopisałam NIE.

Mada72 a moze zbytnio napinasz brzuch przy zastrzyku?? hmmm mnie nic nie bolało

dorocica i lolitka - dzięki. Tak bardzo bolało mnie tylko wczoraj, dzisiaj jest ok. Tak sobie myślę, że to może dlatego, że to moja druga "porcja" gonapeptylu. Tzn od 21 dc robiłam sobie zastrzyk z połowy ampułki (dokładnie diphereline, ale to to samo), miałam normalnie dostac @ i od 3 dc dołożyć Gonal. Ale @ się spóźniła, dostałam dopiero 35 dc, diphereline brałam przez 14 dni, byłam u gina i akurat u niego dostałam @. Tego samego dnia zaczęłam brać Gonapeptyl, tez po pół ampułki dziennie, a dzisiaj jest 3 dc i dołączyłam Gonal. Właśnie zrobiłam pierwszy zastrzyk, mam robić 2 Gonale dziennie i 1 Gonapeptyl. Kojarzę ten ból w okolicach jajników raczej z tą mocno spóźnioną @, bo dzisiaj jest ok. Mam nadzieję, że tak już będzie :)

mada - no wlasnie... brzuch przy gonapeptylu lub dipherce nie powinine bolec (bardzo logiczne ze bolalo ale to zwiazane bylo z opozniajaca malpa). jak zaczniesz gonal to po penym czasie troche brzuch/jajniki moga bolec bo pecherzyki rosna....

znowu tyle pozytywnych informacji!!!

Matylda i Kama!!! super, bardzo się cieszę razem z Wami!!!!!
beta witaj ponownie!!!
mada witaj u nas!!!
lolitko daj znac, czy przesyłka dotarła :)

ja jutro wracam po mojego eskimoska, jestem pełna obaw, proszę o dużo fluidków i dobrych myśli!!! Całusy!!!

Dzwonił do mnie lekarz i niestety jego diagnoza z rana się potwierdziła, mój estradiol po 5 dniach brania gonalu F 150 jednostek wyniósł 61 jakaś masakra... no ale od dziś biorę gonal i ten drugi pergoveris... może się do soboty coś ruszy ;/.
Lolitko lekarz był poza kliniką i nie pamiętał dokładnie co widział na tym moim usg, więc więcej dowiem się dopiero w sobotę... no cóż tak bywa, chociaż z moich wyników sprzed stymulki wynikało, że będę się "ładnie" stymulować, a tu tak... no cóż.

GRATULUJĘ ciężarówkom i oby nas przybywało :):):) :*

iniiia

teraz mozna co powiedziec - NA PEWNO HIPERKI NIE BEDZIE.....
masz dosc niski estradiol co swiadczy o niskiej rekrutacji jak na razie. ale nic straconego - ja w ostatniej stymulce w 7 dniu stymulacji mialam estradiol 92 wiec Ty spokojnie mnie przegonisz....czekajmy teraz na powtorke estradiolu ktory powie nam czy rosna nadla i jak rosna

katya
doszlo - DZIEKUJE. niech Ci Bog w dzieciach wynagrodzi :)

iniiia

teraz mozna co powiedziec - NA PEWNO HIPERKI NIE BEDZIE.....
masz dosc niski estradiol co swiadczy o niskiej rekrutacji jak na razie. ale nic straconego - ja w ostatniej stymulce w 7 dniu stymulacji mialam estradiol 92 wiec Ty spokojnie mnie przegonisz....czekajmy teraz na powtorke estradiolu ktory powie nam czy rosna nadla i jak rosna

katya
doszlo - DZIEKUJE. niech Ci Bog w dzieciach wynagrodzi :)

LOLITKO dziękuję za info :), to co piszesz jest bezcenne, a lekarze niestety wszystkiego nie mówią, bo dla nich wiele rzeczy jest zbyt oczywiste... Kurcze obym wyprodukowała trochę tych jejek :) :* całuski

reklama
Kochane dziewczynki - mam wynik z dzisiejszego testu krwi ... i jest POZYTYWNY :-) . Ale się ciesze!!!
Kama - Twoj wynik, też się nie zmieni! Jestem tego pewna! Za Ciebie teź sie już baaardzo ciesze. Koniecznie zamelduj, jak bedziesz miała oficjalny wynik, to razem będziemy świętować :)
Magda M. - nie martw się, na tym forum fluidy ciążowe bardzo dobrze działaja, sama sie niedługo o tym przekonasz!
Asiiek - lipiec tez będzie bardzo urodzajny w pozytywne wyniki tescikow!
Katja - ja też sie balam transferu mojego mrozaczka ... ale wszystko sie dobrze skonczylo :) Jutro bede za Ciebie trzymała kciuki! Nie martw sie i myśl pozytywnie. ps. iludniowego masz mrozaczka?

Do góry