reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lolitka -
a tak z ciekawości - dużo taniej wychodzą te leki w necie? Ja w Poznaniu za Gonapeptyl (0,1 MG, 7 ampułek) płaciłam 257 PLN, za Gonal F 75jm - 80 PLN za sztukę

reklama
mada
ja kupuje od ludzi ktorzy sie chca pozbyc wiec oni sprzedaja taniej niz w aptece. ja kupowalam gonapeptyl po ok 30 pln za sztuke... i dostalam pare gratis :)

Tak ja się leczę właśnie tam u dr. Dw. Dlaczego nie jesteś zadowolona? U kogo się leczysz/ leczyłaś w tej klinice?
A czy jeśli miałam ten estradiol 61 jakiś jednostek w 5 dniu stymulacji, teraz mam dodany jakiś lek i jeśli w sobotę nie przyrośnie odpowiednio ten estradiol to mogą mi przerwać stymulkę, czy raczej zwiększą dawki?

ANOWI32 przepraszam, że się powtarzam , ale bardzo mi zalezy na odpowiedzi :)

iniia ja tez jestem w Invimedzie tylko że u Rokickiego i jestem bardzo zadowolona. każdy jeden lekarz, czy to będzie od niepłodności czy od gardła czy od zebów, jak i róznież my zwykli ludzie mamy lepsze i gorsze dni i uważam, że nie to powinno stanowić głównego celu do oceny jego umiejętności i sukcesów. przede wszystkim trzeba zaufać lekarzowi, bo idziemy zeby nam pomógł. owszem opinie sa bardzo istotne, ale nie o tym czy miał dobry humor czy tez nie:) Dworniak ma super opinie, chyba nawet lepsze od Rokickiego, ale dla mnie Rokicki jest specjalistą od wielu, wielu lat w tej dziedzinie, pracuje non stop, każdego dnia jest w klinice i zawsze oddzwania i zawsze przyjmuje, nawet jeśli nie ma już miejsca w zeszycie to dla swoich pacjętek ma czas. a ty jak się czujesz u Dworniaka?? jestes zadowolona z wizyt u niego?? napewno czasem mało mówi ale to jest normalne u nich, robią swoje i już a ty albo pytasz jak wiesz o co albo nie, ale czy zawsze wszystko chcemy wiedzieć, czy nam to coś da?? oni wiedzą najlepiej co robić. a opinie są przeważnie podzielone na te którym się udało i te którym się nie udało. powodzenia ci życzę i nie zamartwiaj się za bardzo bo teraz musisz się relaksować

Ostatnia edycja:
A Ty Lolitko co o tym myślisz "A czy jeśli miałam ten estradiol 61 jakiś jednostek w 5 dniu stymulacji, teraz mam dodany jakiś lek i jeśli w sobotę nie przyrośnie odpowiednio ten estradiol to mogą mi przerwać stymulkę, czy raczej zwiększą dawki?"

dorocia jestem zadowolona z mojego lekarza, a będę jeszcze bardziej jak się uda :). Mój Pan doktor też oddzwania jak obiecuje i jest spoko J. U Twojego lekarze też raz byłam na 1 wizycie w klinice, ale on mi kazał usuwać ten mój nieszczęsny jedyny jajowód- żeby nie było znów c.p. i obiecał pewna rzecz, której nie dotrzymał, choć i tak bym do niego wróciła, gdyby nie to, że gdy podjęliśmy decyzję o tym, że podchodzimy do IVF z jajowodem on był na urlopie i tak trafiłam do dr Dw. J.
I Kochana uwierz mi, że zrelaksuje się dopiero jak zobaczę zdrowe wrzeszczące maleństwo lub dwa J, wcześniej nie ma szans…
Dziękuję za Twój post, wszystkie dziewczynki na tym forum są życzliwe i cierpliwe, co mi żółtodziobowi w sprawach IVF bardzo pomaga J.

Vane76 mnie niestety martwi zupełny brak dolegliwości i mały estradiol… ale cóż i tak pewnie bywa, że przerywają stymulację i trzeba od początku zaczynać z większymi dawkami…

iniiia- ja dlaczego jestem niezadowolona, skoro w lutym mam wykonywane klasyczne IVF, które nie udaję się, i po IVF skierowanie na badanie nasienia które wychodzi tragicznie, w szczegółowym badaniu MSOME w uwagach jest napisane, że proponują nasienie dawcy, to się pytam jakim cudem wcześniej byłam skierowna na IVF, czy morfologia plemników może aż tak się pogorszyć?, a pozatym, jeżeli dr R umawiał męża na badanie nasienia i po mojej prośbie czy nie można bybyło zrobić badania wtym samym dniu co byliśmy na wizycie bo nie jesteśmy z Warszawy i mąż będzie musiał specjalnie przyjeżdżać, dr zerka w komputer i mówi, że naprawdę nie da rady bo dzisiaj jest kocioł i zapisuje za parę dni, a ja płacąc w rejestracji za wizytę spytałam się czy nie byłoby możliwości dzisiaj zapisać się na badanie, a pani mówi oczywiście i podaje w jakich godzinach jest możliwość:szok:

iniiia -chyba przerwanie stymulacji i zaczynanie od nowa jest bardziej wkurzajace niz negatywny test. Trzymam kciuki za Twoj estradiol i mam nadzieje, ze pecherzyki rusza po tej dodatkowej dawce leku.

reklama
Dorocica - fajnie to ujelas. Mada72 - podczas stymulacji mamy prawo czusc sie jak "kury na jajkach" hehe- jakies klucia, wzdety brzuch itp - mozna sie spodziewac roznych lekkich dolegliwosci. Zreszta kazda z nas inaczej reaguje.
https://www.babyboom.pl/forum/members/mada72-91089.html

vane - a wiesz, że to fajne porównanie, jak się chwilę zastanowić, to my te jajka trochę wysiadujemy, aż się do siebie uśmiechnęłam, bo moja wyobraźnia działa od razu , hi,hi,hi

A tak na poważnie, przeczytałam sobie to forum trochę stron wstecz - i wieje takim zaraźliwym optymizmem, że aż miło. Nie chce mi sie zaglądać nigdzie indziej i nie mogę się doczekać, aż będę się dzielić z Wami efektami moich wiyzt u gina i pomiarów. Z historii wątku widze, że tu można zawsze liczyć na pomoc i wsparcie. Przygotowania, starania, czekanie - to jest taki skomplikowany i obciażający czas, że dobre słowo czasami działa cuda. A tutaj tego nie brakuje. I to jest super.

Do góry