reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kate ja się czuję bardzo dobrze, brzuszek już zaczyna rosnąć:tak:drugie prenatalne mam 6 czerwca ale chyba przełoże kilka dni wcześniej bo M chyba poleci do Anglii na komunię chrześniaka. Moje dzieko ma już 13 cm od główki do dupci, nóżki też spore ale zapomniałam ile mają. Waży szacunkowo całe 214 gram:tak:ma malo miejca, znowu klęczy koło łożyska, bo moje łożysko jakieś narazie pofalowane i wygląda jak litera S i ta wystając cześć wchodzi młodemu pod brodę:confused2:ale dr mówi że łożysko się wyprostuję, wody się zwiększą i dzieko będzie miało więcej miejsca. Mam bardzo dobre wyniki, szyjka ok, kolejna kontrola za 3 tyg czyli 25 maja, nie kazał robić badań bo są dobre wyniki. Pochwalił wagę, zmierzył mnie w pasie i nie wiem dokładnie co ale jakby od łona do połowy odległości do pępka:baffled:nie zapytałam po co...

Pochwalę się ze dziś kupiłam pierwsze rzeczy dla dzieka. Byłam w TK maxie i dorwałam śliczny kocyk w sówki i komplecik wyprawkoy tj body, spodenki, pajacyk rozpinany po całości, czapeczka, skarpeteczki i śliniaczek, wszytko w kremowym kolorze bo płeć nie określona ale nie mogłam się już dziś powstrzymać:-)

reklama
Witajcie babole :-)

Niestety nie mam czasu was odwiedzać czytam przez telefon ale ostatnio mam problem żeby z niego pisać odpowiedzi.

Cieszę się, że u was dobrze moje małe ciężarówki (Kate, Szkrabek, Calineczkaa, GizaS a co u Kiki? mam nadzieję że wszystko dobrze) Olaszy gratuluje serduszka i trzymam kciuki za ciebie - wszyscy mi powtarzają, że teraz to już musi być dobrze.

Calienczkaa dobrze, że tylko na strachu pozostało i wszystko jest już ok. Odnośnie ruchów to niestety ale z nimi różnie bywa ja już jestem na etapie wypatrywania i nawet pisałam o tym z dziewczynami na innym wątku ale też wiele przeczytałam i rozmawiałam z moją ginką, jest kilka rzeczy które mogą wpływać na to że nie czujemy tak wcześnie ruchów. M.in to jak się ma łożysko na przedniej ścianie macicy wtedy działa jak poduszka i tych pierwszych możemy w ogóle nie wyczuć, dopiero kopniaki, jak się jest większych gabarytów to też może być nie czuć bo dzidziuś ma wtedy dużo miejsca i się aż tak nie rozpycha no i oczywiście możemy mieć mało ukrwioną ścianę brzucha.
U mnie ruchów typu kopniaki też nie czuć no ale ja spełniam 2 wyżej wymienione warunki :-) ale od 19 tygodnia i 3 dni czuję mocne bulgotanie w brzuchu, ostatnio nawet czułam je przez położenie ręki na brzuchu więc coś zaczyna się moja maleństwo odzywać.

GizaS to strasznie szybko wpadłaś w zakupy:-) ja jeszcze omijam w ogóle miejsca związane z dzieciakami :-) ale teraz w piątek mam już połówkowe więc myślę, że pomału zacznę się rozglądać :-) dostałam tylko prezent w postaci tycich skarpeteczek białych i próbek dla dzidziusia:-)

Gizas często mace te wizyty u lekarza? ja mam raz w miesiącu ( jak dla mnie zbyt rzadko )

Dziewczyny zastanawiałyście się nad szkołą rodzenia?

Cześć!
11dpt dzis, jutro wyniki bety, wygrzebalalm test w domu z czułością 25, to wyszło.
ImageUploadedByForum BabyBoom1430800988.783270.jpg

Czy tylko ja widze bladzioche??

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1430800988.783270.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1430800988.783270.jpg
    8,6 KB · Wyświetleń: 151
Widać i to jak na 25 to ładnie :-)

Ja dzisiaj mam wizytę. Chciałbym, żeby mąż był ze mną bo portki juz mi się trzęsą ale nie wiem czy zwalnia go szybciej z pracy... do mnie ostatnio same niedobre wiadomość docierają - moja przyjaciółka wczoraj poronila trzeci raz. Nie wiem jak ja pocieszyć... aż nerwy biorą :-( miłego dnia

Pigwa - te nerwy sa strwszne. Ja sie nie umiem cieszyć bo juz mysle o pustym jaju płodowym i o wizycie serduszkowej ze sie rozczaruje i wogole masakra.

Tak juz mamy. Moze powoli z biegiem dni dotrze.
Poki co nie dociera....

Emenems spokojnie poczekaj na wynik bety, szkoda że u was tak długo się czeka na wynik bo byś sobie powtórzyła czy przyrasta. Coś się zadziało skoro test pokazał 2 kreski, moja też była słaba a teraz zaczęłam 5 miesiąc:-) każda z nas ma lub miała podobnego stracha to normalne.

No wczoraj była i zrobie e poniedizalek bo mam znowu wizyte.
Takze bede cos wiedziec wiecej.
Kupie chyba dzis clearblue z oznaczeniem tygodnia

:-) mi te dni do wizyty szybko zlecialy ale jak myślę o gabinecie to aż mnie w żołądku ściska. Ja nie wiem co to będzie jak u mnie będzie coś nie tak :-( pocieszam się, że cycki bolą jak nigdy, włosy co dziennie musze myć bo smalec się robi... no i mam nadzieje ze to wystarczy bo więcej objawów nie mam.
Emenems a czujesz się jakoś inaczej? Czulas, że się udało? Ja miałam takie przeczucie co do Ciebie

reklama
Oj to trudne pytanie.
Miałam ostry bol brzucha 4dpt, 1 2 3 tez ale to raczej po punkcji bo brzuch był spuchnięty.
Potem czułam sie zupełnie normalnie, potem w piatek chyba bol podbrzusza ale nie tak mocny ( zawsze rano) i potem nic. Czuje sie normalnie.
Cyce jakos rosnąć nie chcą dalej małe jak były :) pozatym troche bola ale nic ponad bol przy jajeczkowaniu czy miesiaczce.

Takze ciezko powiedziec. Raczej jakbym naturalnie zaszła nie poznałabym w zyciu. A do tego nazarlabym sie przeciwbólowych na bank.

Jutro jak beta sie wczorajsza potwierdzi, to sikaniec w piatek jak kazali na potwierdzenie i w pon kolejna beta.

Do góry