reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ok dzieki, zaraz poszukam w domu - bo na prawde obudziłam jakbym miała okres dostac ... Normalnie po ketonal bym leciała i dalej szła spac a terazto nie wiem a termofor ? Pomoze ?

reklama
Emenems jedyne co możesz zrobić to brac Mg i nospe. Nie rozgrzewaj brzucha żebyś krwawień nie dostala, ja mam zakaz kąpieli i gorących prysznicy. A który to dpt?

Kate - oczyeiscie no spy nie mam i nie dostalalm zadnych lekow ktore mogłabym brac.
4dpt dwudniowego

Juz przechodzi ale mialalm słabsza chwile ze bol mnie wybudził

Emenems to mogła być implantacja, połóż się i odpoczywaj, jak pojawi się plamienie dziś albo za parę dni to wszystko jest w porządku, jeśli plamienie się nie rozkręci. Zarodki implantują się 6-7 dobie zycia, tzn.zaczynaja proces który trwa pare dni. Jeśli nie będzie skurczy to jest dobrze.

Kate - dziekuje, bo mnie tak pobolewal ale nie bolał tak mocno wczesniej . Śniło mi sie ze boli i obudziłam sie z bólem to jeszcze z 20 minut trwał o zaczęło puszczać.
Wzielam prysznic teraz i jest ok, nie ma bolu.
Dziwne to wszystko.
W takim razie moge zrobic w poniedizalek bete bo jezeli miała byc implantacja to w poniedziałek na pewno bedzie juz po - zaraz otwieraja przychodnie to dzwonie

ja w ogole nie odczuwałam momentu implantacji, po paru dniach mam objawy przeziębienia, ale to dlatego ze prg i bela rosnie...

Kate - no tak wlasnie sie wszedzie czyta ciąża ciazy nirowna :)
Juz dzwonilam i w pon. na 11 jade na bete i mam byc na czczo-dziwne... No ale coz, prwnie zrobią wszystko razem łącznie z cukrem jak zawsze.

A ty kate pracowałaś po transferze ?

ja nie, bo pracuje przy chemikaliach, ale dziewczyny pracują i wszystko gra:-p potem chciałam do pracy wrócić ale doktorek profilaktycznie dal mi zwolnienie, wiesz pytanie co ty robisz? bo ja jestem technologiem, jak nie chemia to obsługuje urządzenia produkcyjne do tego pracuje w warunkach z wymuszona wilgotnością temp itp...do tego mega stres wiec raczej to ciąży nie służy i u nas szef chce żebyśmy szły na L4.

Teoretycznie biuro tylko jak wroce musze troche przeorganizować zebym nic nie dźwigała bo zawsze pod koniec pracy musze wyciagnac pare rzecxy z zamrazarki bo jedtem ostatnia co wychodzi i jedyna zna liste produkcji wiec to jest kilkadziesiąt koszy, oczywuscie wszystko na kolkach itp no ale trzrba czasami sie naprzerzucac - bede musiała to jakos zmienic. A sytuacje typu " dzien dobry tu hotel Solstad za 10 minut przyjedzie kierowca po 25 kartonie chleba..." I wtedy ja, jezeli juz sama jestem, ide do chłodni i wyjmuje te 25 krt chleba.
Jedym słowem- nie przewidzisz. Czasami siedze i az tyłek boli a czasami nie mam czasu sie wysikac.

Na pewno z shella wezme zwolnienie bo to praca w nocy i jest tam nasa urządzeń typu mikrofala wiec chyba sobie odpuszcze.

Albo poprosze o zwolnienie 50% to bede dwa dni w tygodniu w pracy:) musze chodzic bo zalezy mi na kontakcie z językiem ...

reklama
to sobie jakoś wszystko ułożysz, dobra organizacja to podstawa;-p ja planuje wrócić jeszcze do pracy, z czasem czuje się coraz lepiej, tylko musze sobie wymyślić jakąś robotę bo z moich poprzednich obowiązków nie zostaje mi nic:-p dużo by pisać.. zawsze lepiej to wygląda jak wracasz do pracy w ciąży, a ja mam dobra prace wiec musze dbać o opinie:-p

Do góry