reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja akurat wapna nie, miałam ostatnio badany poziom i jest super. Ta trójca oraz dieta i ruch :D ja w to wierzę, tylko potrzebna jest wytrwałość... I żadnych dróg na skróty w sensie zapomnij o slodzikach, colach Light, jogurtach Light itd. Czytaj etykiety, wybieraj produkty o najkrotszej liście składników i nie zawierające żadnych składników typu słód, glutaminian i inne takie

U mnie zgubne jest podjadanie między posiłkami, słodycze. Slodzików, coli itp nie stosuje, nie pije, produktów light tez nie. Nie pije słodzonych napojów gazowanych, nawet herbaty nie słodzę.

Słodycze niestety do wyrzucenia... Czasem możesz zjeść kawałek gorzkiej czekolady, jak trochę się wkrecisz i poznasz zasady to nauczysz się tworzyć dozwolone dla nas niby desery (wszystkiego się dowiesz z grupy wsparcia, wieczorem wyśle), a pofjadanie zabronione, za to uważam, że powinnaś regularnie jest, Max co 4 godziny, najlepiej co 3....

Sykatynka - jakbym swój post czytała :D
Dokaldnie, zadnych skrótów zadnych produktów light bo te maja sztucznie ( czyt. W procesie chemicznym) obniżane tłuszcze ale nikt nie zwraca uwagi ze maja wiecej węglowodanów!

Świetny wpis :) krotko i na temat kochana

sykatynka, Emenems - no właśnie ogarniam sobie temat, wyjęłam stare informacje od poprzedniej poprzedniej lekarki nt diety cukrzycowej. Wniosek - muszę iść na zakupy spożywcze, hehe. Będę musiała robić osóbki dla mojego M., bo on nigdy przenigdy nie dołączy się do mojej diety....jak ja się cieszę.....
Ale jestem pozytywnej myśli. Pomalutku jakoś się nauczę tego wszystkiego, najwyżej będę przez 2 tygodnie jadła ciągle to samo, zanim skumam resztę, hehe. :-D

dziewczyny a może coś więcej o zdrowym odżywianiu?? ja póki co pije ciepłą wodę z cytryną na czczo, i jem co 3 godziny :) właśnie ide zrobić sałatke na kolacje :)

Kate- nie gratulowałam jeszcze serduszka:)

i na pewno 1,5 l woda :)
o grzechach nie wspominam

Ostatnia edycja:
dariaa16 - możesz iść do diabetologa lub endokrynolog, ew. ginekolog. Ale musisz koniecznie mieć zrobiona krzywa cukrów, może być też insulina. I wtedy lekarz zadecyduje. Ważną tez jest dawka metforminy, bo za mała nic nie da. Ja właśnie miałam za mała, bez Wit d3 i nic mi to nie pomogło. Dopiero ten diabetolog mi to uświadomił.
Wyniki krzywej wraz z insulina mam z lutego .. jiewiem czy sens powtarzać teraz i znów piC ta glukoze??? Zapiszę się do mojej Endo.. może coś mi da?

reklama
Sham Hess - jest taka fajna zasada w odżywianiu obok kilku innych ta mi przypadła dp gustu - jezeli czegos nie mozesz upolować albo wyhodować, prawdopodobnie nie powinieneś tego jesc:) hehehe
To oczywiscie wyolbrzymione ale cos w tym jest

Do góry