reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W 1 procedurze miałam 6 ---- 4 zapłodnione- 1 świeżynke podali, 1 crio- niestety :-(
W 2 procedurze miałam 10 ---- 6 zapłodnionych- 2 świeże-cb :-(, 2 zamrożone bałwanki- transfer w którymś stuleciu :tak:

Teraz walczymy z dziadem :tak: Wizyta u immunologa raczej i jedziemy dalej:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Kate - małżonek dziekuje za konkretna odpowiedz bo moj lekarz to umie sie uśmiechać i mowic ze wzzystko ok:)
Ale tu przynajmniej konkretna informacja.
No nic w takim razie czekam do punkcji zeby sie dowiedziec ile oocytow mam.
Co do meza to jego wyniki sa super, raczej problem jest z mojej storny chociaz lekarz nas skierował na ivf bo nie znajduje powodu dla ktorego nie zachodzę.

Teraz zaluje ze rok temu sie zbuntowałam bo na pierwszej juz wizycie mi leki na ivf chciał przepisać a ja sie uparlam na IUI i tak rok przeleciał.... Ale bałam sie stymulacji bardzo I musiałam chyba dorosnąć do decyzji ....

Emenems nie ilość komórek się liczy tylko ilość i jakość zarodków. U mnie jest czynnik meski, ale punkcje zrobili za wcześnie i dużo było nie dojrzałych komórek, na 6 gotowych do zapłodnienia, mielismy 3 zarodki z czego tylko jedna blastke co jest teraz w brzuszku, przy bezplodnosci idiopatycznej na 6 komorek jest 5 zarodków i 5 blastek czyli 5 transferów a nie jeden tak jak u mnie. Wy jako para tworzycie statystykę, a nie ty sama...Więc czekaj i bądź dobrej myśli, a idziesz długim czy krótkim rotokołem? bo na długim jest zawsze więcej komórek.

Tola ale ile miałaś pęcherzyków z których wyciągnięto te 6 komorek, czasem na epikyryzach piszą...oznaczenia GV itd....

Hej dziewczyny, jestem po wizycie u diabetologa. Dostałam leki do brania, na podstawie wyników glukozy, insuliny Metformine, wit. D3, wapno. Podobno po 6 miesiącach takiego leczenia mogłabym zajść naturalnie w ciążę. Mam to brać, chyba, że w maju zajdę w ciążę, to muszę odstawić.
Generalnie pomaga to na moje policystyczne jajniki i utratę wagi. I to reguluje okres, owulację itd.
Oczywiście musze przejść na dietę cukrzycową z niskim indeksem glikemiczny (do 50), koniecznie, bo inaczej dupa. I dołączyć ruch np rower, spacery. To akurat robie :).

AMH 7,5
1 procedura 6 pęcholi i 4 zapłodnione (protokół krótki- gonal 150)
2 procedura 10 pęcholi- 2 zdeger, 2-niedojrzałe, a 6 zapłodnionych.( protokól długi- gonapaptyl, gonal 75j.m+ menopur 75 jm)

Emenems ja skończyłam menopur jak pęcherzyki miały między 17 a 20mm. W ten dzień już tylko ovitrelle i za dwa dni punkcja. A propo straty czasu to ja zrobiłam to samo co Ty... uprałam się na inseminacje głupia ja!!! Też sobie w brodę pluje...

Dziewczyny pomóżcie :-)

Dostałam wypis z punkcji i nie łapie o co chodzi:crazy:

A dokładnie: Pobrano 17 COC, w tym: 12 X M2, 2 X M1, 3 X GV.
Któraś potrafi to rozszyfrować?

Beti SUPER!!!

Hess poglabym ale mie rozumiem połowy co piszesz... Jakas jedtem tepawa w tym klimacie pozostaje mi życzyć ci powodzenia w leczeniu i kciuki trzymac :)

Kate - chyba długim ( nie mieszkam w pl i nie w pl robie) miałam od 20dc miałam spray do nosa dwie dawki rano i wieczorem 17 dni potem wszedł menopur i redukcja sprayu do jedej dawki dwa razy dziennie - menopur był juz 7 razy po 225 jednostek, raz dziennie dzis i jutro jeszcze mam robic. Czyli jeszcze 8 i 9 dzien z menopurem.

Pigwa- żebyśmy wiedziały ze sie przewrócony to byśmy usiadły.... Ale byłam przerażona jął na pierwszej wizycie " to co robimy ivf szanowni państwo" padlam. Ale to chyba przez demonizowanie tej metody w pl ... Tutaj to jest zwykle leczenie ...

reklama
Emenems ja na pierwszym podglądaniu mialam 6 pecholi na jednym jajniku;) obydwa jajniki były uwalniane ze zrostow podczas usuwania wodniaka. Drugi jajnik zaskoczyl dwa dni pozniej i pojawily sie na nim 4 pecholki.

Beti 88 gratulacje:))))

Ostatnia edycja:
Do góry