reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

vane - ty szczęściaro już po.... a dopiero w środę jadę na wizytę i się dowiem co i jak....

pozostałe dziewczynki-powodzenia

reklama
lolitka pierwsze badanie było 13 kwietnia, objętość 1,5 ml (norma od 2),
ruch postepowy szybki a =12,3% (norma>25%),
ruch typu b=30,9%,
ruch typu c=17,6%,
ruch typu d=39,2%,
liczba plemników 21,6ml
żywotność plemników 68%
Morfologia:
plemniki o prawidłowej budowie 0% (norma od 14%)
plemniki o nieprawidłowej budowie:
główki 100%, wstawki 12%,
nieprawidłowy akrosom 100%,
a badanie MSOME z 13 maja objętość 4,70ml
plemniki I stopnia prawidłowe 0%
plemniki II stopnia 4% (kształt i wielkość główek prawidłowa, obecność <2małych wakuol)
plemniki III stopnia 28%(kształt i wielkość główek prawidłowa, obecność >2małych wakuol lub jedna duża wakuola)

plemniki IV stopnia 68%

anowi
nasienie kwalifikuje was do icsi lub imsi.... morfologia jest zla i nie ma jak jej wyleczyc...

ciekawe ze ty wogole podchodzilas do iui bo nie mialas prawa zajsc w ciaze z takimi plywakami

Witam wszystkich.... pozwolę sobie dołączyć do Waszego grona, szukając wsparcia i otuchy. Mam za sobą jedno nieudane in vitro i własnie schizuje się czekając na wyniki criotransferu (2 zarodki 5-dniowe). Dni ciągną się jeden za drugim... dziś dopiero 7 dpt.
Od trzech dni męczą mnie bóle w podbrzuszu... myślicie że to normalne ?

laura81 - Witamy w naszym gronie :-) ,rowniez uwazam,ze to dobry znak.
Nie martw sie,odpoczywaj.
Trzymam kciuki aby 2 maluszki zostaly z Toba przez najblizsze 9 miesiecy :-) :-)

reklama
lolitka i jeszcze jedno pytanie znalazłam badania męża z 2005r.( w sumie nie wiem czemu tak długo nie powtarzaliśmy badania, lekarze tylko pytali się jak nasienie a ja mówiłam że kiedyś było ok, i żaden lekarz nie skierował na powtórne badania, nawet teraz przed in vitro, mój gin twierdził, że nie ma potrzeby, bo i tak będą sobie oglądać przed zabiegiem), w tamtym badaniu nie było morfologii, ale wyniki były takie:
plemniki o ruchu żwawym 60%
plemniki o ruchu zwolnionym 15%
plemniki budowa prawidłowa 62%
plemniki zmiana w obrębie witki 20%
plemniki zmiana w obrębie główki 18%
myślisz, że przy tych wynikach jak byłaby wykonana morfologia też mogłaby być taka kiepska:confused:

Do góry