reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

vane - ty szczęściaro już po.... a dopiero w środę jadę na wizytę i się dowiem co i jak....

pozostałe dziewczynki-powodzenia

reklama
lolitka pierwsze badanie było 13 kwietnia, objętość 1,5 ml (norma od 2),
ruch postepowy szybki a =12,3% (norma>25%),
ruch typu b=30,9%,
ruch typu c=17,6%,
ruch typu d=39,2%,
liczba plemników 21,6ml
żywotność plemników 68%
Morfologia:
plemniki o prawidłowej budowie 0% (norma od 14%)
plemniki o nieprawidłowej budowie:
główki 100%, wstawki 12%,
nieprawidłowy akrosom 100%,
a badanie MSOME z 13 maja objętość 4,70ml
plemniki I stopnia prawidłowe 0%
plemniki II stopnia 4% (kształt i wielkość główek prawidłowa, obecność <2małych wakuol)
plemniki III stopnia 28%(kształt i wielkość główek prawidłowa, obecność >2małych wakuol lub jedna duża wakuola)

plemniki IV stopnia 68%

anowi
nasienie kwalifikuje was do icsi lub imsi.... morfologia jest zla i nie ma jak jej wyleczyc...

ciekawe ze ty wogole podchodzilas do iui bo nie mialas prawa zajsc w ciaze z takimi plywakami

Witam wszystkich.... pozwolę sobie dołączyć do Waszego grona, szukając wsparcia i otuchy. Mam za sobą jedno nieudane in vitro i własnie schizuje się czekając na wyniki criotransferu (2 zarodki 5-dniowe). Dni ciągną się jeden za drugim... dziś dopiero 7 dpt.
Od trzech dni męczą mnie bóle w podbrzuszu... myślicie że to normalne ?

laura81 - Witamy w naszym gronie :-) ,rowniez uwazam,ze to dobry znak.
Nie martw sie,odpoczywaj.
Trzymam kciuki aby 2 maluszki zostaly z Toba przez najblizsze 9 miesiecy :-) :-)

reklama
lolitka i jeszcze jedno pytanie znalazłam badania męża z 2005r.( w sumie nie wiem czemu tak długo nie powtarzaliśmy badania, lekarze tylko pytali się jak nasienie a ja mówiłam że kiedyś było ok, i żaden lekarz nie skierował na powtórne badania, nawet teraz przed in vitro, mój gin twierdził, że nie ma potrzeby, bo i tak będą sobie oglądać przed zabiegiem), w tamtym badaniu nie było morfologii, ale wyniki były takie:
plemniki o ruchu żwawym 60%
plemniki o ruchu zwolnionym 15%
plemniki budowa prawidłowa 62%
plemniki zmiana w obrębie witki 20%
plemniki zmiana w obrębie główki 18%
myślisz, że przy tych wynikach jak byłaby wykonana morfologia też mogłaby być taka kiepska:confused:

Do góry