reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny nie mogę znaleźć takiej informacji, która kiedyś tu któraś wklejala - jak przebiega rozwój zarodka po transferze, że tam 1 dnia wychodzi z otoczki, 2 dnia coś tam i tak dalej.... Ma to któraś z was gdzieś pod ręką?

reklama
OlaSz gratuluję super przyrostu bety, już nie długo będziesz mogła iść na usg pęcherzykowe:tak:
Sykatynka życze żeby ta piękna blastula 3bb została z Tobą na kolejne 9 miesięcy no i oczywiście na całe życie:-puwierz w kropeczkę.
Ananas kupiony? Olej lniany pijesz? No to cyc do przodu jak to mówi Kate i czekamy 7 dni na piękną betę:tak:

Ja wczoraj czulam się bardzo źle, chyba mi ciśnienie spadło, normalnie bylam słaba, miałam drżenie rąk i nóg, a pracy wczoraj od groma. Co obsłużyłam klientów to wskakiwałam do łóżka, dopiero koło 20 mi przeszło-do tego jeść nic nie mogłam. Dziś o niebo lepiej:sorry2: M kupił mi ogóreczki małosolne-mniam:tak:Za 4 dni usg i nie mogę się już doczekać, czy moje maleństwo żyje i bryka w środku. Ten lęk może i absurdalny bo nie mam żadnych bóli ani plamień ale często serce zatrzymuję się bezobjawowo i wychodzi to na usg.
Ehh ta ciągła niepewność. A kolejne usg pewnie dopiero za miesiąc:confused:

Dzwoniłam do kliniki przed chwilą odnośnie wyników z testu pappa, wyniki są, podobno nie ma informacjo o kontakcie ze mną czyli że powinny być prawidłowe, uff... Ale odbiorę je dopiero w przyszłym tyg

Ostatnia edycja:
GizaS kiedys slyszalalm ze ta niepewność sie nie konczy juz nigdy :) pierwszy krok, dzien w szkole pierwsza impreza.... I tak juz w kółko - gratuluje kolezanko to chyba wlasnie jest szerokopojety instynkt macierzyński :)

A opowiesz mi troche o swojej historii ? Chciałabym was lepiej poznac

Gizas ananasa jem już od dwóch dni a olej lniany czasem piję czasem nie bo wymiotiwac mi się chce po nim.... Ale dziś się napije :)
A tak w ogóle to ja p******le jak te zastrzyki clexane szczypia! Zastrzyki stymulujące to przy tym Pikuś!

tak biore 2x1 kiedys pytalam wlasnie tu na forum i tak mi polecila chyba kasik36 z tego co pamietam:)????

dariiaa a od kieyd bierzesz acard??
ja prewenit intensive biore i femibioolej lniany,wit d- mysle o tym aby brac acard

o co chodzi z ta debata w sejmie?? oni chcą ogolnie wprowadzic takie zasady ze tylko beda zapładniac 6 komorek?? niezależnie czy zz dofinansowaniem czy bez

za wszzystkie zaciskam kciukasy i gratuluje mamusiom :*

Emenems u mnie po długiej i zawiłej walce wreszcie się udało i doczekałam się upragnionej ciąży.7 lat starań, 12 lat razem. Kilka inseminacji i dopiero 5 pełna procedura ivf zakończyła się ciążą. Po drodze "zaliczyłam" kilku durnych lekarzy i 3 kliniki. U nas problemem były bardzo słabe plemniki M i moje niskie AMH. Może zbieg okolicznośc a może to była główna przeszkoda, przed ostatnią procedurą wykryliśmy u M bakterię Ureaplasmę, po jej wyeliminowaniu antybiotykami udało nam się:tak:
Sykatynka M wczoraj mi zrobił zastrzyk z fragminu i jak miałam już czysty brzuch to wczoraj się jakoś wkuł niby normalnie a sinik czarny o średnicy 5 cm:szok:Acard biore tylko jedną tabletkę. Zaczęłam od momentu jak wyszły mi mutacje, odstawiłam tylko na 4 dni przed punkcją

GizaS no to grubo! Ja mam na koncie 4 lata starań i 8 lat razem. Maz ma córkę z pierwszego małżeństwa, juz 11, jego wyniki super moje niby tez, w Polsce mówili ze niskie mam amh tutaj ze w normie...
Szczerze mowiac nie wiem ile mam prób ivf, tyle tylko ze od pewnej sumy( jeden cały cykl na oko) państwo zaczyna zwracać.
Nie wiem czy bede miec sile na kolejne cykle ale znając zycie do tej 40 stki dopóki państwo płaci bede prwnie probowac.
Historia jak z filmu - musisz byc mega silna kobieta!

A pomysleć ze pierwsze lata związku bez prezerwatywy i tabletek anty to nie było mowy o jakimkolwiek zbliżeniu.. Tak bardzo mi ciąża nie pasowała wtedy.. Ehh

reklama
dariiaa a od kieyd bierzesz acard??
ja prewenit intensive biore i femibioolej lniany,wit d- mysle o tym aby brac acard

o co chodzi z ta debata w sejmie?? oni chcą ogolnie wprowadzic takie zasady ze tylko beda zapładniac 6 komorek?? niezależnie czy zz dofinansowaniem czy bez

za wszzystkie zaciskam kciukasy i gratuluje mamusiom :*

Oj acard biorę już około 3 miesięcy zaczęłam przed stymulacja pierwsza, odstawiłam 3 dni przed punkcja tylko i dwa dni przed transferem A tak ciągle biorę 2x1 oprócz tego także femibion preveniT olej lniany magnez Wit b6 cynk i acidum folicum :)
Zastanawiam się czy robić jutro bEtę....

Do góry