Emenems samopoczucie zależy od ilości dojrzałych komórek. Jednak są przypadki gdy dziewczyny mają po 8 komórek i mają średnią hiperkę, gdy powinny mieć lekką. U mnie to było tak 1 stymulacja, na przeciwbólach chodziłam do pracy do samego końca, ale nikt mi nie mówił, ze ibupromu nie wolno brać. Pod koniec z rozmiaru 38 wskoczyłam na 42 taka byłam spuchnięta stymualcja trwała krótko 8 dni, tylko dawki były za duże, a jak dzwoniłam to mówili że musi boleć:-( W dniu punkcji już było zatrzymanie moczu, nie była wstanie podnieść się z łóżka, spałam z poduszką pod nogą bo brzuch bolał. Przed punkcją już było wiadomo że będzie hiperka, dostałam dostinex. Po punkcji dramat, nie byłam w stanie iść do pracy, przez 2-3tyg miałam te objawy, po tym czasie opuchlizna zeszła. Przy drugiej punkcji już uważali i było dużo mniej komórek, więc następnego dnia powrót do pracy, brzuch ciągnie czasem, plamienia mogą być, może Ci być słabo po środkach nasennych, nie można gwałtownych ruchów wykonywać, bo brzuch boli, ale dalam rade i do transferu chodziłam do pracy, i tak w porównaniu do poprzedniej stymulacji, ta była delikatna. Wszystko zależy od AMH i wieku, im wyższy wiek tym większe dawki, tak samo AMH niższe większe dawki. U mnie lekarz zaszalał, bo AMH wysokie, młody wiek, a hormony dostałam jak 35latka
edit: to była moja pierwsza narkoza i okazało się że wymiotuje, więc tym razem dostałm leki przeciwwymiotne, czasem się tak reaguje.
edit: to była moja pierwsza narkoza i okazało się że wymiotuje, więc tym razem dostałm leki przeciwwymiotne, czasem się tak reaguje.
Ostatnia edycja: