reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mam pytanie do doświadczonych kolezanek - ile po stymulacji następuje punkcja?
Oczywiscie stresuje sie praca ... Moge miec duze problemy by miec wolne wtesy kiedy bedzie trzeba...
Koncze brac leki i zastrzyki we wtorek w srode usg to zasadniczo ile po tym następuje punkcja? Czy to raczej mega indywidualne ...?

reklama
Emenems - w środę na usg jeszcze muszą zobaczyć, czy wszystko urosło jak trzeba, może być tak, że będziesz brała zastrzyki jeszcze przez parę dni... niestety ciężko określić, kiedy dokładnie będzie punkcja, ja też miałam przesuwaną bo miałam przedłużoną symulację i wypadło mi w najmniej odpowiednim momencie, ale udało mi się zakombinować z zastępstwami, mus to mus! :)

Ja juz i tak całość przesunęłam o jeden cykl bo wiedziałam ze przed Wielkanocą jak wezme zWolnienie to bedzie grubo bo to najgorętszy okres w pracy i w kwietniu mialobyc spokojnie.

Mowilam tej małpie co ze mną pracuje ze w tym tygodniu bede potrzebowała wolnego... I ona ze ok ze spoko a potem mowi ze wycieczkę sobie kupiła od piatku do poniedziałku i jej nie ma, a teraz nauka przyszło ppowadpmienie o konferencji do szefa na tez poniedizalek a oprocz niej i jego nikt nie moze mnie zastąpić no masakra .... Sorki za żale ale jakby człowiek mało miał na głowie !
Oczywiscie moge przynieść zwolnienie i reszta mnie nie obxhodzi ale ... Wiecie Jak to jest.
Czyli coz, trzeba wytrzymać do srody....bardzo dziekuje za odpowiedz.
A to ze zastrzyki tylko 7 dni to normalne? 225 menopuru

Różnie to bywa, czasem wystarczy :) chociaż często jest jednak przedluzane jeszcze na 2-3 dni po usg kontrolnym.... To twoja pierwsza stymulacja więc ciężko przewidzieć jak ty reagujesz

Emenems ja brałam 4 dni 225 i 3 dni 150 w efekcie punkcje miałam o dzień wcześniej przesuniętą. Ogólnie idziesz teraz na podglądanie, i albo będą już dojrzałe pęchole, albo nie i trzeba będzie parę dni przesunąć punkcje. Po menopurze, jest zastrzyk na pęknięcie, po którym następuje po 36h punkcja. Ja po punkcji leżałam w domu bo byłam osłabiona, ale następnego dnia wróciłam do pracy, bierzesz paracetamol i da się przeżyć. Pytanie ile będziesz miała dojrzałych komórek bo każda ma ok2cm, wiec jajniki są powiększone i obolałe. U mnie np. jak miałam 23 komórki pobrane no i wszystkie były dojrzałe nie byłam wstanie skorzystać z łazienki bez bólu. Teraz miałam 7 dojrzałych na 16 i bez porównania, ale brzuch boli i stan nie należy do przyjemnych.

Witam wszystkie Kobietki :-)
Jestem już po transferze jednej blastocysty,wyglądała całkiem fajnie( podobna do starego bardziej niż do mnie:-) ). Cztery czekają do jutra i mam nadzieje ze dotrwaja i będą 4 mrozaki. Dziewczyny nie przepisał mi acardu ale mam go w domu, podpowiedzcie czy brać? Jak tak to ile razy dziennie

reklama
Kate dzieki za odpowiedz szczegółowa. Tak mam tez recepte na ovitrelle.

Tu nie chodzi o samo chodzenie do pracy bo ja od rodzinnego dostanę zwolnienie na ile bede chciała.... Tu chodzi o to E wiecie, akurat ten jedyny dzien ktos po prostu musi byc bo nie ma opcji ze nie bedzie nikogo... I sie zacznie pytanie "a czy na pewno nie mozesz lekarza przelozyc"
Juz to widze ..... Jak tłumacze mojemu szefowi działanie stymulacji hormonalnej ... I domysły,ze na pewno cos kombinujemy skoro oboje mamy zwolnienia ... Ehhhh jak mowie, tylko dodatkowy stres.

Mam nadzieje ze w srode bede juz cos wiedziec bardziej konkretnie.
A kiedy powinnam poczuć ze pecherzyki ew rosną? W którym dniu zastrzyków ?

Do góry