reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Luize - 5kg??!!! Hahaha matko :) jak ty ten brzuch dzwigasz :) swietnie, gratuluje widac to na prawde indywidualna sprawa jest.

Kate_p7 powaznie nie wolno brac przeciwbólowych ? Nikt nic nie mowil... Poprosze o wiecej rad :)

Ja to mam głupi troche powod ale ogolnie duzo ludzi nie wie ze mam takie problemy a potem spotykam kogos i słyszę ze ta moja siłownia nic nie daje bo i tak brzuch mi widac .... Głupie wiem, ale mam czasami ochote udusić wszystkie baby ktore spotykam.
Wiem Kasia jak musialas sie poczuć jak ktos ci pogratulował .....

To na szybko jakies przykazania poprosze co wolno a co nie podczas stymulacji

reklama
Emenems można przeciwbólowe, ale paracetamol, bo ibuprom i tak samo aspiryna rozrzedzają krew i łatwo o powikłania po punkcji. Nie można przesadzać z ćwiczeniami w czasie stymulacji, szczególnie z siłowymi ćwiczeniami, kondycyjne tylko podnoszą puls:-p trzeba zdrowo się odżywiać, nie pić alkoholu a reszty nie pamiętam..

Agulla84 to zależy od dnia i od tego jak bardzo Ci się nie chce:-p ale jesteś najbardziej doinformowana, i wiesz co jak i gdzie, masz moc:-p

Emenems ibuprofenu nie mozna bo niszczy komorki, alkoholu tez nie bo moze zaburzyc dzialanie lekow. To samo z aspiryna i innymi lekami rozrzedzajacymi krew, moga wywolac krwotok podczas punkcji. To chyba takie najwazniejsze rzeczy.

No alkohol to nie problem ... Nie pije wogole - jedyne co to zrobiłam sobie z kolezanka szalony wypad do Pragi ma weekend przed sama stymulacja i tam wytanczylam sie i napiłam za następne 10 lat :)
Następny wypad po udanej ciazy :)

Ja jak cos to tylko paracetamol biore, ale postaram sie nie . Boje sie co dalej, dopiero 9 dzien stymulacji a ja mam juz napięte podbrzusze jak podczas jajeczkowania ...

Emenems to chyba jeszcze nie stymulacja tylko wyciszanie skoro menopur dopiero bedziesz miala wlaczony. Nie znam tego leku, ktory bierzesz, w Polsce chyba go nie ma. Ja mialam juz 10 dnia cyklu punkcje wiec stymulacja trwala u mnie tylko 9 dni. Przewaznie trwa od 10 do 14 ale to oczywiscie indywidualna sprawa.

Emenems witaj! u mnie żadna stymulacja nie dała mi w tyłek...oprócz lekko wyjętego brzucha i bolesnych jajników (ale to pod koniec stymulacji) nic :-) a ostatnio menopurem byłam stymulowana tylko 7 dni...9 dnia była juz punkcja.

Dziewczyny...jak wiadomo, na każdym etapie czymś trzeba sie martwić wiec mam do Was dwa pytania. Dzis mam 3dpt i nic nie czuje!!! Poprzednio ciągnęło mnie podbrzusze, rwały jajniki, a teraz właściwie nic. Miałyście tak?
no i druga rzecz....we wtorek idę na pierwsza weryfikacje, to bedzie 5dpt 3 dniowego zarodka...czy powinnam juz sie spodziewać pozytywnej bety czy jak bedzie 0 to mam sie nie martwić bo bedzie za wcześnie. Na logikę to chyba jeszcze za wcześnie bo jesli dzidzius ładnie sie rozwija i walczy to implantacja powinna zaczac sie jakos jutro. Co myślicie?

Ja biore spray do nosa dwa razy dziennie po dwa psikniecia, jest polska ulotka wiec tez w Polsce jest, jego zaczelam brac 20dc i juz nie ma miesiączki tej co by była teraz i to tak ma byc.
Wiec ta Synarela przez 18 dni a potem kolejne 8 dni i Synarela w zredukowanej dawce i menopur. I 15 kwietnia koniec i usg i decyzja kiedy puncja.

A jak to wyglądało u was? Kazdy tylko 9/14 dni?

Udasie ja wychodze z zalozenia, ze skoro wczesniej ciagnelo i sie nie udalo to skoro teraz jest inaczej to i efekt koncowy moze byc inny czyli pozytywny :) Co do bety 5 dpt 3 dniowych zarodkow to nie ma bata, zeby wyszla ciazowa bo hcg nie jest jeszcze produkowane. Jezeli bedzie powyzej 0,1 to moze byc jeszcze zastrzyk na pekniecie w krwi. Tak wiec nie bierz w ogole tej bety do glowy, rozumiem, ze wykupilas weryfikacje i musisz zrobic.

Emenems nie slyszalam, zeby ktoras z dziewczyn na forum to brala. Z tego co opisujesz to jest chyba tzw dlugi protokol, nie znam sie na nim bo ja trzy razy szlam krotkim.

reklama
Kasik...no wykupiłam....tak, zeby miec wymówkę, ze muszę zrobic i tyle :) poprzednio te dwa tygodnie czekania mnie wykańczało psychicznie...chyba najgorszy etap całego procesu. Chyba troche chce oszukać psychikę, ze teraz nie muszę tak długo czekać...ja wiem,moze to głupie, ale tak mam...

do tej pory za każdym razem ciągnęło...no i dwie porażki i jeden sukces....szkoda tylko ze 18 tygodniowy :( ja bym wolała cos czuć, bo wtedy mam poczucie, ze cos sie dzieje...

Do góry