reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Moja kuzynka teraz miala amniopunkcje i wszystko jest ok. 2 tyg po poleciala na kanary i jakos nic jej nie jest. Dostala pi zabiegu lutke 200 diwcipna i inne leki

reklama
Kiki, ja sie upieram, ze harmony/nifty sa rewelacyjne i dają nawet większa pewność niz amniopunkcja. Jesli tylko jestes w stanie wykombinować pieniądze rób!!!! musisz tylko szybko działać bo mozna je robic do 15 tyg (na wyniki czeka sie do trzech tyg).
Ja, tak jak juz pisałam,narobiłam w poprzedniej ciazy i jesli teraz mi sie uda tez bede robiła, dają 99% pewności.
jezeli bys tylko chciała to moge Ci podesłać na maila skan wynikow, żebyś zobaczyła jak to wyglada.

Kiki, kurde.... Nie dziwię się, że się denerwujesz tym wynikiem. Ale ja to się zastanawiam czy to na pewno jest Twoj test. Tak jak ktoś wcześniej pisał. Może to test zupełnie innej dziewczyny. Tylko, że nawet jeśli, to nie dowiesz się tego dopóki nie zrobisz innego testu. A co lekarz mówił? Jak się wg niego ma ten wynik z krwi do usg, które przecież wyszło dobrze? Jemu to nie podpada?

fusun- powiedziala ze wiadomo bardziej wierzy w usg ale jak widac zle wyszly wyniki krwi
duzo czytalam o tym i czesc pisze ze leki typu duphaston wplywaja na wyniki, ale sama juz nie wiem
poprostu jak juz jest ryzyko to i tak chodzi po glowie. zostalo chyba zrobic badania dokladniejsze i czekac na ostateczny wynik

Kiki, przykro mi,że masz źle wyniki. Ale może jednak warto zrobić dodatkowe testy.

Uda się - gratuluję 2 mrozaczkow :)

Dziewczyny, czyli zarodek 1BB wcale nie jest rewelacyjny? Np. 3 BB byłoby lepsze? Wiem, że różnie bywa z implantacja, ale biorąc pod uwagę te klasy tylko, to trójka lepsza od jedynki? To oznacza, że jest lepiej rozwinięta?

To mój jedyny zarodek, jakby co mam jeszcze 1 stymulację. Czy warto prosić o ebriogel albo to nacinanie endo? Czy dają to tylko w konkretnych przypadkach? Może wiecie?

Ostatnia edycja:
kiki przykro mi że musisz prze to przechodzić, nawet nie chcę sobie wyobrażać jak się czujesz.
Na pewno warto zrobić dodatkowe badania ale jak usg jest ok to pewnie nic złego się nie dzieje, zacytuje ci odpowiedź eksperta z portalu medycznego.
"
Kobieta , 42 lata Witam, mam 42 lata i jestem w 17 tyg 3 ciąży. Dziecko rozwija się prawidłowo, NT wynosci 1,17 , z sercem również wszystko ok. ze względu na wiek lakarz prowadząca polecila mi wykonanie testu Pappa i wynik wynosi do 1 do 240 z biochemii a z wieku 1 do 55( nadmienię ze do testu pappa nie wzięto wyniku NT i robiłam usg wcześniej , za 2 tyg był test pappa. Kolejna wizyta potwierdzila ze wszystko jest ok, lekarz radzi mi jednak zrobić amniopunkcje ze względu na wynik 1 do240.Prosze o rade,Ella

Lek. Paweł Baljon Stażysta/Rezydent, Kielce Karczówka

Witam serdecznie. Muszę nadmienić iż kluczowe w tej sprawie jest jak rozwija się płód. Wszelkie, nawet niekorzystne wyniki testów przesiewowych to tylko ocena ryzyka. Nie oznacza to jednak iż jakakolwiek wada musi wystąpić. Rzeczywiście w Pani przypadku ryzyko to jest dość duże i stąd lekarz w obawie o dalszy rozwój ciąży kieruje na amniopunkcje. Tylko to badanie pozwala mieć 100%pewność co do dalszego rokowania. "

reklama
Do góry