reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
ciekawe co tam u Olusi... któraś miała jakieś wieści? Wiem, że po cesarce to ciężko z łóżka samej zejść, nie mówiąc już o pielęgnacji dwóch maluchów. Pewnie po prostu nie ma czasu/ siły/ ma inne priorytety :-) niż nadawanie na forum. Mam tylko nadzieję, że wszystko jest ok.

mam pytanie o progesteron. Wczoraj miałam robione badanie i wyszedł mi 320. Dzis patrzę na normy i mnie on dosłownie zalewa... albo ja czegoś nie rozumiem. Jaki powinien być poziom w pierwszych tygodniach? Orientujecie się?

[h=3]Poziom progesteronu - normy[/h]
  • 1-28 ng/ml - po owulacji
  • 9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
  • 17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
  • 55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży

Ah no i betę mi wczoraj zrobili w klinice - tak dla własnych akt - i miałam 76,7 (9dpt). Jutro znów zrobię by już właściwy przyrost zobaczyć (po 48h, a nie po 24h).

Szkrabek progesteron masz bardzo wysoki ale moze akurat podczas wyrzutu badalas. Zeby wynik byl miarodajny powinno sie zrobic badanie kilka razy dziennie. A lekarz nie zmniejszyl Ci lutki? W sumie lepiej, zeby byl za wysoki niz za niski ale jak zmniejszysz dawki lutki bedzie ok.

Szkrabku ja na normach się nie znam, ale faktycznie wysoki i z tego co słyszałam lepiej w tą stronę.
Ja w piątek miałam ponad 200.
Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca ale po dupchastonie plamienia minęły.....

Szkrabek, taki wysoki prg masz bo pewnie miałaś jego wyrzut w czasie pobrania, ja miałam 400, żeby dokładnie go sprawdzić trzeba by było zbadać kilka razy dziennie, ale o tym już pisałyśmy. Lutke bierz tak jak masz zalecone, nic nie zmieniaj. Gratuluję bety, pięknie rośnie.

reklama
dzięki dziewczyny :-) uspokoiłam się, oczywiście nic na własną rękę nie zrobię.

Madziulka - super, że się plamienie skończyło - po cichutku oczywiście :-)

Do góry