reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny ja już po wizycie :) jak będzie wszystko ok to crio w czerwcu :) doktorek kazal się skonsultowac z immunologiem nie wiem cy dobrze napisalam! ale ja nie chce iśc do niego bo gość kasuje 200 zł za wizytę i dlatego mam do was pytanie jakie badania sie robi w tym kierunku będę wam wdzięczna za pomoc!

reklama
agulla84 - super, to będziesz po mnie z transferem, no chyba, że u mnie się coś pozmienia. Z immunologiem nie pomogę, bo nie jestem w temacie. Jakieś zalecenia dostałaś?? Czy masz coś brać do tego czasu itp?? Oprócz immunologa.

Agulla ja poszlam do immunologa od razu z wynikami, wlasnie zeby nie placic za wizyte, ktora polegalaby na wypisaniu skierowania na i tak platne badania. Ja zrobilam subpopulacje limfocytow (%nk), homocysteine, bialko s i bialko c, przeciwciala przeciwkardiolipinie IgM i IgG, przeciwciala przeciw beta 2 glikoproteinie IgM i IgG, przeciwciala przeciwjadrowe ANA, LA-antykoagulant tocznia.

Agulla na priv Ci wyslac to co napisalam wyzej? Najdrozsze byly subpopulacje lumfocytow bo az 280 zl, reszta z tego co pamietam okolo 400 zl. Mozesz je zrobic bez skierowania.

Ostatnia edycja:
Do godziny 18 moglam jesc a teraz juz nie... musze byc przygotowana gdyby cos... ale boje sie.... :-(

Kasik moj ginek ma dyzur jutro do 15 a w sobote caly dzien... takze zobaczymy jutro co i jak...;-)

Giza gratuluje i ciesze sie ze wszystko dobrze... i po cichu gratuluje dziewczynki ;-)

Kiki na pewno wszystko bedzie dobrze, nie martw sie...;-)

Szkrabek trzymam kciuki za twoja wysoka bete!:tak:

Uda trzymam kciuki!:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Agulla84, ja też byłam u immunologa i miałam zlecone te badania:
przeciwciała p-kardiolipinie IGM, IGG, - 120zł;
przeciwciała p. beta 2 glikoproteinie IgG, IgM- 177zł,
antykoagulant tocznia - 195zł,
przeciwciała przeciw antygenom jajnika - 139zł,
przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne ANA - 55zł
białko C - 190zł
białko S - 96zł
homocysteina - 59zł
komórki NK -100zł w szpitalu onkologicznym w Poznaniu w pracowni cytogenetyki
test IBT w surowicy krwi i w plemnikach - 200zł (instytut)

te ceny, które Ci podałam to są z diagnostyki, ale sprawdź w okolicznych szpitalach, np u mnie są o połowę tańsze niż w diagnostyce, co prawda po wyniki trzeba jechać ale warto zaoszczędzić.

Kate, mega gratulacje i kochana zacznij powoli się cieszyć, nie cieszenie się w razie zła nie ujmie bólu.

Szkrabek, ja mam 3dt i mój brzuch z każdym dniem się powiększa i boli , więc to niestety takie uroki po punkcji i po tej tonie prochów które przyjmujemy, ale zadzwoń jutro do lekarza, może zleci kontrolę usg na IP. Trzymam kciuki za betę bo wyczytałam że się złamałaś i jednak jutro robisz :-D

Olusia, kciuki zaciśnięte i w gotowości :tak:

GizaS, gratuluję :tak:

Kiki, pamiętasz to chyba infinity miała kiepski wynik pappa i zrobiła amnio i wyszło wszystko dobrze, u Ciebie też tak będzie, poza tym gdzieś wyczytałam że te testy po ivf wychodzą zafałszowane i nie powinno się ich wykonywać

Uda się, trzymam kciuki:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry