reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Madziulka beta bardzo ladnie przyrosla :) Juz powinnas go zobaczyc na usg bo powyzej 1000 juz widac, zwlaszcza, ze wizyta wieczorem to bedzie jeszcze wyzsza. Ja tez nie mialam dupka tylko lutke dowcipna i podjezykowa. Uwierz mi, ze tez bylam zalamana plamieniami, balam sie cieszyc ciaza. Wyobraz sobie, ze ja pierwsza rzecz dla dziecka kupilam okolo 30 tc. Ciagle wyznaczalam sobie terminy, oby do serduszka, oby do 12 tc, oby do polowkowych, oby do 1 kg dziecka i tak w kolko. Chyba wolalabym miec mdlosci bo to bardziej typowy objaw ciazy a nie te cholerne plamienia ale zeby tak mozna bylo sobie wybrac ;)

Coleta chyba powielasz moj przypadek, tez tak mialam tylko zostawili mnie w szpitalu bo moj doktorek poprosil. Ale i tak nic mi nie robili, nawet caly czas lezec nie kazali. Leki przyjmowalam swoje tak samo jak w domu, usg z laski co 2 dni. Pamietam, ze raz jedna mloda pani doktor zarodka nie mogla znalezc a ja tydzien wczesniej widzialam serduszko, to byl juz 5 tc, myslalam, ze zejde na zawal. Powiedzieli mi, ze przyczyna krwawienia moga byc wady genetyczne zarodka i jak mam go stracic to chocbym lezala plackiem i tak go strace. Moj doktorek jak to uslyszal to malo nie wyszedl z siebie. Jego wersja byla duzo bardziej optymistyczna - pusta przestrzen, ktora wraz z powiekszaniem sie zarodka sie wypelni i krwawienie ustanie. I tak sie stalo :) Tak wiec glowa do gory, to moze tez byc krwiak, po ivf czesto sie zdarza i wszystko jest ok.
Edit: coleta w miedzy czasie sie wyjasnilo, ze to krwiak :)

reklama
coleta ważne że kropek jest i nie da się wykurzyć przez jakiegoś krwiaka! wiec leżeć z dala od kompa, właczyć jakiś fajny film, byle nie o ciąży:-p i wypoczywać....

Andromeda ja bym dołożyła koenzym jeszcze:-)

madziulka beta pięknie przyrasta :-) myślę że powinnaś zadzwonić do jakiegoś innego lekarza i się umówić na wizytę bo może to krwiak tak jak dziewczyny piszą i się uspokoisz trochę... dziwi mnie postawa twojego lekarza powiem szczerze:baffled:

A do mojego HAREMU: dobrze wam idzie, pochwaleczka dla każdej z was za skuteczne kciukasy, beta 18 dpt = 2430 co ja bym bez was zrobiła:tak:Teraz będę się martwić wizytą czy będzie jakiś obcy w środku, bo już tylko czekać zostaje...i czekać...ale trzymajcie kciuki za obcego =, dobrze wam wychodzi:-p

&&&&& za inne wojowniczki:-)

No dziewczyny a ja po KTG zostalam w szpitalu....na ktg utrzymujace sie skurcze, ale sa nieregularne, dostalam sterydy dla maluszkow i podlaczona kroplowke mam.. do tego mam pozycje wysoko ulozeniowa ze wzglednu na te moje duszosci.... podali mi tez tlen...i leze...popoludniem mam miec USG i zobaczymy co dalej....

Giza
wspolczuje zlego samopoczucia, sama przez to przechodzilam, ile ja tyg bylam na kaszkach bo nie moglam nic innego jesc... to byla jakas masakra!:angry:

Madziulka
gratuluje przyrostu bety, na pewno wszystko jest dobrze:tak:

coleta trzymam kciuki za twojego kropka!!;-)ktory masz tc?

Kate gratuluje pieknego przyrostu bety.... :tak:kiedy idziesz na usg?

calineczka w badaniach wyszlo tobie podwyzszony cukier? czy jak? ze juz lekarz stwierdzil ze cukrzyca ciazowa?:baffled:

Olusia, miałam test OGTT i wyszła miu cukrzyca już na tym etapie;-(
Ponadto mam bakterie w moczu;-(
Jakiegoś malutkiego hemoroida, który krwawi jak cholera, też przez to pewnie, że krew mam bardzo rzadką przez clexane.
I mam chrypkę od tygodnia i już mam głupie mysli, że to coś poważnego;-(

Dziekuje Dziewczyny!
Kate, u Ciebie widze piekny przyrost. Fajnie, niech rosnie i zero jakichkolwiek problemow. Ma byc juz tylko dobrze.
Olusia, i za Twoja szczesliwa koncowke i cudowne "zapoznanie" po drugiej stronie brzuszka.

Cieple mysli do wszystkich walczacych dzielnie!

Kate , Madziulek - Gratuluję super przyrostu. Kate a Twoja beta ogromna , ja miałam w 17dpt 1480:-)

Coleta - Życzę miłego przymusowego leniuchowania.

Olusia - Trzymam kciuki za Was , trzymajcie się.

Uda sie: trza robic w 3 dobie transfer. Chyba ze w 3 dobie wszystkue 4 beda podobnej jakosci wtedy czekac do 5 doby. Popros lekarza zeby na to sie zgodzil: to najlepsze i jedyne rozsadne rozwiazanie

reklama
Lolitka200 dzieki! Pozostalym dziewczynom tez dziekuje za opinie. Upewnilo mnie to w moim mysleniu. Wizyta byla malo sympatyczna, Palaszewski probowal mnie przekonac, ze zarodkom bedzie lepiej w labo niz u mnie!!! A na pytanie dlaczego czesc klinik robi standardowo transfer w 2-3 dniu, uslyszalam, ze dlatego, ze oszczedzaja...bo hodowla do blastocysty jest droga...ehhh. Tak czy siak wymusilam transfer jednego kropka jutro, czyli w 3 dobie, reszte (4 bo na szczescie jeszcze jeden zaczal sie w koncu dzielic i goni pozostale) beda hodowac do 5 doby i to co dotrwa zamroza. Takie rozwiazanie mi pasuje.
Trzymajcie kciuki, jutro zabieram do domu jednego berbecia...czuje, ze dobrze robie :)

Do góry