reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Melduje sie jeszcze w trojpaku... ale ledwo juz ciagne... ciezko mi strasznie i jakies dusznosci mi doszly... mam uderzenia goraca...Ja zjadlam dzis lazanki z miesem i normalnie umieram... chyba nie moge jesc takich rzeczy, moj zaladek stal sie bardzo wrazliwy, zreszta ostatnio mniej znow jadlam...Jutro mam KTG i zobaczymy.... biore znow torby ze soba...

Jo.M.. kochana moje gratulacje !! trzymam kciuki za wizyte serduszkowa....;-)
Dorotka biedna, znow te uczulenie.... hmm mozliwe ze jestes uczulona na heparyne.... :tak:trzymam kciuki za twoje zarodeczki... Powiedz mi czemu 2 juz zamrozili a reszte czekaja do 5 doby?
Madziulka jak bedzie zywa, jasno-czerwona krew to jedz na IP, ale musi byc dobrze!:tak:

Tola ja przy moim pierwszym in vitro i transferze placilam za embrio a potem za kolejne transfery nie placilam nic... odnosnie chlamydii nawet nie wiedzialam ze jest za free.... i zaskoczyliscie mnie ze scraching tez jest darmowy.... masakra!;-)

reklama
JoM: kochanie, no w koncu. Gratuluje...... Mowilam zeby sie nie poddawac. Nie znam takich co nie maja dzieci po ivf, znam tylko pelno takich co sie poddaja zanim ciaza do nich zawita

Olusia, te dwa już zamrozili bo są ładne, a podejrzewam że dla kasy zawsze 900 zł im do kasy wpadło, a gdyby czekali do 5 doby to by mogło nic nie być do mrożenia, na resztę czekają ale na zasadzie że może cud się stanie i zaczną ładnie się dzielić a nie leniwie, lekarz powiedział żeby raczej na nie nie liczyć.
Oj biedna Ty, teraz to delikatne obiadki a nie łazanki ciężkostrawne ;-) jeszcze 4 dni kochana i będziesz już po. Nom, już pierwszy bąbel mam na brzuchu taki jak Ci kiedyś wysłałam na zdjęciu. :-(

Olusia - trzymaj się dziewczyno - musi być Ci ciężko z dwójeczką, ale już na prawdę blisko, a każdy dzień w brzuszku mamy jest tylko na plus!
Pocieszę Cię, ja rodziłam pod koniec lipca i cały 9 miesiąc (czyli cały lipiec) były upały ponad 30 st!!!! Myślałam, że zejdę! Ostatni miesiąc spędziłam na kanapie przed wiatrakiem w dwóch sukienkach, które zakładałam na zmianę co jakieś 3-4h - na szczęście po przepraniu wysychały w 5 min na słońcu! Pociłam się jak hipopotam... :-) ah, wspomnienia :-D

Trzymam kciuki byś się lepiej poczuła i by maluszki były jak najszybciej gotowe by przyjść na ten świat :tak:

Dziewczyny, kilka tygodni temu zameldowałem sie tu, ale od tego czasu siedzę cicho...od czasu do czasu Was podczytuje...ale na aktywny udział brak mi czasu :-(

teraz bardzo potrzebuje Waszej rady!!!! Wczoraj miałam punkcje, pobrali 11 kumulusow, 7 było dojrzałych, zaplodnily sie 4 (2 moze jeszcze rusza...moze). Jestem w Invictie (Wawa) i tam chca zarodki hodować do 5 doby. I tu mam dylemat. Pozwolić im na to czy walczyć o transfer w 3 dobie??? Pomóżcie! Powiedzcie co myślicie...
przy ostatnim podejściu (Invimed) podali mi 1 w 3 dobie, resztę trzymali do 6 doby i d*** nic nie zamrozili, a skończyło sie ciaza biochemiczna.
Boje sie, ze przy 4 zarodkach i poprzednich doświadczeniach to zbyt duże ryzyko, zeby czekać do 5 doby...jest duże prawdopodobieństwo, ze do transferu nie dojdzie. Wiem, ze lekarze nie sa w tym temacie jednomyślni...no ale Invicta jest zwolennikiem hodowli do blastocysty.

pomozcie prosze...ja juz jestem strzępkiem nerwów...a jutro o 8.40 mam wizytę (wymuszona)

aaaa i bardzo, bardzo gratuluje tym z Was, ktorym sie ostatnio udało...dajecie nadzieje dziewczyny :)

Dorota pamietam to zdjecie ktore mi wyslalas...;-) no oby nie bylo powtorki z rozrywki.... daj znac co i jak, jak zrobisz na udzie...

Szkrabek ja kocham upaly, moglabym miec caly rok... no wiadomo ze w ciazy to sie troche inaczej odczuwa... dzis mam dusznosci, ciezko mi sie oddycha, mam otwarte okno caly dzien i dalej mi duszno i jakos mi slabo a co dopiero gdyby bylo 30 slopni. No ale mam nadzieje do jutra wytrzymam...tak jak piszesz... kazdy dzien na wage zlota...:tak:

p.s kiedy betujesz?

Olusia, zrobiłam w ramię przy pomocy męża, w udo nie wiem jak :zawstydzona/y: nie umiem tam chwycić skóry i mieć pewność że nie ma mięśnia, szkoda żeś tak daleko ode mnie to byś mi pokazała. :-)

Uda się, skoro masz obawy i podstawy do tego by podać zarodek 3 dniowy to pogadaj z lekarzami może się uda ich przekonać, nie wiem jak to jest w programie do końca czy muszą podawać blastki ? czy są jakieś odstępstwa czy to tylko dobra wola lekarza ?

Uda sie - ja tez jestem w Inviccie, ale nie pomogę, bo moje zarodki po 1 stymulce przestały się dzielić w drugiej dobie, a teraz mam tylko 1 zarodek, blastke, reszta podała po 2 dobie. Nie wiem czy oni dadzą się przekonać, ale zawsze warto próbować, w końcu u mamusi najlepiej będą miały.

reklama
Olusia, nie mam pojęcia :-) jeżeli wytrzymam to w poniedziałek, a jak nie to w piątek, ale nie wiem czy 8dpt to nie za wcześnie... zobaczę czy dam radę :tak:

Do góry