reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Olej lniany i olej z siemienia lnianego to to samo, bo siemię lniane to inaczej nasiona lnu:sorry:

Calineczka jakie wrażenia po wizycie? były łzy wzruszenia?

Kiki, Bunieczek czy Wam już się kształtuję brzuszek ciążowy? Bo u mnie już widac że to nie z przejedzenia, chodzę luźno ubrana więc nie widać ale przy bardziej dopasowanych sukienkach widać :-p

reklama
Hess zgłupiałam, teraz masz punkcje? i ET czyli transfer świeżych zarodeczków? bo jeśli masz mieć crio, to nie ma sesnu brac tylu suplementów i nawet lepiej dać odpocząć wątrobie, poza tym B6 i Mg jest w dużych dawkach i dlatego ja bym brała takie dawki tylko przed transferem i po nim. Ogólnie Mg 500mg można brac nawet 2-3 miesiące bez przerwy, ale nie przez pół roku. Jednak chyba niektóre nie odstawiają w ogóle, ciężko potem jest zbić nadmiar minerałów czy wiatmin, bo po prostu masz zakaz jedzenia prawie wszystkiego :-D

Hess, ja biorą magnez MagnefarB6 biofarmu 3x1 wg rozpiski od doktorka

Kate_p7, super by było, będziesz miała pretekst by do p-ń przyjechać, a przy okazji do spotkania ze mną :tak:

Hess zaintrygowal mnie ten MagVitB6, ja brałam Maglek, taka sama a nawet większa ilość jonów magnezu 48 vs. 54 i na moim mogę maksymalnie brać 2 tabl. a ty możesz brać 4 tabl a tez jest mleczan magnezu a tabletki ile mają mg bo nigdzie nie znalazłam..??
Ja bym wzięła 1 tabl. Magvitu przed ET a potem 2 tabletki dziennie, chociaż producent pozwala aż na 4 tabl. więc może to jest maksymalna dawka :sorry: Ja mam tabletki mleczanu po 500mg w czym 54 jonów magnezu, brałam 1 potem 2 tabletki. Jeżeli będziesz brałą więcej to uważaj bo jest tam 5mg B6 i biorąc 4 tabletki masz 20mg B6 co robi różnice jak jest dodatkowa suplementacja B6 jeszcze. Bo dobowa 100 mg dawka B6 nie jest szkodliwa ( ale nie przez tygodnie czy miesiące), natomiast wyżej różnie może organizm reagować...ale nawet jeśli 7 dni nie zrobi szkody. 50mg można przyjmować bez większych problemów przez dłuższy czas.

GizaS jutro trzymamy kciuki za Caline, bo chyba jutro ma tę wizytę, albo coś zle zrozumiałam....

Ostatnia edycja:
Bluesky nie myśl broń Boże że skreślam Twoje powodzenie z AZ ale czy czytałaś o adopcji ze wskazaniem? mój M. jak się wczoraj okazało jest bardzo w temacie i pomyślałam teraz o Tobie... w tej adopcji jest jakoś tak ze to matka (kobieta w ciąży) wybiera rodziców dla swojego nienarodzonego dziecka. Są podobno specjalne strony/fora ogłoszeniowe....mało wiem o tym:-(

Andromeda...sa takie adopcje...strony..wiem...to jest polskie podziemie surygatek. One chca za to kase...i to naprawde porzadna.nazywaja to"pomoc w czasie ciazy". Koszt od 30do 60tys.
No i oczywiscie nie masz pewnosci ze sie dziecka zrzeknie. Nie masz zadnej gwarancji-bo gdzie zglosisz ze chcialas tak zrobic? ... :(

Ostatnia edycja:
Kate - sorry, to ja źle zrozumiałam. Czyli ET to transfer świeżaków? punkcja w środę, a transfer będę miała mrozaczków.
Nie zamierzam brać dużych dawek tych witamin, raczej takie niezbędne minimum. Nie wiem ile mg na ten Magvit, bo nigdzie nie jest napisane, tylko ile jonów.

reklama
Do góry