reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja jak pisalam tez bralam po punkcji zastrzyki a acard duzo duzo wczesniej nikt nie kazal mi nic odstawiac czy to do transferu czy punkcji. Plamilam moze z 5 min i tyle.

reklama
Blue to dla Ciebie wielka szansa, ale może nie ostatnia. Nie wiemy co nam los przyniesie, wszystko co dobre czy złe może się odwrócić w jednej chwili. Szkoda że adopcja klasyczna nie wchodzi w grę, moim zdaniem właśnie tak zdeterminowanym ludziom powinni w pierwszej kolejności pozwalać na adopcje. Jednak świat jest jaki jest i szczerze wiele z nas nie spełnia nawet warunków jakie stawiają ośrodki adopcyjne mimo młodego wieku:-D Mam nadzieje, że uzbierasz te 2tys i w końcu się uda, ze to będzie ten czas:-)

Bluesky, a jesteś zdiagnozowana tak od A do Z, że te zarodki się nie przyjmują?
Możesz tutaj też powstawiać jakieś linki do tych rzeczy na sprzedaż, napewno by się rozeszły szybciutko.

dziewczyny, czy po punkcji można iść do wanny? Czy już tylko prysznic? sorry za głupie pewnie pytanie, ale nie mam pojęcia, a chce mi się strasznie zrelaksować w wannie :sorry:
Na pewno po transferze i w ciąży lepiej unikać gorących kąpieli, ale nie wiem jak to jest po punkcji/ przed transferem.

Hej dziewczyny i chłopaku!!!

na wstępie Katep7 gratuluję cichutko i mocno kciuki trzymam za prawidłowy przyrost bety!!! Obyś już teraz same dobre nowiny nam na forum donosiła.

Blueskye przykro mi bardzo! Naprawdę!!! Rany, jakby się chętnie napisało coś w stylu "trzymaj się, będzie dobrze".. Ne napisze jednak tego bo sama nienawidzę jak mnie tak ktoś pociesza, od lat ten sam tekst... Życzę Ci zaś z całego serca by się szybko udało 2 tysie skombinować, i aby tym razem się udało i zarodek został z Tobą!!!

Mi została jedna blastka, już zupełnie ostatnia, bo to była mój trzecia stymulacja z MZ... niby jest 4AB, ale widzę na waszych i swoim przykładzie że piękne blaski się często nie zagnieżdżają a te z pozoru "gorsze" tak.... Wczoraj odwiedziła ze swoja mamą i mężem teściową i oni mi zaczęli o adopcji nawijać, a mój mąż, jak się okazało baaardzo dużo już o procedurach wiem. Poczułam się troszkę dziwnie.. ze tak za moimi plecami. Ja się z nim dzielę najdrobniejszymi rzeczami które o ciąży, in vitro itp. się dowiaduję (a czego nie wiemy). Nie wykluczam tego, ale na razie chciałam etap in vitro skończyć, a oni już jakby zupełnie nie mieli nadziei, nie dawali mi szansy... Przyznam Wam się tez ze po cichu marzę o tym co się koleżance Bunieczek przytrafiło :tak: U nas nie ma przyczyny niepłodności, moje Hashimoto i jeden niedrożny jajowód przecież nie przekreślają szans...

Co do clexane (mam niedobór białka S-10%) to mi nakazano - przed transferem który się nie odbył (jeden lekarz), i przed transferem do którego już doszło (decyzja kolejnego lekarza) branie clexane-60 mg trzy dni przed...Immunolog, u której się leczę, napisała w zaleceniach "clexane w ciąży, również przed embriotransferem" Sama już teraz nie wiem jak Was czytam, ale chyba posłucham lekarzy...

Ostatnia edycja:
nadrabiam ten cały tydzień mojej nieobecności i czytam, że piszecie o jakichś skurczach macicy i lekach-kroplówkach w dniu transferu. To był mój czwarty transfer i przed żadnym z nich (w dniu i po transferze zresztą też) nie bolał mnie brzuch jak tym razem, a nospę wzięłam zaraz po transferze. Może schizuję, ale czytałam ze niedojrzały ananas może powodować skurcze i teraz się zastanawiałam czy te ananasy które jadłam były ok.
Nie wspomnę już o embryo gelu czy "drapaniu macicy" o który nikt mi nawet w klinice nie wspomniał. Nawet gdyby mi nie przysługiwały to przecież jakoś pieniądze bym skombinowała...
Ja jestem teraz na mniejszej dawce encortonu, bo jednak immunolog przekonałam, ze chce 2 miesiące (a nie jeden jak mi w klinice kazano) przerwy, potem pewnie wrócę do 20 mg.

andromeda skurcze macicy pojawiają się przy wysokim estradiolu, jak jest niski to nospa powinna pomóc:tak:oraz magnez dlatego dziewczyny biorą duże dawki, pośrednio powoduje odpowiednie syntezowanie progesteronu dodadkowo i to właśnie prg hamuje skurcze. Tylko trzeba uwazac żeby nie przedawkować bo mleczan się wchlanai np.90% a tlenek już tylko 5%, więc 3 tabl, u jednej to ne to samo co 3tabl u drugiej.
Jak sa silne skurcze macicy, tzw. "pobudzone macice" to w Białymstoku podają atosiban w kroplówce, i mają rewelacyjne efekty nawet już pracę napisali.
Ten niedojrzały ananas powoduje skurcze i tak samo przedojrzały, dlatego ja nie brałam bo się nie znam:-p

Co do transferu najważniejsze jest wyeliminowanie skurczy, tzn. dobrze przeprowadzony transfer technicznie, żeby nie pobudzić macicy, no i bierzemy przed transferem, relanium, ja dodatkowo nospe;-) A histero miałaś robione? bo piękne masz zarodki:-)

szkarbek mówiłaś ostatnio że Ci w głowie się kreci itp. ja bym kąpieli nie brala, poza tym ponoć osłabia organizm. Ale ja nie wiem:-) ja się prysznicuje już tyle czasu, ale kocham wrzątek:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Bluesky, dziewczyny piszą, że lekarze zalecają jednak zastrzyki przed transferem, i są to dziewczyny, którym się udało zajść w ciążę. Andromeda Tobie też życzę spełnienia tego marzenia. Więc następnym razem wystopuj z tymi tekstami do mnie i nie oskarżaj mnie o nic. Nie chcę się kłócić i zamykam temat.

Do góry