reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kate, do tego dochodzi wiedza, że prg jest wyrzucany pulsacyjnie i powinno oznaczać się go kilka razy dziennie przez kilka dni o tej samej porze. A jeszcze czytałam ale teraz nie mogę tego znaleźć że przy stymulacji menopurem nie ma to aż takiego znaczenia.

reklama
szkrabek tak czytam o tych choragonach i innych cudach, no i choragon to hcg a hcg powoduje wzrost progesteronu tak jest tez w ciąży...Na pociechę:-)
kopiuje post:
odpowiedz Dormitza;

Moim zdaniem błąd który towarzyszy oznzceniom ( wszytkim ) praktycznie nie pozwala racjonalnie uzywac tego parametru jako elementu dyskryminujacego czy robić transfer czy nie Prawdą jest że im wyższe stężenie progesteronu tym niższy % implanatcji ale z drugiej strony samo mrożenie też zmniejsza skuetczność procedury Z tego powodu w naszym ośrodku nie wykonuje się takich badań Z poważaniem JD

https://www.babyboom.pl/forum/stara...-rzadowym-dofinansowaniem-66808/index380.html

kate_p7 - Ty moje słoneczko! :-D ja też właśnie siedzę z dr googlem i próbuję znaleźć jakąś jednoznaczną odpowiedź jak to jest z tym progesteronem, ale doczytałam się na razie, że do końca nie wiadomo i że mierzy się poziom pod koniec stymulacji - a miałam wtedy 0,93... i chyba muszę się tego trzymać, bo oszaleję. :baffled: Tak na prawdę w czwartek będę miała przed transferem komplet badań - bo woda w brzuchu ("ale się pewnie wchłonie"), macica dostała szału :dry: więc pewnie pompa mnie czeka, no i ten przeklęty progesteron... Wtedy zapadnie decyzja co dalej - i wtedy też będzie wiadomo ile maluchów dotrwało do 5 doby.
No nic - zaczynam kolejny etap czekania :confused2:

kate, do tego dochodzi wiedza, że prg jest wyrzucany pulsacyjnie i powinno oznaczać się go kilka razy dziennie przez kilka dni o tej samej porze. A jeszcze czytałam ale teraz nie mogę tego znaleźć że przy stymulacji menopurem nie ma to aż takiego znaczenia.
To fakt, miałam propozycję zostania na dobę by oznaczyć profil progesterony - pobierają krew co 3h i sprawdzają poziom by najskuteczniej dostosować dawkę. Ale na razie zrezygnowaliśmy - jak się tym razem nie uda następnym będziemy diagnozować metabolizowanie progesteronu.

szkarbek, nie wiem czy zauważyłaś, ale pytałam się czym byłaś stymulowana ? bo tak jak wyżej napisałam jeśli menopurem to prg nie ma aż takiego znaczenia, tylko nie mogę teraz tego znaleźć. Trzymam kciuki by transfer się odbył i by było szczęśliwe zakończenie za 9 miesięcy, a na lodowcu pingwinki czekały na swoją kolej. :tak:

szkarbek, nie wiem czy zauważyłaś, ale pytałam się czym byłaś stymulowana ? bo tak jak wyżej napisałam jeśli menopurem to prg nie ma aż takiego znaczenia, tylko nie mogę teraz tego znaleźć. Trzymam kciuki by transfer się odbył i by było szczęśliwe zakończenie za 9 miesięcy, a na lodowcu pingwinki czekały na swoją kolej. :tak:

oj przepraszam, umknęło mi jakoś... :zawstydzona/y: Tak, byłam stymulowana Menopurem - co też jest pocieszające z tego co piszesz :-)

kate, ha gdybym pamiętała dokładnie dlaczego to bym napisała, ale wiesz z racji wieku moja pamięć już nie taka ;-):-D, a tak na serio to było coś związane ze składem menopuru, ale możecie mnie ćwiartować a ja sobie nie mogę przypomnieć, a strony też nie mogę znaleźć, a szukam już jakiś czas., jak znajdę to się podzielę.

Dorotka tak to już ten wiek na te chorobę wymyśloną przez Austriackiego uczonego chyba się zwie otępienie starcze:-p

reklama
Do góry