reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wróciłam i jestem po punkcji. Spało się fajnie, ale teraz mnie boli :( Kuje mnie strasznie po obu stronach brzucha i mam wzdęty jak balon - mam nadzieję, że to przejdzie zaraz :confused: nie wiem czy można coś zrobić by zmniejszyć te dolegliwości?

Pobrali mi 11 czegoś tam :-) nie wiem jak to się fachowo nazywa i zobaczymy jutro ile z tego będzie komórek i ile się zapłodniło...

Progesteron mam dziś 31 :-( wiem, że mi podskoczył, ale zupełnie nie wiem czemu (w czwartek miałam 0,93). Wiem, że to jest inna już faza cyklu ale i tak chyba za duża wartość... Mam nadzieję, że mi spadnie do transferu... tego się bardzo bałam i teraz nie wiem co będzie dalej... poza tym profesor powiedział, że moja macica ma częstoskurcz - 8 skurczy na minutę - jeżeli do czwartku się to nie zmieni to przed transferem podłączy mnie pod jakąś pompę by zlikwidować te skurcze... jakoś nastawiłam się na gładkie przejście i trochę mnie to podłamało :-(

reklama
Kiki - gratulacje! Na pewno nie zapomniane przeżycie! :-)

kate_p7 - nawet się nie zastanawiaj tylko na L4 jazda! Teraz musisz dbać o siebie - oczywiście tego nie zakładam, bo ciąża jest jak ta lala - ale gdyby się nie udało lub coś z maluchem się stało - wyrzucałabyś sobie do końca życia. Na razie dmuchaj i chuchaj na siebie! I będzie dobrze :tak:

szkrabek nie chcę Cię podłamywać ale jak progestron masz aż 31 to nici z transferu :( Twoje endometrium wybiegło przed szereg. Transfer wykonuje się do poziomu prg max 2,5
Dobra wiadomość to że mssz dużo kumulusów. Będą z tego zarodeczki i to piękne tylko że poczekają na Ciebie chyba cykl

szkrabek z tego co mi się wydaje to prg po punkcji rośnie i to dobrze bo zastrzyk był no i endo ma przyrastać:-p a pewnie atosiban Ci podadzą szczęściaro:-) gratuluje 11 kumulusów, trzymam kciuki za komóry.

kiki super:-) ale żeby dziewczynka nie zrobiła się chłopcem :-D

szkrabek, trzymam kciuki za Twoje komóreczki, by pięknie się połączyły z chłopakami :tak: pij dużo wody i jedz dużo białka. Na pewno progesteron masz 31 ?? może się pomyliłaś, albo inne jednostki, stanowczo za dużo masz tego prg, u mnie w klinice praktykuje się, że transfer robią jak jest najlepiej do 1.5 ewentualnie rozważają do 2.0, powyżej odwołują. Czym się stymulowałaś ? Co do tych skurczy, to można podać kroplówkę w czasie transferu by maluszek miał spokojne miejsce do zagnieżdżenia.

Kiki gratuluje 55 mm szczescia :) zapraszamy na ciezarowki.

Szkrabek jak naprawde mocno boli mozesz wziac cos co zawiera paracetamol. 11 kumulusow to ladny wynik, oby duzo sie zaplodnilo :) Progesteron 31? powinni Ci odwolac transfer bo szkoda zarodka.

dorotav ale to chyba w dniu gdy kończymy stymulacje progesteron ma być max.2,5 a nie po punkcji ja w dniu punkcji miała progesteron kolo 20, ale może się mylę :confused:

kate, to pewnie ja się mylę, a Ty masz rację, właściwie nigdy mi nie badali prg w dniu punkcji tylko przed podaniem zastrzyku ovitrelle.
Szkrabek, mam nadzieję, że to ja się mylę i nie potrzebnie Cię dołuję, tym bardziej że przed ostatni wynik miałaś prawidłowy.

dorotav ale to chyba w dniu gdy kończymy stymulacje progesteron ma być max.2,5 a nie po punkcji ja w dniu punkcji miała progesteron kolo 20, ale może się mylę :confused:

Norma progesteronu po owulacji jest do ok 28ng/ml... jestem podłamana, ale kate_p7 dałaś mi troszkę nadziei... mam nadzieję, że spadnie ta wartość, bo nie chcę czekać :-(

reklama
szkrabek tak czytam o tych choragonach i innych cudach, no i choragon to hcg a hcg powoduje wzrost progesteronu tak jest tez w ciąży...Na pociechę:-)
kopiuje post:
odpowiedz Dormitza;

Moim zdaniem błąd który towarzyszy oznzceniom ( wszytkim ) praktycznie nie pozwala racjonalnie uzywac tego parametru jako elementu dyskryminujacego czy robić transfer czy nie Prawdą jest że im wyższe stężenie progesteronu tym niższy % implanatcji ale z drugiej strony samo mrożenie też zmniejsza skuetczność procedury Z tego powodu w naszym ośrodku nie wykonuje się takich badań Z poważaniem JD

https://www.babyboom.pl/forum/stara...-rzadowym-dofinansowaniem-66808/index380.html

Do góry