reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

agulla84, andromeda5 - to co napisała inka jest strasznie pocieszające, więc nadzieja jest - trzeba powtórzyć badanie a do tego czas trzymajcie się cieplutko i przekonujcie kropki by zostały!!! :tak:

dariaa16 - tak jak coleta powiedziała nie poddawaj się - szczególnie psychicznie! Zadzwoń do lekarza i niech powie dokładnie co możesz a czego nie - jak to wpłynie na zarodek etc. tak byś mogła się odstresować troszkę - i dbaj teraz o siebie! do łóżka i wygrzej to cholerstwo!

kate_p7 - mam nadzieję, że punkcja się udała! Tak mocno kciuki trzymałam, że nie mogło być inaczej ;-) ciekawa jestem czy udało się wszystkie 12 wyjąć?

Hess, a Ty już doszłaś do siebie po choróbsku? Bo wiesz... za 2 dni zaczynasz :-)

niemoglam wczoraj dodzwonic sie do kliniki... a zlapalo mnie wieczorem...zaczelam przegrzebywac internet i na bocianie znalazlam odpowiedz lekarza na pytanie jednej z pan ktora po transferze zlapalo przeziebienie i co oprocz domowych sposobow moze wziasc lekarz powiedzial ze aspiryne lub paracetamol..wzielam jedna tabletke paraceamolu i pilam melko z miodem...dzis niestety musialam isc do pracy... :( ubralam sie cieplo grube skarpety szalik i siedze jak eskimos pije herbate z sokiem z malin i klepie faktury bo mam prace biurowa a teraz zamkniecie miesiaca i poprostu musze...:( czuje sie lepjej juz troche..jutro pierwsza beta 7dpt i wszystko bedzie jasne, dzis mialam z rana pomysl na sikanca ale sie powstrzymałam.... ;/ no i ciagle bola mnie jajniki jak na okres jutro termin mojej @ i takze bety ...

reklama
A ja dzisiaj idę na USG pęcherzykowe, bo normalnie umieram ze strachu od wczoraj!~Wszystko mnie wkurza. Myślicie, że przez powloki brzuszne profesorek mógł nie zobaczyć pęcherzyka?I jeszcze mam coś na jajniku, jakiś pęcherzyk albo torbielkę, tylko ciekawe skąd!!!!Oby do 17.30!!!!!

Calineczka, wszystko bedzie dobrze! Spokojnie :-)
Jesli chodzi o torbiele to ja po pierwszej ivf mialam ich mnostwo i schodzily dosc dlugo. Zalecenie mialam aby sie oszczedzac zeby nie pekly.

daria16 - uważaj na siebie - wiem, że jak trzeba iść do pracy to nie ma wyboru - zamknięcie miesiąca to zawsze kupa roboty... tylko ta aspiryna mnie mocno zszokowała :szok: aspiryna rozrzedza krew i może spowodować krowtok - np. osoby z małą ilością płytek krwi nie powinny jej brać, bo można nie zatamować krwawienia przy zacięciu, ranach itp... może aspirynę omijaj na razie wielkim łukiem...

calineczka - musisz wyluzować, nie katuj się tak - pamiętaj, że są specjalne aparaty do USG ciąży - normalne do diagnostyki jamy brzusznej są za mało czułe - w mojej przychodni są podzielone na właśnie te dwie kategorie i musi być specjalny aparat wolny by mówili Ci USG ciążowe. Także uspokój nerwy bo możliwe, ze byłaś badana przez właśnie taki aparat i tak młodej ciąży po prostu nie wykrył, lub lekarz który Ci robił badanie nie specjalizował się w ginekologii i położnictwie i nie też nie był w stanie zobaczyć, niuansów które na tym wczesnym etapie ciąży się u Ciebie dzieją... luz luz luz - bo po tych 9 miesiącach będziesz siwa! Wszystko jest dobrze, beta ślicznie przyrasta, tyle kciuków za Ciebie zaciśniętych - po prostu jest dobrze! Powtarzaj to sobie co rano i nie panikuj, bo tylko szkodzisz maluchowi :-)

Calineczka mi dr nie chciał zrobić usg w 13 dpt bo powiedział że nic nie będzie widać, a jakby robił to byłoby usg przezpochwowe. Wątpie żeby wczoraj na usg przez powłoki brzuszne było widac pęcherzyk ciążowy:sorry2:nie mowię że go nie ma ale że za wczęsnie na jego zobaczenie. oblicz sobie wg kalkulatora dzień ciąży
ivf-infertility.com | Calculating the due date of delivery
Wiek ciążyPęcherzyk ciążowy
4 tydzień 1 dzień-
4 tydzień 2 dzień-
4 tydzień 3 dzień1 mm
4 tydzień 4 dzień2 mm
4 tydzień 5 dzień3 mm
4 tydzień 6 dzień4 mm
a to są normy pęcherzyka dla poszczególnego tc.
Ja też wizytę mam dopiero na 18:sorry2:

Lekarz już mi obliczał i dziś jest 4 t 5 d;-)
Dziś idę do gina, ale i tak jestem niespokojna. Uspokoję się po wizycie.
Z tego co pamiętam, to Kiki w 18 dpt zobaczyła pęcherzyk, a 16 dpt miała betę 217.
Więc u mnie już coś powinno widać!:-(Zobaczymy dzisiaj, daj znać ok. 18.

daria16 - uważaj na siebie - wiem, że jak trzeba iść do pracy to nie ma wyboru - zamknięcie miesiąca to zawsze kupa roboty... tylko ta aspiryna mnie mocno zszokowała :szok: aspiryna rozrzedza krew i może spowodować krowtok - np. osoby z małą ilością płytek krwi nie powinny jej brać, bo można nie zatamować krwawienia przy zacięciu, ranach itp... może aspirynę omijaj na razie wielkim łukiem...

calineczka - musisz wyluzować, nie katuj się tak - pamiętaj, że są specjalne aparaty do USG ciąży - normalne do diagnostyki jamy brzusznej są za mało czułe - w mojej przychodni są podzielone na właśnie te dwie kategorie i musi być specjalny aparat wolny by mówili Ci USG ciążowe. Także uspokój nerwy bo możliwe, ze byłaś badana przez właśnie taki aparat i tak młodej ciąży po prostu nie wykrył, lub lekarz który Ci robił badanie nie specjalizował się w ginekologii i położnictwie i nie też nie był w stanie zobaczyć, niuansów które na tym wczesnym etapie ciąży się u Ciebie dzieją... luz luz luz - bo po tych 9 miesiącach będziesz siwa! Wszystko jest dobrze, beta ślicznie przyrasta, tyle kciuków za Ciebie zaciśniętych - po prostu jest dobrze! Powtarzaj to sobie co rano i nie panikuj, bo tylko szkodzisz maluchowi :-)

aspiryny nawet niemialam w swojej apteczce wiec niebralam , wypilam sporo herbaty z cytryna a dzis z malinami no i wzielam jedna tabletke paracetamolu, ma nadzieje ze wszystko bedzie okey :)

calineczka tak sie ciesze ze jestes w ciazy :)!!!

Daria, a ja Ci życzę szybkiego powrotu do zdrowia i tak pozytywnego zaskoku, jaki ja miałam:-)
Też się cieszę, że jestem w ciąży, ale cholera to stres za stresem. Trzymaj kciuki, aby lekarz dzisiaj dopatrzył się tego pęcherzyka:-p

reklama
Do góry