reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Oh oh, po dwóch dniach ciężko odkopać posty - taka tu pradukcja :) Wniosek jest jeden - trzeba być codziennie!:tak:

annemarie - ja tez jestem w jedej firmie z Wami :) Nic się nie martw, na nas przyjdzie też czas - trzeba wierzyć w to. Mam takie przemyślenia - niepłodność uczy pokory. WIadomo, młode jesteśmy, chcemy wszystko na wczoraj, a tu NI DY RYDY :)

Dorota Mie- przykro mi, że to nnie ten zarodek. Ale myślę , tak jak dziewczyny, jak już lekarz mówi, że nic z tego - zmiań lekarza. Kiedyś jeden doktorek powiedział mi ( o wynikach Mężastego), że do ciąży potzreba JEDNEGO plemnika i póki jest jeden jest szansa. Tak samo z komórką - walcz póki Ci starczy sił...

Szkrabku - jakie leki stosowałaś w długim protoloke - jakie antyki przez ile dni, czy równoczesie gonapetpyl się wstrzykuje?

Ewciahcg - bardzo mi przykro, ściskam :(

andromeda, trzymam kciuki :) Mocno , mocno !

Kate 23 - Ja miałam za drugim razem blastusia klasy c - co prawda nie udało się, ale skoro jest dobry zdaniem embrioloów, to trzeba wierzyć że może się udać! I trzymam kciuki. Niech Twoja kruszynka poświadczy, ze klasy C dają radę!

Inka - co do AMH, tak jak dziewczyny pisały, nie ma znaczenia dzień cyklu, pora dnia , jedzenie
daria 16 - niech moc bedzie z Wami!

dagpio- gratuluję, niech się betka rozmnaża pięknie

mammoni, co do badań - my mieliśmy czesciowo prywatnie - kariotyp, cftr męża, ginka dała skierowanie na hsg w szpitalu państwowym. A w ogole, to jak robiłam na własną rękę badania sobie i mężowi- to mnie ochrzanila i zapytała, kto to zlecał. Jak odpowiedzialam, że ja sama - miała dziwną, niezadowoloną minę. :) hihi Teraz wiem, że ona robi badania, które uważa za konieczne, może Twój lekarz coś Ci zleci sam?

Kate, lookator - ja miałam kiedyś Chlamydię pneumoniae - a objawiało sie duszącym kaszlem, suchym, okropnym. Wzięło się tak po prostu- z poikłania przeziębieniowo-infektujmego. Pozbyłam się tego biorąc antybiotyki - kobyły o spowolnionym uwalnianiu ( nie pamiętam nazwy).

Celineczka - niechże ośnie, rośnie Twoja becisława!

reklama
No i d##a, znów mam jakąś chrzaniona torbiel i znowu wszystko przesunięte :( chyba zostanę na szarym końcu....

Tak ale są standardowe badania przed każdym zabiegiem cytologia + posiew usg piersi morfologia pełna aptt elektrolity na,k żelazo (to da zwykły lekarz) ale z tymi jest problem są drogie toksoplazmoza igg +igm cytomegalia hbs antygen hcv hiv wr rubella igg iigm tsh, ft4 ft 3 Mysłam o zapisaniu do lux medu maż ma pakiet z pracy ale nie wiem czy ktoś tak bez powodu zleci u mnie w pracy do tej pory było mnóstwo badań za free ale zmienił się zarząd i oszczędności

Szkrabku - jakie leki stosowałaś w długim protoloke - jakie antyki przez ile dni, czy równoczesie gonapetpyl się wstrzykuje?
Ja dostałam antki Diana i miałam całe opakowanie zjeść :-) skończyłam ok 11 lutego - 15 przyszła @. Do tego Encortolon do dziś i pewnie nadal będę miała, wit. A+E i D 2000j. + Metformax (ale to z okazji policystycznych jajników). Gonapeptyl od 8 lutego czyli od 21 dc. i teraz 1 marca mam zacząć stymulację - mam nadzieję, że rzeczywiście wszystko wypali jak trza... ciut zaczynam mieć stresa, ze coś się zwali na maxa i odroczy :-( no nic, zobaczymy, trzeba być dobrej myśli ;-)

Dagpio tak jak napisala Agulla mialam podane 2 zarodki w 14dpt mialam bete 300 a w 16dpt powyzej 700, a potem beta mi skoczyla mocno do gory....i rosla szybko:tak:

Bardzo dziękuję za odpowiedź. No właśnie troszkę się martwię, że za ładna ta beta. Ja miałam podany tylko jeden zarodek no ale zawsze mogą z niego być dwie dzidzie :D

Ważne by były i były zdrowe :)

Dagpio, ładnie przyrasta ta beta, nie martw się!!!!
Sykatynka, szkoda, ale co się odwlecze to nie uciecze. Mam pytanie, jakie były zalecenia lekarzy z Invicty, jak się dowiedzieli, że jesteś w ciąży?Tzn. dawki luteiny i estrofemu te same brałaś?Jakieś dodatkowe badania robiłaś?
Daria, gratulacje 4 blastek;-)Teraz uważaj na siebie;-)
Ja po wizycie u swojego gina, kazał zachować względny narazie optymizm, bo różnie z tymi ciążami po ivf bywa. Mam jeszcze jakieś zapalenie duże w pochwie, 2 grupę cytologii, tylko dokładniej opisują teraz, i muszę wziąć jakieś globułki. Kunicki miał zadzwonić i nie zadzwonił.

reklama
Dzwonił Kunicki:rofl2:
Podziękowałam za przeprowadzenie stymulacji, opowiedziałam o jej wyniku, był mile zaskoczony, że już pierwszy zarodek się przyjął;-)Wypisze mi recepty na lutkę, estrofem i odbiorę je w sobotę. Schemat jest taki, że muszę zrobić betę w pt w 10 dpt, potem zapisana już jestem na 9 marca na wizytę na podgląd pęcherzyka, bo od 10 dpt musi upłynąć ok. 7-9 dni i trzeba się zapisać na wizytę, aby sprawdzić, czy pęcherzyk się pojawił, i za ok. 10 dni też trzeba zapisać się na wizytę na podgląd, czy pojawił się zarodek i potem nara;-)

Do góry