reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Fusun poprawione, czekałam aż się odezwiesz, bo tez nie wiedziałam czy będziesz robić już bete czy później. Założyłam, ze sama się odezwiesz, i wpisałam do kalendarza, a żeby czegoś nie przegapić;-)

Calina super wieści, nudnej ciąży zaraz dziewczyny poznikają na ciężarówy:-p

DorotaMie
ja bym poszła do innego lekarza:-p co Ci szkodzi. Mam wrażenie że twój lekarz położył na tobie krzyżyk więc daj sobie z nim spokój. Myślę, że pan Rokicki chce Cię przegonić z klinki bo zaniżasz im statystyki. Wiem, że to brzmi absurdalnie, ale niestety tak jest . Poza tym to nie prawda, że zapładnia się 1 na 4, 5 komórek, jeśli dobrze Cię zrozumiałam. Jeśli zapładnia się poniżej połowy to świadczy o problemie... z oocytami, albo plemnikami. Co do twojego M może być tak że problem leży po jego stronie, ja zamiast się chwytać KD próbowałabym dawcy, jeżeli nasienie nie jest pierwsza klasa, a potem dopiero KD. Czasem życie robi psikusa i się okazuje że nie ta strona którą leczą jest bezpłodna.
Ja polecam dr Kunickiego INVICTA, w Novum miałam jedno spotkanie i jakoś nie mam zdania, ale lab mają dobry. Natomiast wszystkie leczymy się w INViKCIE i jednogłośnie powiemy Ci że dr K to dobry lekarz:-p

LUTY

25: dariaa16 - udany transfer
25: sykatynka - przygotowanie do criotransferu
25: calineczkaa - druga wysoka beta!

27: Olusia - podglądanie maluszków
27: calineczkaa - trzecia wysoka beta!
27: Fusun - druga wysoka beta!
28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków

MARZEC

01: .szkrabek - początek stymulacji
05: Hess - początek stymulacji
17: sykatynka - udany criotransfer
28: Olusia - się rozpakowuje!

Dorotav - początek stymulacji
Ying - Ying - udany criotransfer

KWIECIEŃ

Yplocka1 - udany criotransfer

Kate- mnie prosze tez na kwiecien-poczatek stymulacji

reklama
Czesc kobitki,
Calineczko-dajesz czadu i oby tak dalej.Ciesz sie ,ze Ci nic na razie nie dolega,jesli sie zacznie to od 6-7 tygodnia liczac od ostatniego @.
DorotaMia- w de bym kopnela takiego lekarza, stracilas duzo czasu i zamiast Ci pomoc zdolowal Cie kompletnie. Kowal nie lekarz. Szukaj i walcz dalej.
Mammoni-witaj ponownie,nie znajduje slow...takie to smutne.Wierze,ze Twoje dzieciatka sa w niebie...i uda Ci sie z powrotem je na ziemie sprowadzic.

a moj M,lyknal oleju lnianego i pyta mnie dlaczego pije "kit do okien" w plynie??? .To badziejstwo ma taki sam zapach.:-);-):tak::-D. eeee,nie dostal jeszcze riposty bo mnie troche zatkalo...:-D

Ostatnia edycja:
Mammoni, ja nie robiłam na nfz, tylko wykorzystałam swój abonament w pryw. przychodni, który mam z pracy. Tak więc zamysł podobny tylko wykonawca inny.
Ale okazało się, że większość tych badań była w ogóle nie potrzebna. Jak zmieniłam klinikę to się lekarz za głowę złapał - po co tyle badań i poprosił mnie tylko o wyniki "istotnych rzeczy" - kserował na miejscu - reszta może mi teraz posłużyć za podpałkę - gdybym za każde zapłaciła w klinice to bym była nieźle wkurzona! Tak straciłam tylko trochę czasu i krwi... no nic - to już za mną - głęboki wdech i nastawić się pozytywnie! :) do 1 marca już tylko 3 dni (nie licząc dziś) :-D lalalala

kate_p7 mam prośbę o wpisanie mnie na 8 marca na podgląd pęcherzyków :-) A jak tam Twoja wizyta u anestezjologa? Co w ogóle sprawdzałaś?

Witam,
Dziewczyny jestem załamana:-( wstałam dzisiaj z mega katarem:wściekła/y: a już niby wszystko było opanowane a jak puścił mi stres transferowy to i katar się pojawił:crazy: strasznie się martwię bo dość że mój Mrozaczek nie jest najlepszej klasy to jeszcze matka od początku serwuje mu różne atrakcje:wściekła/y: w ogóle to czytałam o tej klasie CC i jakoś mało kto miał podany taki zarodek:-( martwię się cholernie bo obiecywałam się, że do bety nie przywiązuje się do mojego Kropka, ale widzę że już za późno:zawstydzona/y:

teraz to pobije Calineczkę w panikowaniu;-) i ta krypta chyba bardziej dla mnie się przyda:-p a ja w ramach nie nakręcania się idę dzisiaj do kina na "50 twarzy Greya":-) na odstresowanie jak znalazł;-) odezwę się później o ile nie zabaluje:-p pozdrawiam:tak:

lookator rodzaje: Mycoplasma hominis, Mycoplasma genitalium, tych się najbardziej boimy;-)

szkrabek u nas w klinice przed pick-up'em mamy spotkanie z anestezjologiem, dla mnie to dobrze, bo nie dość że mam bradykardię, to jeszcze wymiotuję po narkozie, o czym się dowiedziałam po pierwszym pick-upie:-D. Martwię, się piątkiem, jestem też zmęczona tym całym in vitro i przechodzę to wszystko coraz gorzej. Brzuch już boli, problem z poranną toaletą jest, bo siusiu boli, ale damy radę:-p kto jak nie my...Dołuję się coraz bardziej,że nam to już nic nie pomoże i może moj M miał rację, że nie chciał podchodzić do IVF bo przy jego wynikach, to jest strata czasu....i powinnam się pogodzić z życiem, a dokładnie z brakiem dzieci:-(.

Annemarie to już nie długo stymulacja:-p

Mammoni po pierwsze czas oczekiwania na badania z NFZ to porażka, ja zaczełam komercyjnie procedurę, do drugiej podchodzę z MZ. Co do genetyki - kariotypów, wiem, że Novum robi badania na NFZ.
Ja uważam, że jak masz krótki termin i mozliwość zrobienia badań z NFZ to dobrze. Jeśli masz czekać z 3-4 miesiące, to jest to dużo czasu bo nie wiadomo ile razy bedziesz podchodzić do ivf żeby zakończyło się sukcesem. Przykładowo, masz czekać na badania 3-4 miesiące potem stymulacja, jak sie nie uda znowu czekasz 3 miesiące i to już robi się prawie rok.
Co do LUXMED ja wykupiłam sobie najdroższy pakiet łącznie z rehabilitacja. Wydawało mi się, że zrobią mi badania jak ładnie poproszę bo mam je w pakiecie wszystkie. A to nie działa w ten sposób, muszisz miec wskazania do tego typu badań i lekarz ma Ci wystawić skierowanie na nie, wiec jezeli chcesz zrobić np. profil hormonalny to zapomnij. Ja miałam problem, żeby zwykłe badania infekcyjne, i przegląd 30latka zrobić. Więc nie skorzystałam nic a płaciłam mega składkę.

LUTY

27: Olusia - podglądanie maluszków
27: calineczkaa - trzecia wysoka beta!
27: Fusun - druga wysoka beta!

28: kate_p7 - podglądanie pęcherzyków

MARZEC

01: szkrabek - początek stymulacji
03: GizaS - podglądanie maluszka
05: Hess - początek stymulacji
08: szkrabek - podgląd pęcherzyków
11: Dariaa16 - wysoka beta!
17: sykatynka - udany criotransfer
26: GizaS - badania prenatalne
28: Olusia - się rozpakowuje!

Dorotav - początek stymulacji
Ying - Ying - udany criotransfer

KWIECIEŃ

Yplocka1 - udany criotransfer
Annemarie - początek stymulacji

Ostatnia edycja:
Wydawało mi się, że zrobią mi badania jak ładnie poproszę bo mam je w pakiecie wszystkie. A to nie działa w ten sposób, muszisz miec wskazania do tego typu badań i lekarz ma Ci wystawić skierowanie na nie, wiec jezeli chcesz zrobić np. profil hormonalny to zapomnij. Ja miałam problem, żeby zwykłe badania infekcyjne, i przegląd 30latka zrobić. Więc nie skorzystałam nic a płaciłam mega składkę.

W sumie może tak być - ja co prawda jestem w innej przychodni, ale w niej nieprzerwanie od ponad 10 lat i ponad 3 "leczyłam" się na niepłodnośc - moja ginka skierowała mnie w końcu do endokrynologa a ta do kliniki niepłodności - więc wskazania do badań przeróżnych miałam - no i to była moja ginka - jest nią od ponad 10 lat, więc też mi żadnych problemów nie robila z tego tytułu... zresztą teraz wszędzie cięcia kosztów, więc pewnie wszystkie skierowania prześwietlają kilka razy :(

Dołuję się coraz bardziej,że nam to już nic nie pomoże i może moj M miał rację, że nie chciał podchodzić do IVF bo przy jego wynikach, to jest strata czasu....i powinnam się pogodzić z życiem, a dokładnie z brakiem dzieci:-(.

Mam nadzieję, że to te hormony tak przez Ciebie przemawiają - i niedługo już będzie lepiej z psyche. Nie załamuj się, idzie wiosna, od razu humory będą lepsze jak słoneczko z nami na dłużej zostanie! :-) Musi być dobrze i będzie dobrze - nic nie zakładaj póki się nie wydarzy. Wiem, że łatwo się mówi, ale inaczej sfiksujemy!

KATE23 rokowania są różne w zależności od punktu siedzenia:-p Jedna z teorii głosi że zarodek 4CC ma większe szanse na implantacje niż 1AA w piątej dobie bo jest dużo bardziej rozwinięty, a klasa jest nie ważna inna teoria mówi że klasa jest ważna a nie poziom rozwoju zarodka i bądź tu mądry.
Po następne nie wiadomo z jakich zarodków my pochodzimy, pewnie wielu z nas nie dawano by szansy na implantacje:-D
Idąc dalej niektóre z nas nie mają w ogóle blastek, np. ja miałam morulę i zaimplantowała się. Nie można przekreślić żadnego zarodka, nawet najsłabszego dopóki się rozwija jest szansa na ciąże, bo to wszystko to tylko rokowania. A nie raz życie przytarło tym wszystkim lekarzom nosa:-p i mogli se te rokowania wsadzić w .....:tak:

Dariaa wczesne blastki bardzo ładnie:-p kasik bedzie miała chłopaka z takiego uroczego zarodka:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Daria masz ładne blastki i ile jeszcze zostało zamrożonych:tak:nie jedna z nas tak by chciała. To pewnie za 7 dni beta:-D
Kate dopisz mnie proszę na 3 marca na podglądanie maluszka i 26 marca na prenatalne

Do góry